Yuri Gagarin

Yuri Gagarin

Son dakika yuri gagarin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yuri gagarin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yuri gagarin haber sayfamızda...

Yuri Gagarin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 119 yuri gagarin haberi bulunmuştur.
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi Rusya'daki temaslarını sürdüren Kuzey Kore lideri Kim Yong-un bombardıman uçakları ve savaş gemilerini inceledi.
16.09.2023 Haberler
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi Rusya'daki temaslarını sürdüren Kuzey Kore lideri Kim Yong-un bombardıman uçakları ve savaş gemilerini inceledi.
16.09.2023 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Rusya'da uçak fabrikasını ziyaret etti
Kuzey Kore lideri Kim Rusya'da uçak fabrikasını ziyaret etti Rusya'daki temaslarını sürdüren Kuzey Kore lideri Kim, Komsomolsk-na-Amure kentinde savaş ve sivil uçaklarının üretildiği fabrikalarda incelemelerde bulundu.
15.09.2023 Dünya
Bedeninden geriye kalanlar yürek sızlattı! Uzaydan düşen kozmonotun son sözleri
Bedeninden geriye kalanlar yürek sızlattı! Uzaydan düşen kozmonotun son sözleri İnsanlık, uzayın keşfi konusunda tarihten bugüne birçok başarılı adım attı. Ancak bu süreçte sonu felaketle sonuçlanan ve duyanları dehşete düşüren bazı olaylar da yaşandı. İşte bile bile ölüme gönderilen Sovyet kozmonot Vladimir Komarov'un korkunç ölümü ve kulaklardan silinmeyen son sözleri...
22.08.2023 Yaşam
Kendi apandisit ameliyatını kendisi yaptı! Bu anlar tarihe geçti: 'İnsanın kaçası geliyordu'
Kendi apandisit ameliyatını kendisi yaptı! Bu anlar tarihe geçti: 'İnsanın kaçası geliyordu' Üs kurmak için dondurucu Antartika'ya vardıklarında apandisiti olduğunu anladı. Ya ölecekti ya kendini ameliyat edecekti. Etrafta başka bir cerrah da yoktu. Kendi kendisini ameliyat etmek zorunda kalan doktor tüm yaşadıklarını ise tek tek yazdı.
25.05.2023 Dünya
Uzayda 2 gün, 22 saat ve 50 dakika geçiren ilk kadın: 'Dünya ne kadar güzel'
Uzayda 2 gün, 22 saat ve 50 dakika geçiren ilk kadın: 'Dünya ne kadar güzel' Birçok kişinin haritada dahi gösteremeyeceği bir köyde doğmuş, hayat onu hiç tahmin etmeyeceği bir noktaya getirmişti. İnsanlık için bir ilke imza atmaya hazırlanıyordu. Kendisini uzay üssünden alıp uzay aracına götürecek otobüs fırlatma rampasına yanaştığında endişe ve heyecanla karışık hisler yaşıyordu. Uzaya çıkan ilk kadının ağzından dökülen sözler ise hafızalara kazınacaktı.
11.01.2023 Dünya
Fezagir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fezagir Kime Denir?
Fezagir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fezagir Kime Denir? Fezagir, kelime anlamı olarak çok tanınmamaktadır. Uzay araştırmalarının başladığı günden bu yana ilgili uluslar kendi tanımlarını yapmış bulunmaktadır. Uzaya gidenlere Ruslar, kozmonot, Amerika Birleşik Devletleri ise Astronot adını vermişlerdir. Fezagir ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Fezagir kime denir? İşte, tüm detaylar.
24.08.2022 Sözlük
Turistler, teleskopla uzayı keşfediyor
Turistler, teleskopla uzayı keşfediyor Antalya'da, 'Bir uzay macerası' temasıyla açılan '17'nci Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ne ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu. Festival alanında kurulan gökyüzü gözlem noktası da ziyaretçilerin uğrak yeri oldu.
24.06.2022 Ekonomi
Astronot Ne Demek, Kime Denir? Astronotlar Ne İş Yapar?
