Yerel Yerleştirme

Yerel Yerleştirme

Son dakika yerel yerleştirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerel yerleştirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerel yerleştirme haber sayfamızda...

Yerel Yerleştirme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 427 yerel yerleştirme haberi bulunmuştur.
'Öğrencilerin çoğu tercihine yerleşti'
'Öğrencilerin çoğu tercihine yerleşti' LGS kapsamında sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulunan 1.2 öğrencinin yüzde 95’i tercihleri doğrultusunda bir liseye yerleşti. Depremzede öğrenciler için açılan 13 bin 795 kontenjanın ise tamamı doldu.
25.07.2023 Eğitim
LGS adaylarına 'tercih danışmanlığı' hizmeti! MEB detayları paylaştı
LGS adaylarına 'tercih danışmanlığı' hizmeti! MEB detayları paylaştı Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin liselere yerleşme süreçlerinde destek olmak amacıyla 81 il ve ilçe merkezlerinde "tercih danışmanlığı" hizmeti başlattı.
4.07.2023 Gündem
Liseler için tercih zamanı
Liseler için tercih zamanı LGS tercihleri bugün başladı, 19 Temmuz’a kadar sürecek. 1 milyon 30 bin öğrencinin katıldığı merkezi sınavla girilen devlet liselerinde 206 bin 414 kontenjan mevcut. Bu durumda öğrencilerin yüzde 20’si hayalindeki liseye yerleşebilecek.
3.07.2023 Eğitim
LGS TABAN PUANLARI-LGS KONTENJANLARI-LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ 2023: Anadolu, Fen liseleri-özel kolejler LGS yüzdelik dilimleri-lise taban puanları
LGS TABAN PUANLARI-LGS KONTENJANLARI-LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ 2023: Anadolu, Fen liseleri-özel kolejler LGS yüzdelik dilimleri-lise taban puanları LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri öğrenciler tarafından araştırılıyor. Diğer taraftan tercih süresi öncesinde LGS kontenjanları lise tercihinde bulunacak adaylar tarafından merak ediliyor. LGS tercih kılavuzunun bugün yayımlanmadı. Kılavuzda tercih ve yerleştirme takvimi yer aldı. Anadolu, Fen, İmam Hatip, Meslek lisesi ve özel kolejlerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri araştırılıyor. Peki 2023 LGS yüzdelik dilimleri ve LGS kontenjanları açıklandı mı? İşte LGS taban puanları...
30.06.2023 Bilgi Rehberi
LGS TERCİH KILAVUZU 2023 MEB: LGS lise tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak? LGS merkezi/yerel yerleştirme
LGS TERCİH KILAVUZU 2023 MEB: LGS lise tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak? LGS merkezi/yerel yerleştirme LGS tercihleri için geri sayım. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan LGS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte liseye yerleşecek olan öğrenciler tercih sürecini bekliyor. MEB tarafından yapılan açıklama ile 2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Peki, tercihler ne zaman yapılacak?
27.06.2023 Bilgi Rehberi
LGS tercihleri 3 Temmuz’da başlayacak
LGS tercihleri 3 Temmuz’da başlayacak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 4 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları 23 Haziran’da açıklanmıştı. 2023 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da dün yayınlandı. Buna göre lise tercihleri, 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz’da meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.
27.06.2023 Eğitim
LGS TERCİH EKRANI AÇILDI MI? 2023 MEB LGS tercih kılavuzu yayımlandı! Tercihler hangi tarihler arasında alınacak? Kaç tercih yapılacak?
LGS TERCİH EKRANI AÇILDI MI? 2023 MEB LGS tercih kılavuzu yayımlandı! Tercihler hangi tarihler arasında alınacak? Kaç tercih yapılacak? 2023 LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS tercih kılavuzu ve tercihlerin alınacağı tarihleri MEB adaylara duyurdu. Peki Liselere Geçiş Sınavı tercihleri hangi tarihler arasında alınacak?
26.06.2023 Bilgi Rehberi
2023 LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzu yayımlandı
2023 LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzu yayımlandı 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayımladı.
26.06.2023 Gündem
Sınavlar bitti, şimdi ne olacak?
Sınavlar bitti, şimdi ne olacak? Lise ve üniversitelere girişte, sınav maratonu tamamlandı. Şimdi adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Takvime göre LGS 26 Haziran’da açıklanacaktı ancak bayram tatiline denk geldiği için 23 Haziran’da açıklanabilir. YKS sonuçları ise 20 Temmuz’da belli olacak. Ardından tercih süreci başlayacak.
21.06.2023 Gündem
1.2 milyon öğrenci LGS için ter dökecek
1.2 milyon öğrenci LGS için ter dökecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav bugün, deprem bölgesindeki iller dahil, ülke genelinde gerçekleştiriliyor. 1.2 milyon öğrenci yarışacak.
4.06.2023 Gündem
MEB E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır? e Okul yerleştirme ve kontenjan bilgileri
MEB E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır? e Okul yerleştirme ve kontenjan bilgileri E okul sistemi üzerinden öğrencinin okul durumu ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün. MEB tarafından oluşturulan e okul sisteminde ayrıca LGS sınav sonucu sonrası tercih ve yerleştirmeye yönelik kontenjan bilgileri de sorgulanıyor. Peki, e okul VBS sistemine giriş nasıl yapılır?
5.08.2022 Bilgi Rehberi
E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır? Merkezi ve Yerel yerleştirme ekranı
