Yunuslar

Yunuslar

Son dakika yunuslar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yunuslar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yunuslar haber sayfamızda...

Yunuslar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 674 yunuslar haberi bulunmuştur.
İstanbul’da yunus akını havadan görüntülendi
İstanbul’da yunus akını havadan görüntülendi İnsanlara yakınlıkları ile bilinen yunusların İstanbul’da tarihi yarımada açıklarında dans edercesine yüzdüğü anlar havadan görüntülendi. Onlarca yunusun bir arada yüzmesi izleyenleri hayran bıraktı.
23.03.2024 Yaşam
‘Tırtak’ cinsi ölü yunus vurdu
‘Tırtak’ cinsi ölü yunus vurdu Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahilinde karaya ‘Tırtak’ cinsi ölü yunus vurdu.
24.02.2024 Gündem
14 milyon balon balığının ekosisteme girişi engellendi
14 milyon balon balığının ekosisteme girişi engellendi Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz, balon balığıyla mücadelede 2020 yılından bu yana teşvik uygulaması yapıldığını belirterek, "Şu ana kadar balıkçılarımıza 1 milyon 250 bin lira civarında bir destek ödemesi yapıldı ve 185 bin civarında balon balığını teslim aldık.14 milyon adet yeni balon balığı bireyinin ekosisteme girişini engelledik. Eğer bakanlığınız bu çalışmayı yapmamış olsaydı, sahillerimizde, denizlerimizde şu an olduğunun 2-3 katı daha fazla balon balığıyla karşılaşıyor olacaktık" dedi.
11.01.2024 Ekonomi
İstanbul’da filler bizonlar dolaşırdı
İstanbul’da filler bizonlar dolaşırdı 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İstanbul’un hayvanları bugünden oldukça farklıydı. Karada bizonlar, filler gezer, denizde carettalar, yunuslar yüzer, havada da akbabalar uçardı.
24.12.2023 Gündem
12 dakika sonra dehşeti yaşayacaklardı! Denizin dibinde ölümle burun buruna tam 4 gün
12 dakika sonra dehşeti yaşayacaklardı! Denizin dibinde ölümle burun buruna tam 4 gün 1973 yılının Ağustos ayında iki İngiliz denizci başlarına geleceklerden habersizdi. Roger Chapman ile meslektaşı Roger Mallinson, deniz tabanına telefon kablosu döşerken talihsiz bir şekilde denizaltı içinde mahsur kaldı. Okyanusun dibinde günlerce kurtarılmayı bekleyen ikili yaşam mücadeleleri ile tarihe geçti.
2.12.2023 Yaşam
Esenköy açıklarında yunus sürüsü avlanırken görüntülendi
Esenköy açıklarında yunus sürüsü avlanırken görüntülendi Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesi açıklarında denizde bir balık sürüsünün peşine düşen ve avlanan yunuslar, güzel görüntüler oluşturdu.
15.11.2023 Yaşam
100 metre ilerledi, kıyı yapılaşmalarına ulaştı! İzmir'e dikkat çekildi
100 metre ilerledi, kıyı yapılaşmalarına ulaştı! İzmir'e dikkat çekildi Son günlerde yaşanan fırtına kabarmalarında denizlerdeki su seviyesinin 100 metre ilerleyerek kıyı yapılaşmalarına kadar ulaştı. İzmir'de fırtına kabarmaları nedeniyle denizlerdeki su seviyesinin yükselerek yaşam alanlarının etkileyeceğine dikkat çekildi.
15.11.2023 Gündem
Cumhuriyet’ten günümüze: Alaturka ve Alafranga mutfak kültürü yan yana
Cumhuriyet’ten günümüze: Alaturka ve Alafranga mutfak kültürü yan yana Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte Türk mutfağının geçirdiği değişimi Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı’yla konuştuk.
28.10.2023 Yemek
Yunus polislerinden Cumhuriyet'in 100’üncü yılı koreografisi
Yunus polislerinden Cumhuriyet'in 100’üncü yılı koreografisi Diyarbakır’da, Motosikletli Yunus Polis Temel Eğitim Kursu mezuniyet töreninde Cumhuriyet'in 100’üncü yıl dönümünü de kutlayan Yunus timleri, motosikletleriyle yıldız, sonsuzluk ve rakamla koreografi oluşturdu.
27.10.2023 Gündem
Dahi papağan Alex'in son sözü bu oldu! 'Kuş beyinli demek iltifat'
Dahi papağan Alex'in son sözü bu oldu! 'Kuş beyinli demek iltifat' Dünya tarihinde yetenekleriyle şaşkına çeviren birçok canlı türü var. Onlardan biri de 100’den fazla kelime bilen, basit matematik işlemlerini doğru şekilde yapan, hatta sinirlendiğinde bilerek yanlış cevap veren Afrika gri papağanı Alex'ti. Zekasıyla tarihe geçen papağanın ölmeden önceki son sözleri ise yürek burktu.
24.10.2023 Yaşam
Şoke eden manzara! Diş, kafatası, kemikler bulundu
Şoke eden manzara! Diş, kafatası, kemikler bulundu Kütahya’nın Gediz ilçesinde Milli Mücadele döneminde Yunan ordusu ile şiddetli çarpışmaların yaşandığı Yunuslar Köyü Derbent mevkiindeki mezarlar definecilerin hedefi oldu.
