Ytb

Ytb

Son dakika YTB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan YTB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan YTB haber sayfamızda...

Ytb

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 162 ytb haberi bulunmuştur.
Yabancı öğrenci sınavı 52 ülkede yapılacak
Yabancı öğrenci sınavı 52 ülkede yapılacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Maarif Vakfı (TMV) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle üç kurum ulusal ve uluslararası alandaki tecrübe ve yetkinliklerini paylaşarak eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve üniversite fuar organizasyonları alanlarında iş birliği yapacak.
7.04.2024 Eğitim
Bakan Ersoy açıkladı! Türkiye Bursları'na 162 ülkeden başvuru yapıldı
Bakan Ersoy açıkladı! Türkiye Bursları'na 162 ülkeden başvuru yapıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023 yılında Türkiye Bursları'na 162 ülkeden 117 bin 367 başvuru yapılması yürütülen çalışmaların ne kadar doğru ilerlediğini gösteriyor" dedi.
27.07.2023 Gündem
YTB Personel Daire Başkanı Duman trafik kazasında hayatını kaybetti
YTB Personel Daire Başkanı Duman trafik kazasında hayatını kaybetti Ankara'dan bayram ziyareti için memleketi Tokat'ta giden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Personel Daire Başkanı Volkan Duman (38) yönetimindeki otomobil, Pazar ilçesinde virajlı yolda kontrolden çıkarak dereye yuvarlandı. Kazada Duman yaşamını yitirdi.
28.06.2023 Gündem
Gurbetçi seçmenden ikinci tur rekoru
Gurbetçi seçmenden ikinci tur rekoru Türkiye siyaset tarihinde bir ilk olarak gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için gurbetçi seçmen sandıkta rekora koşuyor.
24.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk dünyasına 28 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk dünyasına 28 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimi öncesi Türk dünyası için açıklama yaptı.
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimine Almanya'dan rekor katılım
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimine Almanya'dan rekor katılım Yurt dışında 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için oy verme işlemi devam ediyor. Almanya'da en fazla Türk seçmenin bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Köln, Essen, Düsseldorf ve Münster başkonsolosluklarında rekor katılımla oy kullanıldı.
22.05.2023 Gündem
'Küresel güçlerin operasyon aygıtı'
'Küresel güçlerin operasyon aygıtı' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu haftaki kapağında Türkiye seçimleri için ‘2023’ün en önemli seçimi’ başlığını kullanan ve ‘Erdoğan gitmeli’ ifadesine yer veren The Economist dergisine tepki göstererek, “Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, milli iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 
6.05.2023 Gündem
Batı medyasında skandal kapaklar! Erdoğan: Millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz
Batı medyasında skandal kapaklar! Erdoğan: Millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.
5.05.2023 Haberler
Batı medyasında skandal kapaklar! Erdoğan: Millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz
Batı medyasında skandal kapaklar! Erdoğan: Millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.
5.05.2023 Gündem
Yurt dışındaki seçmenin ‘rehber’ sitesi
Yurt dışındaki seçmenin ‘rehber’ sitesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanabilmeleri için hazırlanan ve her seçim döneminde yayınlanan “secim.ytb.gov.tr” adresli internet sitesi 14 Mayıs seçimleri için de hizmete açıldı.
24.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “The Economist dergisinin kapağında görüyorsunuz. Batı basınında seçimlere giderken Türk milletinin hür iradesini vesayet altına almaya çalışan bir bakış açısının yaygınlaştırılmaya başladığını görüyoruz. Tabii bu yeni değil biz alıştık. Her seçim döneminde bunu yaptılar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Yine yanılacaklar, geçmişte yanıldıkları gibi" dedi.
20.01.2023 Gündem
‘Her genç zihin umudumuzdur’
‘Her genç zihin umudumuzdur’ Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Her genç zihin, dili, dini, kültürü, ülkesi fark etmeksizin yarınlar için bizim umudumuzdur” dedi.
20.01.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Bilgili, donanımlı insanların sayısının artması yarınlarımızı daha güzel kılacak
Bakan Ersoy: Bilgili, donanımlı insanların sayısının artması yarınlarımızı daha güzel kılacak Türkiye Mezunları Forumu'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Küresel adaletsizlikle mücadele ederken insan paydasında bütün dünyayı kucaklayabilen insanları ayrıştırarak saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını kaybetmişlerin karşısında durabilen bilgili, donanımlı, vicdanlı insanların sayısının artması yarınlarımızı daha güzel, daha güvenli ve adil kılacaktır." dedi.
19.01.2023 Gündem
