Yugoslavya

Yugoslavya

Son dakika Yugoslavya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yugoslavya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yugoslavya haber sayfamızda...

Yugoslavya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.227 yugoslavya haberi bulunmuştur.
Bir yazar: Sevim Ak kimdir?
Bir yazar: Sevim Ak kimdir? Türk edebiyatı çocuk öyküleri yazan birçok yetenekli yazarı içinde barındırır. Bu yazarlardan biri de Sevim Ak. Sevim Ak'ın hayatı ve eserleri hakkında gelin daha fazla bilgi edinelim.
Fransa, kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu
Fransa, kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu Fransa, eski Yugoslavya'nın 1974 anayasasında yer almasından bu yana kürtaj hakkının anayasal olarak güvence altına alındığı ilk ülke oldu.
5.03.2024 Dünya
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri!
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri! Bu haftaki konumuz futbolun en büyük vitrini olan Dünya Kupası’na katılan ülkelerin attığı ilk goller olacak. Bu onuru yakalayan fautbolcular kimler? Gelin hep birlikte bu tarihi isimlerle bir bakalım.
25.02.2024 Futbol
Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak!
Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Leipzig-Real Madrid karşılaşması öncesi Leipzig'de forma giyen Eljif Elmas açıklamalarda bulundu. Elmas, Arda Güler hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
13.02.2024 Şampiyonlar Ligi
‘Soykırım’ davası bugün başlıyor
‘Soykırım’ davası bugün başlıyor Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı “soykırım” davası bugün başlayacak. Lahey’de 2 gün sürecek duruşmalarda İsrail savunma yapma kararı almıştı.
11.01.2024 Dünya
Karadağ Hakkında Bilgiler; Karadağ Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Karadağ Hakkında Bilgiler; Karadağ Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Karadağ, Balkanlar'da yer alan ve denize kıyısı olan bir ülkedir. Karadağ'ın doğusunda Arnavutluk ve Kosova bulunmakta, Kuzeyinde ise Sırbistan, Hırvatistan, ve Bosna Hersek bulunmaktadır. Güneyinde de Adriyatik denizi bulunmakta olan bu ülke birçok farklı milletten insana ev sahipliği yapmaktadır. İşte, Karadağ hakkında merak edilenler
3.01.2024 Tatil
Sırbistan Hakkında Bilgiler; Sırbistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Sırbistan Hakkında Bilgiler; Sırbistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Sırbistan, resmi adı ile Sırbistan Cumhuriyeti, 2006 yılında tam bağımsızlığını kazanmış bir balkan ülkesidir. Sırbistan-Karadağ ikilisinin ayrılması sonucu özerkliğini ilan etmiş olan ve tam bağımsızlığına kavuşan Sırbistan'ın kuzeyinde Macaristan, batısında Hırvatistan, güneyinde Kuzey Makedonya ve Kosova, doğusunda ise Romanya ve Bulgaristan'ı bulundurmaktadır. İşte, Sırbistan hakkında bilinmesi gerekenler.
3.01.2024 Tatil
Slovenya Hakkında Bilgiler; Slovenya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Slovenya Hakkında Bilgiler; Slovenya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Slovenya ya da resmi ismi ile Slovenya Cumhuriyeti, Orta Avrupa'nın güney kesiminde yer alan harika bir ülkedir. İşte, Slovenya hakkında tüm detayları sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Arnavutluk Hakkında Bilgiler; Arnavutluk Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Arnavutluk Hakkında Bilgiler; Arnavutluk Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Arnavutluk hakkında bilgi almak, başkentini öğrenmek, tarihini bilmek, bayrağının ne anlamda basıldığını araştırmak, saat farkını diğer ülkelere karşı kıyaslamak, güncel nüfus oranını ve para birimini öğrenmek, tüm bunların haricinde Arnavutluk'un yönetim, coğrafik ve kültürel yapısını anlamak için detaylıca hazırlanan yazımızı sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Kuzey Makedonya Hakkında Bilgiler; Kuzey Makedonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kuzey Makedonya Hakkında Bilgiler; Kuzey Makedonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kuzey Makedonya'nın resmi adı Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'dir. Burası Balkanlar'da bulunan bir ülkedir. Kuzey Makedonya hakkında bilgiler, bayrağının anlamı, şehirleri, saat farkı gibi bilgileri derledik.
