Tüm ihtiyaçlar bir besinde toplandı! Günde 2 yumurta bakın neleri değiştiriyor
Tüm ihtiyaçlar bir besinde toplandı! Günde 2 yumurta bakın neleri değiştiriyor Yüksek besin değeriyle kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, vücudun ihtiyacı olan temel besinleri karşılıyor. Peki bu faydalı besinden günde 2 adet yersek ne olur? Vücutta yarattığı etkiye çok şaşıracaksınız, işte cevabı.
20.12.2023 Genel Sağlık
Yumurtayı böyle yiyen 10 günde 5 kilo veriyor! Yağları cayır cayır yakan formül
Yumurtayı böyle yiyen 10 günde 5 kilo veriyor! Yağları cayır cayır yakan formül Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yumurta, hızlı kilo vermek isteyen kişilerin diyet listelerinde yer alıyor. Kilo kontrolüne karşı oldukça fayda sağlayan bu besin, çok kısa sürede kilo vermeye yardımcı oluyor. Ancak bunun küçük bir sırrı var. İşte yapılması gerekenler.
15.12.2023 Diyetler
Yumurta böyleyse hemen çöpe atın! Kırdığınız yumurta zehirli olabilir
Yumurta böyleyse hemen çöpe atın! Kırdığınız yumurta zehirli olabilir Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen yumurtayı kırdığınızda eğer böyle gözüküyorsa derhal çöpe atın. Çünkü yumurta zehirli olabilir. Faydalı olsun derken zehirlemesin.
7.12.2023 Püf Noktası
Yumurtanın haşlama suyuna 1 damla ekleyin! Kabuklar 10 saniyede kendiliğinden ayrılıyor
Yumurtanın haşlama suyuna 1 damla ekleyin! Kabuklar 10 saniyede kendiliğinden ayrılıyor Kahvaltıların vazgeçilmezi haşlanmış yumurta, zengin protein içeriğiyle sevilerek tüketiliyor. Ancak yumurtayı soymak bazen çok zorlayıcı olabiliyor. Bu yöntem sayesinde yumurta kabuğundan birkaç saniyede kurtulacaksınız.
30.09.2023 Püf Noktası
Yumurta kabuğundan neler yapılabilir?
Yumurta kabuğundan neler yapılabilir? Sarısı ile beyazı ile adeta vitamin deposu yumurta, kabuğu ile de her derde deva besin maddeleri arasında yer almaktadır. Haşlayarak tükettiğimiz yumurta kabuğunun faydalarını saymaya kalksak kelimeler yetmez. Hayvan ve insanlar üzerindeki yapılan araştırmalara göre, yumurta kabuğu yemenin ya da bitkilerden kullanmanın ne kadar yararlı olduğunu bu yazıda öğreneceksiniz. Yumurta kabuğunu çöpe atmayın, diyerek yumurta kabuğunun faydalarına kısaca değinelim.
18.04.2018 Gündem
Günde bir adet yumurta yemenin faydaları
Günde bir adet yumurta yemenin faydaları Sağlıklı yiyecekler listesinin neredeyse en başında yumurta yer alıyor. Günde bir adet yumurta sağlığımız açısından inanılmaz derecede faydalı... Uzmanlar, yumurtayı ister haşlayıp tüketin ister kızartın ama muhakkak günde bir adet yumurta tüketin diyerek yumurtanın faydalarını bir kez daha vurguluyor.