Meclis Başkanı Şentop: Türkiye tahıl koridorunu işler hale getiren ülkedir
Meclis Başkanı Şentop: Türkiye tahıl koridorunu işler hale getiren ülkedir Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop resmi temasları kapsamında geldiği Kuzey Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye, tahıl koridorunu işler hale getiren ülkedir" dedi.
21.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Kıbrıs davası tüm Türk dünyasının davasıdır'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Kıbrıs davası tüm Türk dünyasının davasıdır' Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Kıbrıs davası tüm Türk dünyasının davasıdır. Kıbrıs davası bir hak, hukuk ve adalet davasıdır. Bir toprak, yönetim meselesi olmaktan öte temel hak ve hukukun, uluslararası normların hayata geçirilmesini hatırlatan bir davadır” dedi.
7.12.2022 Gündem
Almanya'da Mölln katliamının 30. yıl dönümünde anma töreni
Almanya'da Mölln katliamının 30. yıl dönümünde anma töreni Almanya'nın Mölln kentinde 23 Kasım 1992'de aşırı sağcılar tarafından kundaklanan evde hayatını kaybeden 2'si çocuk 3 Türk vatandaşı için katliamın 30. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, yaptığı konuşmada, “Yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığın demokratik toplumlarda yeri yoktur" dedi.
24.11.2022 Dünya
KKTC'nin 39’uncu kuruluş yıl dönümüne özel belgesel izleyiciyle buluştu
KKTC'nin 39’uncu kuruluş yıl dönümüne özel belgesel izleyiciyle buluştu Kıbrıs Meselesini ve adadaki Türklerin yaşadıklarını anlatan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Giden Yol” adlı belgesel, Lefkoşa’da düzenlenen lansman ile izleyiciyle buluştu. KKTC’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü öncesi gösterime giren belgesel, Kıbrıs’ta bugüne kadar yaşananları kamuoyuna sunuyor.
15.11.2022 Gündem
'Bilge Ana' Mevlüde Genç evinin önünden son yolculuğuna uğurlandı
'Bilge Ana' Mevlüde Genç evinin önünden son yolculuğuna uğurlandı Almanya'nın Solingen kentinde Neo-Nazi 4 Alman şahıs tarafından kundaklanan evlerinde 5 aile ferdini yitiren "Bilge Ana" olarak bilinen Mevlüde Genç için kundaklanan evinin önünde cenaze töreni düzenlendi.
1.11.2022 Gündem
Kitaba dönüşen 'Ottoman America' Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi
Kitaba dönüşen 'Ottoman America' Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Osmanlı göçmenlerinin dünyasını yeniden hatırlatacak "Ottoman America" belgesel filmi, kitap oldu. “Ottoman America” kitabı, ABD’de yaşanmış Osmanlı dünyasına ait hikâyeleri uluslararası kamuoyuna anlatacak ve okuyucular kitapta yazılan her bölümü, bölüm başlığının altında bulunan QR kodlarını okutarak da izleyebilecek. ABD’de kitaba yönelik yapılan tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a imzalı kitap takdim edildi.
20.09.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, Boşnak nine Fata Orloviç ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, Boşnak nine Fata Orloviç ile görüştü Bosna Hersek'te adalet savaşının simge ismi Fata Orloviç TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.
8.07.2022 Gündem
Bakan Ersoy: Türkiye burslarına 171 ülkeden 165 bin 691 başvuru yapıldı
Bakan Ersoy: Türkiye burslarına 171 ülkeden 165 bin 691 başvuru yapıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye burslarına bu yıl 171 farklı ülkeden 165 bin 691 başvuru yapıldı” dedi.
5.07.2022 Ekonomi
Azerbaycan diasporası Şuşa'da toplanıyor
Azerbaycan diasporası Şuşa'da toplanıyor Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Azeriler, işgalden kurtarılan Şuşa'da buluşuyor. Dünya Azerbaycanlıları 5. Kurultayı, bugün Şuşa’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla yapılacak.
21.04.2022 Dünya
'Güçlü diaspora güçlü Türkiye'
'Güçlü diaspora güçlü Türkiye' Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren; "Yurt dışında yaşayan millet varlığımızı bir zenginlik olarak görmek durumundayız. Güçlü diaspora güçlü Türkiye ve güçlü Türk dünyası" dedi. YTB'nin ev sahipliğinde Bursa'da yapılan ve iki gün süren Türk Devletleri Teşkilatı İkinci Diaspora Forumu'na; Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerden resmi kurum temsilcileri, STK temsilcileri ile akademisyenler katıldı.
30.03.2022 Siyaset
'Hedefimiz AB modeli Türk Birliği'
'Hedefimiz AB modeli Türk Birliği' Türk Devletleri Teşkilatı İkinci Diaspora Forumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın ev sahipliğinde dün 2022 Türk dünyası kültür başkenti olan Bursa’da başladı.
29.03.2022 Siyaset
Müslüman dünyanın çağdaş düşüncesi
Müslüman dünyanın çağdaş düşüncesi Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Prof. Dr. Lütfi Sunar’ın editörlüğünde hazırlanan "Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce" serisinin ikinci dört cildi yayımlandı.
21.03.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Ytb ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.