Yasama

Yasama

Son dakika yasama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yasama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yasama haber sayfamızda...

Yasama

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 28.253 yasama haberi bulunmuştur.
GREEN CARD SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yeşil Kart (Green Card) başvuru sonuçları sorgulama DV Lottery!
GREEN CARD SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yeşil Kart (Green Card) başvuru sonuçları sorgulama DV Lottery! Green Card başvuru sonuçları için geri sayım başladı. DV Lottery üzerinden başvuruları alınan Yeşil Kart uygulaması ile ABD'de çalışma ve yaşama şansı elde ediliyor. 2024 Green Card başvuru şartları arasında artık yabancı dil bilme şartı yer almıyor. Peki, Green Card (Yeşil Kart) sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
‘Başınızdaki bela’ canınızdan edebilir
‘Başınızdaki bela’ canınızdan edebilir Gençler ve çocuklar arasında yaygın olan rengarenk saç boyama çılgınlığı sağlığınızdan edebilir. Bitkisel ya da kimyasal ne derseniz... Saçını bir gün pembe bir gün mavi yapan 16 yaşından küçük çocukların ailelerini uyaran uzmanlara göre, alerjik reaksiyon halinde hayatta kalma şansı yüzde 50.
18.04.2024 Gündem
TBMM’de aritmetik değişti
TBMM’de aritmetik değişti Meclis, yaklaşık 1.5 aylık aranın ardından dün yasama mesaisine yeniden başladı.
17.04.2024 Gündem
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Haberler
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa’ya Gazze mektubu gönderdi: Adil çözüm olmadan barış mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa’ya Gazze mektubu gönderdi: Adil çözüm olmadan barış mümkün değil Gazze’de uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin-İsrail meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan, Orta Doğu’da kalıcı barış mümkün değildir” dedi.
14.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva'ya Filistin mektubu gönderdi.
13.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva'ya Filistin mektubu gönderdi.
13.04.2024 Gündem
Yerel seçim bitti gözler anayasada
Yerel seçim bitti gözler anayasada TBMM Başkanı Kurtulmuş, bayramdan sonra Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin kapısını çalarak, yeni anayasa için “niyet beyanı”nı ortaya koyacak. AK Parti grubunun muhalefete yapacağı anayasa turunu yeni yasama yılına yani 1 Ekim sonrasına bırakması planlanıyor.
13.04.2024 Gündem
Üsküdar'da kaçak midye operasyonu!
Üsküdar'da kaçak midye operasyonu! Üsküdar'da deniz polisi tarafından bu sabah düzenlenen operasyonda 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi.
12.04.2024 Gündem
Myanmar'da cunta, kimlik dahi vermediği Müslümanları zorla orduya alıp savaştırıyor
Myanmar'da cunta, kimlik dahi vermediği Müslümanları zorla orduya alıp savaştırıyor Uzmanlar, Myanmar Ordusu'nun Arakan eyaletinde 'Arakan Ordusu' adlı etnik silahlı isyancı grubuna karşı büyük toprak kayıpları yaşadıktan sonra Rohingyaları zorla askere almasını, ordunun içinde bulunduğu çaresizliğin bir göstergesi olarak yorumluyor.
8.04.2024 Dünya
Hatay'da tarihi eserlerin restorasyonu için kılavuz
Hatay'da tarihi eserlerin restorasyonu için kılavuz Vakıf Katılım'ın 2022 yazında başlattığı ve ilk durağı Hatay olan Vakıf Eserleri Envanter projesiyle şehirdeki tarihi yapılar ayrıntılı fotoğraflandı. Şimdi bu fotoğraflar, depremin büyük ölçüde hasar verdiği eserlerin ayağa kaldırılmasında kılavuzluk edecek.
15.04.2024 Milliyet Executive
Smart Güneş Teknolojileri SolerEX İstanbul Fuarı’nda Ürün Lansmanı Yaptı!
Smart Güneş Teknolojileri SolerEX İstanbul Fuarı’nda Ürün Lansmanı Yaptı! Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımlarına 2009 yılında Avrupa’da başlayan ve bugün üstün kalite anlayışı ile dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen, halka arz edilmiş, BIST-50 endeksinde yer alan, değer mühendisliği misyonu ile öne çıkan Smart Güneş Teknolojileri, 4 – 6 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen SolarEX İstanbul Fuarı’nın ilk günü 4 Nisan tarihinde Hetero Junction (HJT) ürün lansmanını gerçekleştirdi.
5.04.2024 Advertorial
'Mucize kadın' yaşadığı dehşeti anlattı
