Yılın Kişisi

Yılın Kişisi

Son dakika yılın kişisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yılın kişisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yılın kişisi haber sayfamızda...

Yılın Kişisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 219 yılın kişisi haberi bulunmuştur.
Plak tekrar moda oldu
Plak tekrar moda oldu Teknolojinin nostalji olarak kodlayıp neredeyse rafa kaldırdığı plakların satışlarında 1990’dan beri ilk kez gözle görülür artış kaydedildi.
1.01.2024 Kültür Sanat
2023’te dünya bunları konuştu
2023’te dünya bunları konuştu Dünyaca ünlü isimler, 2023 yılında skandallar ve yasak aşklarla gündeme geldi. Senenin başarılı kadını ise yıl boyunca konuşulan Taylor Swift oldu.
28.12.2023 Cadde
Sahne arkasının sırrı
Sahne arkasının sırrı Taylor Swift elinde gitarıyla kendi şarkılarını söyleyen bir country müzisyeni olarak ortaya çıktığında pek az kişi onun TIME dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilecek kadar tepeye tırmanacağını tahmin ederdi.
23.12.2023 Pazar
‘Time’ dergisi yılın kişisi: Taylor Swift
‘Time’ dergisi yılın kişisi: Taylor Swift ABD’li şarkıcı Taylor Swift (33) “Time” dergisi tarafından “2023 Yılının Kişisi” seçildi.
7.12.2023 Dünya
Time açıkladı! 'Yılın Kişisi' Taylor Swift
Time açıkladı! 'Yılın Kişisi' Taylor Swift Amerika'nın en çok kazanan pop yıldızı Taylor Swift'e büyük onur... Milyonlarca hayranı bulunan, 12 Grammy ödülü sahibi şarkıcı Taylor Swift, Time dergisi tarafından '2023 Person of the Year' (Yılın Kişisi) olarak ilan edildi.
6.12.2023 Cadde
NFT düştü ama düştüğü yerden kalkacak mı?
NFT düştü ama düştüğü yerden kalkacak mı? 2021’de yılın sözcüğü ve Sanatta Yılın Kişisi seçilen NFT’lerin yüzde 95’inin değeri sıfıra indi. Uzman isimler NFT’lerde yaşanan düşüşe karşın blockchain teknolojilerinin gelecekte sanatın değerlendirilmesinde önemli bir yere sahip olacağını söylüyor.
30.09.2023 Pazar
Rusya İran'dan aldığı drone'larla vuruyor, Ukrayna direniyor: Melitopol'a füze saldırısı!
Rusya İran'dan aldığı drone'larla vuruyor, Ukrayna direniyor: Melitopol'a füze saldırısı! Yüzlerce balistik füze de dahil olmak üzere bitmek bilmeyen bir silah gücü elde etmeye çalışan Rusya, İran'la bağlantılarını güçlendirirken, Ukrayna'dan işgal altındaki bölgeye füze saldırısı gerçekleşti. Yetkililer, Rusya'nın İran'a görülmemiş düzeyde askeri ve teknik destek sunduğunu açıklarken, CNN International kritik gelişmeyi manşetten duyurdu.
11.12.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Çocuğa istismar en ahlaksız suç
TBMM Başkanı Şentop: Çocuğa istismar en ahlaksız suç Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
10.12.2022 Gündem
Peskov: 'Ukrayna'dan daha fazla bölge ilhak etmeyi planlamıyoruz'
Peskov: 'Ukrayna'dan daha fazla bölge ilhak etmeyi planlamıyoruz' Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Ukrayna'dan daha fazla bölge ilhak etme gibi bir planı bulunmadığını ifade etti.
8.12.2022 Dünya
TIME dergisi yılın kişisini seçti: Zelenskiy
TIME dergisi yılın kişisini seçti: Zelenskiy TIME dergisinin 1927 yılından bu yana her yıl düzenlediği 'Yılın Kişisi' ödülünün bu yılki kazananı belli oldu.
7.12.2022 Dünya
Financial Times, Zelenskiy'i 'Yılın Kişisi' seçti
Financial Times, Zelenskiy'i 'Yılın Kişisi' seçti İngiliz Financial Times gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i Rusya-Ukrayna savaşı sırasında gösterdiği liderlik performansından dolayı "Yılın Kişisi" seçti.
5.12.2022 Dünya
Time dergisi 2022’nin ‘Yılın Kişisi’ adaylarını açıkladı
Time dergisi 2022’nin ‘Yılın Kişisi’ adaylarını açıkladı Dünyaca ünlü “TIME” dergisi, 1927’den beri her yıl düzenlediği “Yılın Kişisi” için okur oylamasının başladığını duyurdu.
30.11.2022 Dünya
Greta Thunberg aktivizmden hiç para kazanmadığını söyledi
Greta Thunberg aktivizmden hiç para kazanmadığını söyledi 19 yaşındaki aktivist, "Birçok ödül kazandım... ama tüm paramı bağışladım" dedi.
16.10.2022 Dünya
Sanatta yılın kişisi ‘NFT’ oldu
Sanatta yılın kişisi ‘NFT’ oldu Önce Collins Dictionary tarafından 2021'in sözcüğü seçildi ardından, ArtReview'un The Power 100 listesinde zirvede karşımıza çıktı. Ve hemen uğruna savaşlar başladı. Kimine göre ütopya kimine göre distopya bu savaşlar. Peki, nedir bu NFT?
