Yükseköğretim

Yükseköğretim

Son dakika yükseköğretim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yükseköğretim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yükseköğretim haber sayfamızda...

Yükseköğretim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.977 yükseköğretim haberi bulunmuştur.
İşte Türkiye ile Irak arasındaki 26 anlașmanın detayları
İşte Türkiye ile Irak arasındaki 26 anlașmanın detayları İletişim Başkanlığı duyurdu! Türkiye ile Irak arasında 26 anlașma imzalandı. İşte o anlaşmanın detayları...
22.04.2024 Gündem
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDP Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya geldi.
22.04.2024 Gündem
Üniversitelere yapay zekâ etik rehberi
Üniversitelere yapay zekâ etik rehberi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüksek öğrenim kurumlarında yapay zeka kullanımına dair rehber hazırladıklarını açıkladı.
21.04.2024 Eğitim
Kastamonu Üniversitesi kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı
Kastamonu Üniversitesi kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, akredite edilen lisans programlarıyla kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adıma imza attı.
19.04.2024 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
YKS NE ZAMAN, hangi tarihte? 2024 TYT-AYT-YDT Üniversite Sınavı ne zaman, ayın kaçında yapılacak, sınav kaç saat sürecek?
YKS NE ZAMAN, hangi tarihte? 2024 TYT-AYT-YDT Üniversite Sınavı ne zaman, ayın kaçında yapılacak, sınav kaç saat sürecek? YKS Üniversite sınavı tarihi netleşti. 2024 ÖSYM sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı için zaman daralıyor. Üç aşamada yapılacak olan YKS; TYT, AYT, YDT olmak üzere ayrılıyor. Peki, YKS ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte ÖSYM sınav takvimine göre 2024 YKS tarihleri.
18.04.2024 Bilgi Rehberi
Kastamonu Üniversitesi’nden uluslararası iklim değişikliği projesi! 6 gün sürecek
Kastamonu Üniversitesi’nden uluslararası iklim değişikliği projesi! 6 gün sürecek Kastamonu Üniversitesi, uluslararası alanda hazırladığı proje ile afetlerden etkilenen illerdeki lisans öğrencilerine Kastamonu’da eğitim verecek.
15.04.2024 Eğitim
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı İlk ve ortaöğretim kurumlarında, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili sona erdi.
15.04.2024 Eğitim
Mühendislikte İTÜ, tıpta Hacettepe
Mühendislikte İTÜ, tıpta Hacettepe Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması açıklandı.
12.04.2024 Eğitim
Bu program işte eşitlik sağlıyor
Bu program işte eşitlik sağlıyor İş dünyasında kadınların tüm seviyelerde eşit temsiliyeti ve eşit değerdeki işe eşit ücretin sağlanması için şirketleri desteklemeyi amaçlayan UN Global Compact Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın (Target Gender Equality Accelerator) başvuruları açıldı. Dokuz ay sürecek olan programın başvuruları 31 Mayıs tarihine kadar sürecek.
8.04.2024 Ekonomi
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Sudanlı ve Filistinli öğrencilere ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı. Açıklamada; "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır" denildi.
7.04.2024 Gündem
Yabancı öğrenci sınavı 52 ülkede yapılacak
Yabancı öğrenci sınavı 52 ülkede yapılacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Maarif Vakfı (TMV) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle üç kurum ulusal ve uluslararası alandaki tecrübe ve yetkinliklerini paylaşarak eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve üniversite fuar organizasyonları alanlarında iş birliği yapacak.
7.04.2024 Eğitim
Sınavı kazanana son model araba
Sınavı kazanana son model araba Kurslar ve özel okullar, öğrencilerinin motivasyonunu artırmak için kesenin ağzını açtı. Üniversite sınavlarında dereceye girenlere 1 milyon TL’ye varan para ödüllerinin yanı sıra son model araba, aylık 15 bin TL burs veren de var.
7.04.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bir kapıyı kaparlar, biz 10 tane başka kapı açarız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bir kapıyı kaparlar, biz 10 tane başka kapı açarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iftar programına katıldı. Güzelyurt’ta düzenlenen program öncesinde açıklamalarda bulunan Yılmaz, buruk bir Ramazan yaşadıklarını belirterek, “Gazze'de Ramazan'da dahi katliamlarla karşı karşıya kalan Gazzeli kardeşlerimizin de acısını buradan bir kez daha paylaşıyoruz. Bu acıların yaşanmaması adına Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bundan sonra da sarf edeceğiz. Öncelikle insani yardımların ulaştırılması ardından da kalıcı bir barışın, huzurun sağlanması için her türlü çabayı sarf ediyoruz” dedi.
5.04.2024 Gündem
İlk 1000 için YKS şartı yok
İlk 1000 için YKS şartı yok Yurt dışında üniversite okumak isteyenler için 15 Mart’ta diplomaların denklik işlemlerine ilişkin yönetmelik değişikliği yapılmıştı.
30.03.2024 Eğitim
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yurt dışında okumak isteyen öğrenciler için denklikle ilgili yeni düzenlemesini duyurdu.
29.03.2024 Gündem
Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda: LGS’nin tarihi değişebilir
Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda: LGS’nin tarihi değişebilir Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi.
29.03.2024 Gündem
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.
28.03.2024 Eğitim
'İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz'
'İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz' Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Piyasayla, istihdamla, kültür, sanat ve edebiyatla bağı azalmış programları yavaş yavaş dönüştürüyoruz. Öğrenciye bir şey kazandırmayan programları sistemin dışına çekip yerine daha istihdam odaklı programları devreye sokmaya başladık" dedi.
27.03.2024 Eğitim
YKS İÇİN 2. GEÇ BAŞVURU ÖSYM AİS ✍YKS geç başvurusu nasıl yapılır, YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar? (2024)
YKS İÇİN 2. GEÇ BAŞVURU ÖSYM AİS ✍YKS geç başvurusu nasıl yapılır, YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar? (2024) YKS için geri sayım başladı! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru ve geç başvuru süreci tamamlanmış ve adaylar sınav tarihine yoğunlaşmıştı. YÖK'ten son dakika 2. geç başvuru açıklaması geldi. Peki, YKS 2. geç başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar?
27.03.2024 Bilgi Rehberi
YÖK’ten KKTC’deki üniversitelere destek
YÖK’ten KKTC’deki üniversitelere destek KKTC’de yaşanan üniversite krizinin ardından adadaki üniversitelerin YÖK’e bağlanacağına dair duyumlar vardı. Ancak YÖK’ten edindiğimiz bilgiye göre böyle bir durum söz konusu değil.
27.03.2024 Eğitim
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa  havada kapıyor
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa havada kapıyor ABD ve Avrupa’daki üniversiteler, Türkiye’deki gözde liselerin öğrencilerine kapılarını ardına kadar açıyor. Bu durum yeni yönetmeliğe göre değişecek. Çünkü YKS’de başarısız olanların yurt dışından aldıkları diplomalar kabul edilmeyebilir.
26.03.2024 Eğitim
ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi
ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için 2'nci geç başvuru alınacağını duyurarak, bilgi güncellemesi yaptı.
25.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yükseköğretim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.