Yüksekova'da toz bulutu dağları kapladı
Yüksekova'da toz bulutu dağları kapladı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde rüzgarın etkisiyle gelen toz bulutları, yüksek dağları kapladı.
1.10.2023 Haberler
Yüksekova- Hakkari kara yolu heyelan nedeniyle kapandı
Yüksekova- Hakkari kara yolu heyelan nedeniyle kapandı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak, Yüksekova-Hakkari kara yolu üzerinde bulunan ve yapımı süren tünel bölgesinde heyelana neden oldu. Tepelerden sel suları ile birlikte akıp gelen çamur nedeniyle yol ulaşıma kapandı.
2.08.2021 Gündem
Yüksekova’da 6 metreyi bulan kar tünelleri şaşırttı
Yüksekova’da 6 metreyi bulan kar tünelleri şaşırttı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 6 metreyi aşan kar kalınlığında yapılan çalışma sonucu açılan yollar tünelleri andırıyor.
13.02.2020 Haberler
Çanak anten ve metal siniden yaptı! Artık evlerde...
Çanak anten ve metal siniden yaptı! Artık evlerde... Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Onbaşılar Köyü'nde yaşayan Emrah Yardımcı (22), cep telefonu kullanabilmek için çanak anten, metal sini ve çeşitli malzemeler kullanarak, baz istasyonu yaptı. Yardımcı, artık evlerinde cep telefonuyla konuşabildiklerini ve internete bağlanabildiklerini söyledi.
2.12.2019 Haberler
İkiyaka dağlarında PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi
İkiyaka dağlarında PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka dağlarında yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait muhimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
1.11.2019 Gündem
Son dakika... Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde emniyet müdür yardımcısı bıçaklandı
Son dakika... Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde emniyet müdür yardımcısı bıçaklandı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, gelen bir hırsızlık ihbarına giden ilçe emniyet müdür yardımcısı, 18 yaşındaki hırsız kız tarafından bıçaklandı.
24.08.2019 Gündem
Yüksekova'da kar yağışı
Yüksekova'da kar yağışı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.İlçe merkezinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.Kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, ilçe merkezi beyaz örtüyle kaplandı.İlçe merkezindeki kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, ulaşımda da zaman zaman aksamalar yaşandı.Yüksekova Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, temizlik çalışması başlattı.İlçe halkı, Mart ayının son haftasında yağan kar yağışına şaşırdıklarını söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Askeri üs bölgesinde karla mücadele sürüyor
Askeri üs bölgesinde karla mücadele sürüyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki askeri üs bölgelerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Hakkari İl Özeli İdaresi karla mücadele ekipleri, Yüksekova ilçesi Mirgezer mevkiindeki askeri üs bölgelerinde karla mücadele çalışması başlattı. Tipinin etkisiyle birlikte yer yer 2 metreyi geçen kar kalınlığı, ekiplere zor anlar yaşattı. Kar dağlarını aşarak askeri üs bölgelerinin yollarını açmaya çalışan karla mücadele ekipleri, yüksek kesimlerde bulunan tüm yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
11.09.2019 Yaşam
PKK'nın bombacısı ve suikastçısı yakalandı
PKK'nın bombacısı ve suikastçısı yakalandı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kayyuma eylem için keşif yaparken yakalanan terör örgütü üyesinden elde edilen bilgiler doğrultusunda 13 kişi gözaltına alınırken, ilçedeki 4 cinayeti ise E.A ve X. isimli terör örgütü mensuplarının işlediği tespit edildi. Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “21 Temmuz 2017 günü belediye kayyumuna eylem yapmak için keşif yaparken yakalanan E.Ç. isimli terör örgütü üyesinden elde edilen bilgiler doğrultusunda B.B. ve S.P. isimli teröristler bombalı eylem hazırlığındayken emniyet görevlilerimiz tarafından yapılan operasyonla yakalanmıştır. Yakalanan terör örgütü mensubu S.P.’den elde edilen bilgiler doğrultusunda, terör örgütünün eylemde kullanmak üzere saklamış olduğu 14 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmiş olup, edinilen diğer bilgiler doğrultusunda Yüksekova ilçemizde işlenen cinayetlerin sır perdesi de aydınlatılmış oldu. Söz konusu 4 cinayeti W. (K) ve E.A.’nın planladığı, cinayetleri ise E.A ve X. isimli terör örgütü mensuplarının işlemiş olduğu tespit edildi. Ayrıca bu bilgiler doğrultusunda Yüksekova ilçemizde terör örgütü mensuplarına ‘yardım ve yataklık’ yaptığı anlaşılan 13 şüpheli şahıs, yapılan eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan çok sayıda örgütsel doküman, uzun namlulu silah ve el bombası ele geçirilmiş olup, 9 BTÖ mensubu şahıs ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ yapmaktan, S.P. isimli şahıs ise ‘terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem yapmaktan’ adli makamlara sevk edilmiştir” denildi. Hakkari Yüksekova'da kentsel dönüşüm üzerine çalışan müteahhit Nedim Ceylan'ın öldürülme anı güvenlik kameralarına yansıdı. Cinayeti işleyen PKK'nın sözde bölge sorumlusu Welet kod adlı Eyüp Alper, gri listede aranıyordu. Cinayeti işlerken gözcülük yapan terörist Sadık Pala yakalandıkt
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri