Deprem anında hayat kurtaracak! İzmir'de tanıtıldı: İçinde yok yok
Deprem anında hayat kurtaracak! İzmir'de tanıtıldı: İçinde yok yok İzmir'de bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na; Bursalı girişimci tarafından yapılan depreme dayanıklı çelik masa dikkat çekti. Deprem anında çelik gövdesi ile kafes görevi yapacak masa için dünyanın bir çok ülkesinden talep geliyor.
18.04.2024 Gündem
Deprem yatağı ve deprem odası işe yarıyor mu? Hayat kurtaran 7 noktayı açıkladı
Deprem yatağı ve deprem odası işe yarıyor mu? Hayat kurtaran 7 noktayı açıkladı 6 Şubat’tan bu yana yaşanan depremler ve 40 bini aşkın can kaybından sonra deprem anında hayat kurtaracağına inanılan sistemler yeniden gündeme geldi. Deprem yatakları ve kafes odalar deprem anında hayat kurtarabilir mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Can, insanların 'canını kurtarma' psikolojisiyle sığınmak istedikleri bu sistemlerin işlevsel olup olmadığını açıkladı.
24.02.2023 Gündem
Yaşam üçgeni nedir? Depremde yaşam üçgeni nasıl yapılır ve ne zaman oluşturulur?
Yaşam üçgeni nedir? Depremde yaşam üçgeni nasıl yapılır ve ne zaman oluşturulur? Kahramanmaraş'ta ve toplam 10 ilde hissedilen depremler Türkiye'nin gündeminde bulunuyor. Depremler sonrasında yaşam üçgeni yapma şekli ve yapılacağı zaman merak ediliyor. Peki yaşam üçgeni nedir ve nasıl yapılır?
9.02.2023 Bilgi Rehberi
Yaşam üçgeni nedir ve nasıl oluşturulur? Depremde yaşam üçgeni nasıl yapılır? Yaşam üçgeni ne zaman oluşturulur?
Yaşam üçgeni nedir ve nasıl oluşturulur? Depremde yaşam üçgeni nasıl yapılır? Yaşam üçgeni ne zaman oluşturulur? Yaşam üçgeni deprem için önemli korunma şekilleri arasında yer alıyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem oldu ve toplamn 10 ilde deprem hissedildi. Deprem anında yapılacak şeyler ise merak ediliyor. Peki depremde yaşam üçgeni nedir ve nasıl yapılır?
7.02.2023 Bilgi Rehberi
Yaşam Üçgeni nedir? Deprem esnasında Yaşam Üçgeni pozisyonu nasıl oluşturulur?
Yaşam Üçgeni nedir? Deprem esnasında Yaşam Üçgeni pozisyonu nasıl oluşturulur? Depremde yaşam üçgeni hayati önem taşıyor. Deprem ülkemizde zaman zaman meydana gelen afetlerden birisidir. Deprem konusunda bilinçli ve bilgili olmak hayatta kalma şansımızı arttırabilir. Hayat Üçgeni ya da Yaşam Üçgeni olarak bilinen bu kavram sizin deprem sırasında hayatınızı kurtarmanıza yardımcı olabilir. Peki Yaşam Üçgeni nedir?
23.11.2022 Bilgi Rehberi
Yaşam üçgeni nedir, nasıl oluşturulur? Hayat üçgeni nasıl yapılır?
Yaşam üçgeni nedir, nasıl oluşturulur? Hayat üçgeni nasıl yapılır? Yaşanan İzmir depreminin etkileri sürüyor. Enkaz altından canlı çıkarılan çok sayıda kişi umut ışığı oluyor. Peki, deprem anında hayat kurtaran 'hayat üçgeni' nedir, nasıl yapılır? Yaşam üçgeni oluşturan çok sayıda kişinin deprem anında kendini koruma altına alabiliyor. İşte yaşam üçgeni ile ilgili detaylar.
3.11.2020 Eğitim
Son dakika: 91 saat sonra umutlar yeşerdi! 4 yaşındaki Ayda'nın ilk sözleri
Son dakika: 91 saat sonra umutlar yeşerdi! 4 yaşındaki Ayda'nın ilk sözleri Son dakika haberlere göre, İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra 3 yaşlarındaki Ayda Gezgin isimli çocuk canlı olarak çıkarıldı. Küçük Ayda, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kurtarma ekipleri Ayda'nın sesini duyduğunu, seslendiğinde Ayda'nın 'Ayda ben, iyiyim' dediğini belirtti. Ayda'nın ekiplere, "Babam nerde?" diye sorduğu ifade edildi.
3.11.2020 Gündem
Çanta değil, yaşam üçgeni kurtarır
Çanta değil, yaşam üçgeni kurtarır Deprem çantası uygulamasının vakit kaybıyla ölümlere yol açabileceğini belirten Ferudun Çelikmen, “Ezilse de yok olmayacak eşyanın yanında oluşacak yaşam üçgeninde cenin pozisyonu alın” dedi. Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Yıldırım Güngör ise “Deprem çantası ayak bağıdır, cenin pozisyonu hayat kurtarır” ifadelerini kullandı...
8.10.2019 Gündem