23.10.2023 Gündem
Yer: Gemlik Körfezi... Yunuslardan büyüleyen şov
Yer: Gemlik Körfezi... Yunuslardan büyüleyen şov Bursa'nın Gemlik ilçesinde yunus balıkları denizde adeta gösteri yaptı.
4.09.2023 Yaşam
Yalova'da yunusların dansı kamerada
Yalova'da yunusların dansı kamerada Yalova'nın Çınarcık ilçesinde balıkçı teknesine yaklaşan yunusların dansı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
26.08.2023 Haberler
Aysu Türkoğlu'na coşkulu karşılama! 'Sadece yüzmeme odaklandım'
Aysu Türkoğlu'na coşkulu karşılama! 'Sadece yüzmeme odaklandım' Manş Denizi'nin ardından Kuzey Kanalı'nda yüzerek geçen Aysu Türkoğlu, Türkiye'ye geri döndü. Aysu Türkoğlu'na Bodrum'da coşkulu bir karşılama düzenlendi. Türkoğlu kendisine yapılan karşılama sonrası açıklamalarda bulundu.
14.08.2023 Diğer
'Küçükçekmece Gölü'ne girilmemeli' uyarısı! Sebepleri tek tek açıklandı
'Küçükçekmece Gölü'ne girilmemeli' uyarısı! Sebepleri tek tek açıklandı Küçükçekmece Gölü'nde yürütülen araştırmalar neticesinde ortaya çıkan tablo sonrası kritik bir uyarı geldi. Uzman isimler göle kesinlikle girilmemesi gerektiğini vurgularken sebeplerini de açıkladı.
11.08.2023 Gündem
‘Cumhuriyet’in 100. yılına adıyorum’
‘Cumhuriyet’in 100. yılına adıyorum’ Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın sporcu olmanın gururunu yaşıyor. Türkoğlu, ‘Cumhuriyet’in 100. yılında bunu başarmak daha da gurur veriyor’ dedi.
11.08.2023 Gündem
Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın oldu
Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın oldu 22 yaşındaki maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Kuzey İrlanda'dan kulaç atmaya başlayan Türkoğlu, 11 saat 48 dakika aralıksız yüzerek İskoçya'ya ulaştı.
9.08.2023 Skorer Tv
Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın oldu
Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın oldu 22 yaşındaki maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Kuzey İrlanda'dan kulaç atmaya başlayan Türkoğlu, 11 saat 48 dakika aralıksız yüzerek İskoçya'ya ulaştı.
9.08.2023 Su Sporları
Akdeniz'de yunuslar için en büyük tehdit
Akdeniz'de yunuslar için en büyük tehdit Deniz Memelileri Araştırma Derneği (DMAD) araştırma ekibi, Akdeniz'deki yunus türleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
31.07.2023 Haberler
Akdeniz'de yunuslar için en büyük tehdit
Akdeniz'de yunuslar için en büyük tehdit Deniz Memelileri Araştırma Derneği (DMAD) araştırma ekibi, Akdeniz'deki yunus türleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
31.07.2023 Gündem
Yoldan çıkan yolcu otobüsü kaza yaptı: 14 yaralı
Yoldan çıkan yolcu otobüsü kaza yaptı: 14 yaralı Bolu’da yolcu otobüsü, Gerede-Karabük yolunda yoldan çıktı. Yoldan çıkarak yeşillik ve engebeli alana giren yolcu otobüsünde 2’si ağır 14 kişi yaralandı.
25.07.2023 Gündem
Tekneyle yarışan yunuslar böyle görüntülendi
Tekneyle yarışan yunuslar böyle görüntülendi Marmara Denizinin Tekirdağ kıyılarında yunus balıklarının denizin ortasında balıkçı tekneleriyle yarıştığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.
19.07.2023 Yaşam
Yunuslar denizde insan istemiyor!
Yunuslar denizde insan istemiyor! Çok sayıda insan için “ölmeden önce yapılacaklar listesi”nde yunuslarla birlikte yüzmek de yer alıyor. Ancak yunuslar bunu istemiyor. Denizde insan görünce de saldırıya geçiyorlar.
18.07.2023 Dünya
Bu kez yunus saldırısı! Uyarı levhaları asıldı 4 kişi yaralandı
Bu kez yunus saldırısı! Uyarı levhaları asıldı 4 kişi yaralandı Japonya’da yaşanan yunus saldırılarında 4 kişi yaralandı. Fukui eyaletinde yer alan Mihama’daki Suishohama Sahili’nde sabah saatlerinde birkaç metre açıkta yüzen 60’lı yaşlarındaki bir kişi yunus saldırısına uğradı. Yetkililer, saldırı sonucu adamın kaburgalarının kırıldığını ve ellerinin ısırıldığını açıkladı.
16.07.2023 Dünya
Yunuslar yavrularıyla tiz sesle konuşuyor
Yunuslar yavrularıyla tiz sesle konuşuyor Bilim insanlarının 30 yıllık araştırmasına göre, anne yunuslar, yavrularının kendilerini takip etmeleri için tiz sesler çıkarıyor. Diğer bir ifadeyle yavrularına “Ben buradayım” diyorlar.
28.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yunuslar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.