'Mucize kadın' yaşadığı dehşeti anlattı Başakşehir'de, boşanmak istediği eşi Ferhat Karlı tarafından vücudunun 22 yerinden bıçaklanan ve bir hafta yoğun bakımda kalan Dilem Gül Karlı, hayati tehlikeyi atlattı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbelerine rağmen hayata yeniden tutunan Karlı'ya doktorlar "Mucize kadın" ismini verdi. O gün yaşadıklarını anlatan Karlı, "Ölmek istemiyordum. Çünkü ben iki çocuk annesiyim ve ayakta durmak zorundayım, güçlü olmak zorundayım" dedi.
5.04.2024 Haberler
Yaşadığı cehennemi anlattı: Bana 'mucize kadın' diyorlar artık
Yaşadığı cehennemi anlattı: Bana 'mucize kadın' diyorlar artık Başakşehir'de boşanmak istediği eşi Ferhat Karlı tarafından vücudunun 22 yerinden bıçaklanan ve bir hafta yoğun bakımda kalan Dilem Gül Karlı, hayati tehlikeyi atlattı. Doktorlar "Mucize kadın" ismini verdiği Karlı yaşadığı cehennemi anlattı.
5.04.2024 Gündem
Teknoloji bağımlılığı kanser mi yapıyor?
Teknoloji bağımlılığı kanser mi yapıyor? Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) bu yıl yayımladığı rapora göre, 2022’de 20 milyon yeni kanser vakası görülmüşken, düzensiz beslenme, tütün ürünleri kullanımı, hareketsizlik, stresle birlikte bu rakamların artacağı tahmin ediliyor.
5.04.2024 Gündem
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne'de 'Selimiye Gölgesinde Edirne- Balkan Buluşması' iftar programına katıldı. Erbaş, "Toplum olarak, millet olarak ve insanlık olarak sevgi, saygı, sadakat ve sabır ile hareket edersek insanlık olarak selamete ulaşırız. Ramazan ayı bize bunları öğretiyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan  'Avukatlık Kanunu' açıklaması: Taslak çalışmamız var
Bakan Tunç'tan 'Avukatlık Kanunu' açıklaması: Taslak çalışmamız var Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, "Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor. Avukat meslektaşlarımızın, barolarımızın da görüşlerini almaya devam ediyoruz. İnşallah 28'inci dönem parlamentosunun takdirlerine taslağımızı önce Cumhurbaşkanlığı'mıza ve sonrasında da meclis grubumuza ve milletvekillerimize, takdirlerine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
4.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Adalet milletin hak kapısı olmalıdır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Adalet milletin hak kapısı olmalıdır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Adalet herhangi bir ideolojik grubun elinde olan enstrüman değil milletin hak kapısı olmalıdır” dedi.
4.04.2024 Gündem
'Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere'
'Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere' Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Önümüzdeki haftalarda Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere. 2028'e kadar yol haritamızı belirleyecek olan hem İnsan Hakları Eylem Planı hem de Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz." açıklamasını yaptı.
4.04.2024 Gündem
GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI SORGULA! 🗽 2024 Yeşil Kart (Green Card) sonuçları DV Lottery sayfasından ne zaman açıklanacak?
GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI SORGULA! 🗽 2024 Yeşil Kart (Green Card) sonuçları DV Lottery sayfasından ne zaman açıklanacak? Green Card (Yeşil Kart) başvurusu yapan ilgililer sonuç tarihini araştırıyor. ABD'de çalışma ve yaşama imkanı sunan Green Card için süreç DV Lottery üzerinden ilerliyor. Başvuruda adaylarda İngilizce bilme şartı aranmadı. 2023 Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Yeşik Kart sonucu sorgulama...
3.04.2024 Bilgi Rehberi
Meclis bayram haftasına kadar ‘aç kapa’ yapacak
Meclis bayram haftasına kadar ‘aç kapa’ yapacak Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu, Ramazan Bayramı haftasına kadar aç-kapa yapacak.
3.04.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 31 Mart açıklaması: Milletimiz demokratik duruştan geri adım atmadı
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 31 Mart açıklaması: Milletimiz demokratik duruştan geri adım atmadı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 31 Mart yerel seçim açıklaması geldi. Kurtulmuş "Milletimiz demokratik duruştan geri adım atmadı" dedi.
2.04.2024 Gündem
Doktoru vuran sanık MİT mensubu olduğunu beyan eden mesaj atmış
Doktoru vuran sanık MİT mensubu olduğunu beyan eden mesaj atmış İntörn Doktor Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfekle 6 el ateş ederek bir bacağının ampute olmasına neden olan eski erkek arkadaşı sanık Ersin Karakuş'un yargılanmasına devam edildi.
2.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yasama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.