Astronot Ne Demek, Kime Denir? Astronotlar Ne İş Yapar? Astronot, dilimize Fransızcadan geçmiştir ve anlam olarak Uzay adamı, uzay insanı anlamına gelmektedir. Uzay ile ilgili araştırma yapan ve gerekirse bu araştırmalar için uzaya giden insanlara Astronot denir? Astronotların en önemli görevleri uzayda hayatın olup olmadığını araştırmaktır. Astronotların ne iş yaptığını ayrıntıları ile derledik.
29.05.2022 Eğitim
Gagarin kraliçenin bacağına dokunmuş!
Gagarin kraliçenin bacağına dokunmuş! Uzaya giden ilk insan olan Rus kozmonot Yuri Gagarin’in 1961’de Buckingham Sarayı’nda verilen resepsiyonda, o sırada 35 yaşında olan İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in bacağını okşadığı öne sürüldü.
18.05.2022 Dünya
Kum Heykeli Festivali'nin bu yılki teması; uzay
Kum Heykeli Festivali'nin bu yılki teması; uzay Bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Antalya Kum Heykel Festivali'nin yeni teması, 'Bir Uzay Macerası' olarak belirlendi.
24.04.2022 Haberler
Herkes o ana kilitlendi! İlk kez uzaya gönderildi
Herkes o ana kilitlendi! İlk kez uzaya gönderildi Ünlü milyarder Jeff Bezos’un sahibi olduğu uzay araştırmaları şirketi Blue Origin, uzaya ilk kez 6 kişilik mürettebat ile yaptığı üçüncü turistik uçuşu başarılı şekilde gerçekleştirdi. Mürettebatta uzaya çıkan ilk ABD’li olan Alan Shepard’ın kızı Laura Shepard Churchley’de yer aldı.
11.12.2021 Teknoloji
Uzayda ilk uzun metrajlı filmi çeken Rus ekibi dünyaya döndü
Uzayda ilk uzun metrajlı filmi çeken Rus ekibi dünyaya döndü Uluslararası Uzay İstasyonu'nda "Vyzov" (Sınanma)  isimli filmi çekmek için 12 gün önce uzaya gönderilen Rus ekibi dünyaya döndü
18.10.2021 Teknoloji
Uzayda ilk film: Vyzov
Uzayda ilk film: Vyzov İlk uzay filmi “Vyzov”, Rusya tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çekiliyor.
22.09.2021 Kültür Sanat
5 Ekim’de gidiyorlar! Rusya ilki gerçekleştiriyor
5 Ekim’de gidiyorlar! Rusya ilki gerçekleştiriyor Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Vyzov” isimli ilk uzay filmini çekmeye hazırlanıyor.
18.09.2021 Teknoloji
Mehmet Ali Erbil kaç yaşında, kimdir? Mehmet Ali Erbil evlilikleri hayatı ve kariyeri...
Mehmet Ali Erbil kaç yaşında, kimdir? Mehmet Ali Erbil evlilikleri hayatı ve kariyeri... Mehmet Ali Erbil kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Evinin banyosunda düştükten sonra eski hastalığı nükseden ve uzun süre hastanede tedavi altında kalan ünlü oyuncu ve şovmen yeniden sağlığına kavuştu. Şarkılar Bizi Söyler 18 Eylül programına konuk olacak olan Mehmet Ali Erbil hayatı kariyeri, evlilikleri ve hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar...
18.09.2021 Cadde
Mehmet Ali Erbil kaç yaşında, nereli? Mehmet Ali Erbil'in annesi ve babası kim? İşte hayatı...
Mehmet Ali Erbil kaç yaşında, nereli? Mehmet Ali Erbil'in annesi ve babası kim? İşte hayatı... Bu akşam İBO Show konukları arasında bulunan Mehmet Ali Erbil ile ilgili meraklı arayış başladı. Yıllara damga vuran Mehmet Ali Erbil sunduğu programlarla, oynadığı dizilerle hafızalara kazındı. Son zamanlarda sağlık problemleriyle gündeme gelen Mehmet Ali Erbil kaç yaşında ve nereli? Mehmet Ali Erbil'in annesi, babası kim? İşte Mehmet Ali Erbil'in hayatı...
