TCG Anadolu'ya boğaz geçişinde yunuslar da eşlik etti
TCG Anadolu'ya boğaz geçişinde yunuslar da eşlik etti Dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'nun İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında yunusların eşlik ettiği anlar görüntülendi.
23.04.2023 Gündem
İlkbaharı gelişiyle yunusların İstanbul Boğazı'nda görünürlüğü arttı
İlkbaharı gelişiyle yunusların İstanbul Boğazı'nda görünürlüğü arttı İlkbaharda balıkların Marmara Denizi'nden Karadeniz'e doğru göç etmeleriyle birlikte İstanbul Boğazı'nda yunusların görünülürlüğü arttı.
26.04.2020 Gündem
Marmara Denizi’ndeki yunuslar sayıldı
Marmara Denizi’ndeki yunuslar sayıldı Deniz memelilerinin dağılım ve miktarını ortaya koymayı hedefleyen uluslararası projeler kapsamında Akdeniz, Ege ve Karadeniz’den sonra Marmara Denizi’nde yunusların sayımı tamamlandı. Yunus sayımı sırasında Karadeniz ve özellikle Marmara Denizi'nde yunustan daha fazla yüzen çöp kaydedildiği açıklandı.
13.08.2019 Gündem
Marmara Denizi’ndeki yunuslar sayıldı
Marmara Denizi’ndeki yunuslar sayıldı Deniz memelilerinin dağılım ve miktarını ortaya koymayı hedefleyen uluslararası projeler kapsamında Akdeniz, Ege ve Karadeniz’den sonra Marmara Denizi’nde yunusların sayımı tamamlandı.
13.08.2019 Gündem
Yunus balıkları İstanbul Boğazı’nda avlandı
Yunus balıkları İstanbul Boğazı’nda avlandı İstanbul Boğazı’nda balık sürülerini avlamaya çalışan yunuslar seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu. İstanbul Boğazı’nda balık sürülerinin peşinden giden yunus balıklarının gösterisi izleyenleri mest etti. Deniz yüzeyine çıkıp dalan yaklaşık 5 yunus, balıkları avlamaya çalıştı. Takıldıkları balık sürüsünün peşinden kıyıya kadar gelen yunus balıkları vatandaşların ilgisini çekti. Yaklaşık 1 saat boyunca boğazda avlanan yunuslar yine geldikleri gibi bir anda ortadan kayboldu.
11.09.2019 Yaşam
Kıyıya vuran yunusları böyle kurtardı
Kıyıya vuran yunusları böyle kurtardı EDİRNE'nin, Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Yayla köyü sahilinde işletmesi bulunan eski Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalarından Mustafa Altunhan, şiddetli lodos nedeniyle karaya vuran 3 yunusu açığa götürerek, yeniden denizle buluşturdu. Keşan ilçesine bağlı Yayla köyü sahilinde işletmesi bulunan eski Kırkpınar ağalarından iş insanı Mustafa Altunhan, şiddetli lodos nedeniyle kıyıya vuran yunusu kurtarma anını sosyal medya hesabından canlı olarak paylaştı. Altunhan, yunusun karaya vurmasıyla, üzerindeki elbiselerle denize girerek, yunusu kurtarmak için denizin açığına çekti. Yunus, daha sonra ise açık denizde gözden kayboldu. Paylaşımı büyük beğeni ve birçok tebrik yorumu alan Mustafa Altunhan, yaptığı açıklamada, lodos nedeniyle karaya vuran 3 yunusu yeniden denizle buluşturduğu için mutlu olduğunu söyledi.Daha önce de benzer olaylarla karşılaştığını belirten Altunhan, Sabah saatlerinde şiddetli lodos nedeniyle 3 yunusun karaya vurduğunu gördüm. Hayvanları çok sevdiğim için hiç düşünmeden suya atlayarak yunusları denizin açığına çektim. 2'sini kendim açık denize çektim. Bir diğerini ise balıkçı barınağındaki arkadaşlarla tekne yardımıyla açığa götürdük. Heyecanımı, mutluluğumu anlatamam. Yunusların hayatını kurtarmanın mutluluğu ve gurunu yaşıyorum dedi.
11.09.2019 Yaşam