2.01.2024 Dünya
Hayatlarımız iki kelimeye sıkışmış
Hayatlarımız iki kelimeye sıkışmış Tolstoy’un başyapıtı ‘Savaş ve Barış’ aynı adla sahneye aktarılıyor. Oyunun Makedon yönetmeni Popovski, ‘Savaş ve barış. Hayatlarımız çoğunlukla bu iki kelime arasına sıkışmış durumda’ diyor.
13.12.2023 Kültür Sanat
Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden bir gün önce... 15 yıl sonra uyuyor gibiydi!
Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden bir gün önce... 15 yıl sonra uyuyor gibiydi! Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde özlem ve hasretle anıyoruz. 85 yıldır her 10 Kasım’larda derin bir hüzün yaşayan halkın Ata’sına duyduğu büyük sevgi ve bağlılık her geçen yıl katlanıyor...
10.11.2023 Gündem
Düğünde bile ders çalıştı, 44 dil öğrendi! 'Bu yöntemle 2-3 ayımı alıyor'
Düğünde bile ders çalıştı, 44 dil öğrendi! 'Bu yöntemle 2-3 ayımı alıyor' Farklı dillerde dinlediği şarkıların anlamlarını merak ediyor, gittiği turistik bölgelerde konuşulanları anlamaya çalışıyordu. Komşusunun hediye ettiği Almanca masal kitabı bir anda hayatını baştan aşağıya değiştirdi. DHA'nın gündeme taşıdığı 44 dil bilen Enis Tataroğlu, "Bir dili öğrenmem 2-3 ayımı alıyor. Sırada 23 dil daha var. Bu benim bitmek bilmeyen bağımlılığım" diyerek bunu nasıl başardığını SEN ANLAT için anlattı.
1.11.2023 Yaşam
İsrail nasıl savaş suçlusu ilan edilir? 'Kara lekeyi üzerine alacak'
İsrail nasıl savaş suçlusu ilan edilir? 'Kara lekeyi üzerine alacak' İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in savaş suçu işlediğini söyledi ve ekledi: 'Seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz ve şimdi bunun hazırlığı içindeyiz.' Peki hangi suçlar savaş suçu sayılıyor? Savaş suçu ilan edilmesi ne anlama geliyor? İsrail nasıl savaş suçlusu ilan edilir? Doç. Dr. Emete Gözügüzelli merak edilen soruları milliyet.com.tr için yanıtladı.
31.10.2023 Dünya
Müzik sadece müzik değildir
Müzik sadece müzik değildir Afrika’da kıtlık, nükleer savaş tehdidi, hızla yayılan AIDS... 1980’lerde bugün olduğu gibi tam olarak çözülemeyen sorunlarla mücadele ediliyordu. Sanatçılar, şarkı sözleriyle, konserlerle dünyanın sorunlarına sessiz kalmadı, ‘Biz Dünyayız’ dediler.
22.10.2023 Gündem
381 Nerenin Telefon Kodu? +381 Hangi Ülkeye Ait?
381 Nerenin Telefon Kodu? +381 Hangi Ülkeye Ait? Ülkelerin birbiri ile telefonda iletişiminde kullandığı alan kodu, telefon görüşmelerinin karışmadan ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlar. Ülkeden ülkeye yapılan telefon görüşmeleri için gerekli olan alan kodu, hedef ülkenin herhangi bir aksaklık yaşanmadan aranmasını sağlar. Alan kodları özgündür ve her ülkenin farklı bir alan kodu vardır. Bu kodlardan biri de 381'dir. 381 alan kodunun hangi ülkeye ait olduğunu sizin için araştırdık.
25.09.2023 Telefon Kodu
Ucuzluğun simgesi oldu, binlerce sattı! 'El arabası' Yugo'nun tehlikeli gerçeği
Ucuzluğun simgesi oldu, binlerce sattı! 'El arabası' Yugo'nun tehlikeli gerçeği Otomobilin icat edilmesinin üzerinden bir asırdan fazla zaman geçti. Bu süre zarfında birbirinden farklı özellik ve tasarımlara sahip araçlar, otomobil tutkunlarında derin izler bıraksa da bazıları sahip oldukları kusurlarla tarihe geçti. Bunlardan biri de Yugoslav otomotiv üreticisi Zastava’nın ürettiği, 'el arabası' olarak anılan Yugo 45.