21.12.2021 Kültür Sanat
Elon Musk, Time tarafından 'yılın kişisi' seçildi!
Elon Musk, Time tarafından 'yılın kişisi' seçildi! Saygın haber ve politika dergilerinden Time, dünyanın en zengin olan insanı olan Elon Musk’ı yılı kişisi seçti. Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan milyarder iş insanı otomobillerin ve uzay yolculuğunun geleceğini şekillendirmeye devam ederken, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dünyanın en etkili kişisi olmayı başardı.
13.12.2021 Dünya
Billie Eilish hem depresyonda hem yönetmen koltuğunda
Billie Eilish hem depresyonda hem yönetmen koltuğunda Seyhan Akıncı - "Yılın Kişisi" unvanı, otobiyografi kitabı ve dört albümü ile Billie Eilish çoğumuzu yetersiz hissettirecek başarıyı 19 yıla sığdırmış bir isim...
12.12.2021 Kültür Sanat
Tartışmalı lider ‘liste başı’
Tartışmalı lider ‘liste başı’ ABD’de yayımlanan “TIME” dergisi okuyucularının her yıl dünya gündeminde en çok konuşulan ismi seçtiği “Yılın Kişisi” anketinin kazananı, Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro oldu.
9.12.2021 Dünya
Billie Eilish ‘Yılın Kişisi’ seçildi
Billie Eilish ‘Yılın Kişisi’ seçildi Billie Eilish hayvan hakları aktivizmi adına yaptığı açıklamaları nedeniyle bu yıl PETA tarafından Yılın Kişisi seçildi.
7.12.2021 Kültür Sanat
‘Kural tanımaz’ bir dâhi: Zuckerberg!
‘Kural tanımaz’ bir dâhi: Zuckerberg! Facebook ile yeni bir dünya yaratan Mark Zuckerberg, eleştiriler altında sosyal medya imparatorluğunu büyütüyor. Öyle ki Facebook, Instagram, WhatsApp derken zincire “Meta” halkasını da ekledi! “Metaverse” adlı sanal evreni kurmak için kolları sıvayan 37 yaşındaki Zuckerberg, tepkilere rağmen hayatı dönüştürüyor!
31.10.2021 Dünya
Son dakika... Nobel Barış Ödülü iki gazeteciye gitti
Son dakika... Nobel Barış Ödülü iki gazeteciye gitti 2021 Nobel Barış Ödülü'nü kazananlar Filipinli gazeteci Maria Ressa ile Rus meslektaşı Dmitry Muratov oldu.
8.10.2021 Dünya
Uğur Şahin kimdir? Biontech kurucusu Uğur Şahin kaç yaşında, nereli? Uğur Şahin hayatı...
Uğur Şahin kimdir? Biontech kurucusu Uğur Şahin kaç yaşında, nereli? Uğur Şahin hayatı... Bilim Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'na Uğur Şahin'in de katılacağını duyurdu. Vatandaşlar ise Uğur Şahin kimdir, kaç yaşında? Uğur Şahin nereli? sorularına cevap aramaya başladı. Haberimizin içeriğine Uğur Şahin'in biyografisini ve başarılarını ekledik. İşte koronavirüs dönemine eşi Özlem Türeci ile aşı bularak damga vuran ve gündemden düşmeyen Uğur Şahin hakkında merak edilenler...
20.05.2021 Gündem
Dünyanın en zengin ismi! Çalışanlara mail atınca ortaya çıktı
Dünyanın en zengin ismi! Çalışanlara mail atınca ortaya çıktı Amazon'u kuran ve bir çevrimiçi alışveriş devine dönüştüren Jeff Bezos'un çalışanlara attığı mailde, yaklaşık 30 yıldır sahibi olduğu şirketin CEO'luk görevinden ayrılacağı ortaya çıktı.
2.02.2021 Dünya
Son dakika... Financial Times, Türkiye'nin 'Afrika'ya dönüşü'nü yazdı
Son dakika... Financial Times, Türkiye'nin 'Afrika'ya dönüşü'nü yazdı Financial Times gazetesinde, Türk yetkililerin Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün ardından Afrika'yı büyük ölçüde görmezden geldiği ancak bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la değiştiği ve Türkiye'nin Afrika'daki yumuşak gücünün Körfez ülkelerinin yanı sıra ABD, Fransa, Çin ve Rusya'nın etkisine karşı koymayı amaçladığı belirtildi.
18.01.2021 Gündem
Büyürken iklim mücadelesini büyüttü
Büyürken iklim mücadelesini büyüttü Z kuşağının öncü gücü, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, geçen hafta itibarıyla 18 yaşına girdi. 15 yaşından bu yana protestolarıyla dünyanın gözü önünde büyürken iklim mücadelesini de büyüten Thunberg’e yakından bakalım
10.01.2021 Pazar
Facebook’u suçladı
Facebook’u suçladı People dergisi tarafından ‘Yılın Kişisi’ seçilen Selena Gomez, sosyal medya devi Facebook’u pandemi sürecinde yalan haber yaymakla suçladı.
1.01.2021 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Yılın Kişisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.