New York Times: Yolcu uçağı İran'a ait iki füzeyle vuruldu
New York Times: Yolcu uçağı İran'a ait iki füzeyle vuruldu Amerikan gazetesinin yayımladığı yeni görüntüde, 30'ar saniyearayla fırlatılan iki füze yer alıyor. New York Times'a göre, füzeler 13 kilometre uzaklıktaki bir üsten ateşlendi.
15.01.2020 Dünya
Düşürülen uçakta kayıp 10 saniye!
Düşürülen uçakta kayıp 10 saniye! Tahran'dan sabah 06.12'de havalanan ve üç dakika boyunca yükselen yolcu uçağının transponder kayıtlarında 10 saniyelik bir kesinti yaşandı. Son sinyalin 06.14.57'de alındığı uçağa, yarım dakika sonra bir füze isabet etti. Uçak havada kaldı ancak sinyaller kayıt altına alınamadı.
14.01.2020 Dünya
Son dakika... İran'da düşürülen yolcu uçağında ilk gözaltılar
Son dakika... İran'da düşürülen yolcu uçağında ilk gözaltılar Yolcu uçağının füzeyle vurulmasının affedilmez bir hata olduğunu tekrarlayan Cumhurbaşkanı Ruhani, saldırıda parmağı olan herkesin cezalandırılacağını açıkladı. Tahran yönetimi, bugün bazı gözaltıların gerçekleştiğini duyurdu.
14.01.2020 Dünya
İngiltere: Büyükelçimizin gözaltına alınması uluslararası hukukun açıkça ihlâli
İngiltere: Büyükelçimizin gözaltına alınması uluslararası hukukun açıkça ihlâli İran'ın İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi'ni üç saat gözaltında tutmasına Londra yönetimi sert tepki gösterdi, Dışişleri Bakanı Raab "İran hükümeti bir kavşak noktasında" dedi. İran, Tahran Büyükelçisi Macaire'in başkentteki rejim karşıtı gösterilere katıldığını savunuyor.
12.01.2020 Dünya