E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır? Merkezi ve Yerel yerleştirme ekranı E okul sistemine giriş ekranına yoğun ilgi var. 2022 LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil tercihleri için öğrenciler merkezi ve yerel yerleştirme taban puanları ve kontenjanlarını araştırıyor.
27.07.2022 Bilgi Rehberi
Yüzde 95’i doldu
Yüzde 95’i doldu Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını “meb.gov.tr” ile “sonuc.meb.gov.tr” internet adresleri üzerinden erişime açıldı.
26.07.2022 Eğitim
LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı
LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî ve yerel yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporları erişime açtı.
25.07.2022 Gündem
Bakan Özer detayları paylaştı! İşte 2022 LGS yerleştirme sonuçlarıyla ilgili merak edilenler
Bakan Özer detayları paylaştı! İşte 2022 LGS yerleştirme sonuçlarıyla ilgili merak edilenler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarının "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldığını duyurdu.
25.07.2022 Gündem
MEB paylaştı! LGS yerleştime sonuçları açıklandı
MEB paylaştı! LGS yerleştime sonuçları açıklandı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarının yerleştirme sonuçları açıklandı.
25.07.2022 Gündem
Lise tercih listesi sonuçlandı mı? 2022 LGS TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? MEB sorgulama
Lise tercih listesi sonuçlandı mı? 2022 LGS TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? MEB sorgulama LGS tercih sonuç tarihi için gözler MEB'de! Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 LGS tercih işlemlerini 4 Temmuz'da başlamıştı. Son gün ise 20 Temmuz olarak belirlendi. Sınava katılım sağlayan öğrencilerin aklındaki soru ise 'LGS tercih sonuç tarihi ne zaman?' oldu.
20.07.2022 Gündem
LGS tercihleri bugün sona eriyor
LGS tercihleri bugün sona eriyor Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okulları için tercihler bugün saat 17.00’de sona eriyor.
20.07.2022 Eğitim
2022 LGS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor? İşte liseler için tercih ekranı...
2022 LGS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor? İşte liseler için tercih ekranı... LGS tercihleri için son haftaya girildi. Öğrenciler puanlarına göre tercihlerini yaptı ve yapmaya da devam ediyor. İşlemleirni tamamlayanların aklındaki sorulardan biri de "LGS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor?" şeklinde... İşte ayrıntılar...
16.07.2022 Eğitim
2022 LGS tercih robotu ekranı: LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılıyor? Güncel lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri...
2022 LGS tercih robotu ekranı: LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılıyor? Güncel lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri... LGS tercihleri başladı. Öğrenciler lise taban puanlarını ve yüzdelik dilimleri kontrol ederek tercih işlemlerini yapıyor. İşlemler hakkında bilgi almak isteyenler "LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılıyor?" diye soruyor.
7.07.2022 Eğitim
LGS TERCİH ROBOTU 2022 || LGS tercihi nasıl, nereden yapılır, sonuçlar ne zaman beli olur?
LGS TERCİH ROBOTU 2022 || LGS tercihi nasıl, nereden yapılır, sonuçlar ne zaman beli olur? LGS tercih yapma robotu - ekranı erişime açıldı. Dün başlayan LGS tercihleri, 20 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek. Peki LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB konuya ilişkin detayları paylaştı. İşte 2022 LGS tercih yapma robotu - ekranı haberimizin devamında...
5.07.2022 Gündem
LGS tercih yapma (Tercih Robotu): 2022 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? LGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?
LGS tercih yapma (Tercih Robotu): 2022 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? LGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? Liselere Geçiş sistemi sınavı 5 Haziran günü gerçekleşti ve sonuçlarda 30 Haziran günü erişime sunuldu. Sınavın ardından tercih işlemleri için beklenen tercih kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, LGS tercih robotu...
4.07.2022 Eğitim
E OKUL GİRİŞ ekranı: e-OKUL VBS öğrenci girişi tercih listeleri
E OKUL GİRİŞ ekranı: e-OKUL VBS öğrenci girişi tercih listeleri E okul sistemine giriş nasıl yapılır? 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler e okul üzerinden tercih robotunu inceleyebiliyor. 2022 merkezi ve yerel yerleştirme tercih listeleri ile LGS tercihi yapılabilir. İşte e okul giriş ekranı ile ilgili detaylar.
4.07.2022 Gündem
Devlet liselerine tercihler başladı
Devlet liselerine tercihler başladı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler bugün başladı.
4.07.2022 Eğitim
Sınava girenin 20 tercih hakkı var
Sınava girenin 20 tercih hakkı var Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınava giren öğrencilerin devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih hakkı bulunuyor. Sınava girenlerin, yerel yerleştirme ile 5, merkezi sınavla öğrenci alan okullar arasından 10, pansiyonlu okullar arasından da 5 olmak üzere 20 tercih hakkı var.
2.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yerel Yerleştirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.