5.06.2021 Cadde
Ütopyadan yıkıma bir direniş hikâyesi
Ütopyadan yıkıma bir direniş hikâyesi İstanbul Modern Sinema’nın Bahar Nöbeti seçkisinde yer alan “Gagarin”, yaşadığı toplu konutların yıkımına direnen Yuri’yi anlatıyor
16.05.2021 Kültür Sanat
Uzay elbisesinin özellikleri nelerdir?
Uzay elbisesinin özellikleri nelerdir? Uzun yıllar boyunca insanlık uzaya çıkmayı hayal etti ve 20. yüzyılın ortasında bu emelini gerçekleştirdi. Ancak uzaya giderken giymesi gereken bir elbise vardı. Uzay elbisesi denen bu elbise uzun yıllar boyunca bizleri uzaya çıkardı. Bizler de uzay elbisesine Molatik olduk. Uzay elbisesinin özellikleri nelerdir?
28.04.2021 Bilim
Son dakika | Stat müdürünü çöpe attılar
Son dakika | Stat müdürünü çöpe attılar Ukrayna’da sezonun flaş ekibi Desna’nın taraftarları, stadyum kirasına büyük zam yapılmasının ardından stadı bastı stat müdürünü çöp konteynırının içine attı.
1.12.2020 Dünyadan Futbol
Yumuşama Dönemi Gelişmeleri Nelerdir?
Yumuşama Dönemi Gelişmeleri Nelerdir? Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki Soğuk Savaş, 1947 yılında başladı. Öncesinde askeri ve siyasi bir yapıda olan çatışma, sonraki yıllarda edebiyat, sinema ve bilimde de kendini gösterdi. İki ülke arasında 1960 ve 1961 yıllarında gerçekleşen görüşmeler, ''Yumuşama Dönemi'' olarak tanımlanmaktadır. Bu görüşmelerin sonunda sadece ABD ve Sovyetler Birliğinde değil dünya genelinde birçok gelişme yaşandı. Yumuşa dönemi gelişmeleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
21.10.2020 Eğitim
Overview Effect: Dünya'yı uzaydan izleyenlerin hastalığı
Overview Effect: Dünya'yı uzaydan izleyenlerin hastalığı Uzay… İnsanoğlunun en çok merak ettiği konulardan birisi. Kocaman bir okyanusun içinde bir damla gibiyiz. 20. yüzyılın ortasında uzaya çıktık insanlık olarak. O günden bu yana büyük bir ilerleme kaydettik. Yuri Gagarin’in 1961 yılında uzaya çıkmasının ardından hayatımıza yeni bir hastalık deyimi girdi; Overview Effect. Peki, nedir Overview Effect? Neden astronot ve kozmonotlar Overview Effect hastalığına muzdaripler?
14.04.2020 Hayat
Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor
Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor İnsanlığın asırlardır düşlerinden biri olan uzay yolculukları, geçen yüzyılın ikinci yarısında gerçeğe dönüştü.
13.04.2020 Populer Bilim
Sovyet kozmonot uzay çağını başlattı
Sovyet kozmonot uzay çağını başlattı Sovyet kozmonot Yuri Alekseyeviç Gagarin, Vostok 1 aracıyla 12 Nisan 1961’de uzaya çıkarak dünyanın yörüngesinde turunu tamamladı. Uzaya çıkan ilk insan olarak tarihe geçen Gagarin, bir deneme uçuşu sırasında uçağının yere çakılması sonucu yaşamını yitirdi...
12.04.2020 Gündem
Ruslar'ın uzaya gönderdiği ilk insansı robot Dünya’ya döndü
Ruslar'ın uzaya gönderdiği ilk insansı robot Dünya’ya döndü Rusya’nın 2 hafta önce uzaya gönderdiği Fedor isimli insansı robot gece saatlerinde Dünya’ya geri döndü.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Yuri Gagarin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.