16.09.2023 Dünya
Beşiktaş'ın yeni transferi Milot Rashica'dan Galatasaraylıları kızdıracak sözler
Beşiktaş'ın yeni transferi Milot Rashica'dan Galatasaraylıları kızdıracak sözler Siyah-beyazlıların Norwich City'den renklerine kattığı Kosovalı futbolcu, Beşiktaş Dergisi'ne futbol kariyeri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
15.09.2023 Beşiktaş
Jack Straw: Rumları AB’ye almamalıydık
Jack Straw: Rumları AB’ye almamalıydık Rumların AB’ye kabul edildiği dönemde İngiltere dışişleri bakanı olan Jack Straw, bunun kendisinin de katıldığı bir hata olduğunu savundu, Ada’da çıkmazdan kurtulmanın yolunun iki devletli çözüme yoğunlaşmak olduğunu söyledi
8.09.2023 Dünya
İTO Başkanı Avdagiç'in annesi vefat etti
İTO Başkanı Avdagiç'in annesi vefat etti İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'in 93 yaşındaki annesi Suada Avdagiç, bu sabaha karşı vefat etti.
28.08.2023 Ekonomi
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor!
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor! 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası heyecanı başlıyor. 25 Ağustos - 10 Eylül arasında oynanacak olan turnuvaya Asya ülkeleri Filipinler, Japonya ve Hindistan ev sahipliği yapacak. 32 takımın mücadele edeceği FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda Avrupa’yı 12 ülke temsil edecekken; Asya ve Okyanusya’dan 8, Kuzey ve Güney Amerika’dan 7, Afrika’dan ise 5 ülke turnuvada yer alacak.
24.08.2023 Basketbol
ÖZEL | Fenerbahçe'de Edin Dzeko: Buraya gelmem büyük bir meydan okuma! Başkan şampiyonluğu çok istiyor
ÖZEL | Fenerbahçe'de Edin Dzeko: Buraya gelmem büyük bir meydan okuma! Başkan şampiyonluğu çok istiyor Edin Dzeko, Türkiye’den sadece sarı-lacivertli yönetimin kendisine teklif getirdiğini söyledi, “Kulüple görüştüğüm zaman beni ne kadar istediklerini gördüm. Fenerbahçe gibi bir takımın 9 sene şampiyon olamaması, mümkün olmamalı. Bu da benim buraya gelmem için büyük bir motivasyon ve meydan okumaydı” ifadelerini kullandı.
20.08.2023 Fenerbahçe
Dzeko: Buraya gelmem büyük bir meydan okuma!
Dzeko: Buraya gelmem büyük bir meydan okuma! Edin Dzeko, Türkiye’den sadece sarı-lacivertli yönetimin kendisine teklif getirdiğini söyledi, “Kulüple görüştüğüm zaman beni ne kadar istediklerini gördüm. Fenerbahçe gibi bir takımın 9 sene şampiyon olamaması, mümkün olmamalı. Bu da benim buraya gelmem için büyük bir motivasyon ve meydan okumaydı” ifadelerini kullandı.
20.08.2023 Futbol
Dusan Tadic yalnız değil! Sırplar performanslarıyla etkiledi
Dusan Tadic yalnız değil! Sırplar performanslarıyla etkiledi Sırp futbolcu Dusan Tadic'in Fenerbahçe'deki ilk maçında yıldızlaşması, vatandaşı olan diğer isimlerin farklı branşlarda son dönemde elde ettikleri başarıları akla getirdi. Nikola Jokic, Novak Djokovic, Tijana Boskovic gibi Sırp sporcular; voleybol, basketbol ve teniste damga vuran performanslara imza attılar.
28.07.2023 Fenerbahçe
Akdeniz cehennem gibi! Onlarca ölü, mayınlar patlıyor
Akdeniz cehennem gibi! Onlarca ölü, mayınlar patlıyor Yaz mevsiminin en sıcak gününü yaşamaya hazırlanan Yunanistan diken üstünde, Rodos, Korfu ve Eğriboz'da zamana karşı yarış veriliyor. Diğer ülkelerden felaket haberleri gelirken, ünlü turizm şehrinde orman yangınları toprak altındaki mayınları patlattı.
26.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yugoslavya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.