Yurtdışı Eğitim

Yurtdışı Eğitim

Son dakika yurtdışı eğitim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yurtdışı eğitim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yurtdışı eğitim haber sayfamızda...

Yurtdışı Eğitim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.720 yurtdışı eğitim haberi bulunmuştur.
Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın
Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın Dolandırıcıların hedefinde yurt dışında üniversite okumak isteyenler var. YÖK’ten denklik garantisi, oturum izni, iş bulma imkânı gibi vaatler sunarak kandırdıkları öğrencilerden binlerce dolar alıyorlar.
19.07.2023 Gündem
‘Nazi selamı’na soruşturma
‘Nazi selamı’na soruşturma Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) futbol takımının Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) öğrencilerine gol sevinci olarak Nazi selamı yapmasına tepkiler dinmiyor.
17.03.2023 Eğitim
SGK’dan EYT için örnekli açıklama! İşte kritik noktalar
SGK’dan EYT için örnekli açıklama! İşte kritik noktalar SGK EYT’de kanundan önce işten ayrılanlar, geriye dönük prim borçlanması gibi bazı kritik noktaları örneklerle açıkladı.
17.03.2023 Ekonomi
Dünyada da tatiller çok
Dünyada da tatiller çok Türkiye’de okullar 180 gün açık. Avrupa’da ise en az 165 gün, en fazla 200 gün eğitim yapılıyor. ABD’de 180, İngiltere, Finlandiya, Almanya’da 190 gün okula gidilirken bu sayı, Japonya’da 210, Güney Kore’de 220’ye çıkıyor. Tüm dünyada resmi ve dini bayramlar nedeniyle okullar sık sık tatil ediliyor.
25.01.2023 Eğitim
Vize-pasaport çıkmadı eğitimleri tehlikede
Vize-pasaport çıkmadı eğitimleri tehlikede Normalde 3 hafta olan vize bekleme süreleri 5 aya kadar çıkınca yurt dışında okumak isteyen öğrenciler mağdur oldu, birçok genç eğitimlerini iptal etmek zorunda kaldı.
20.08.2022 Gündem
Rusya-Ukrayna savaşı eğitimde eksenleri kaydırdı
Rusya-Ukrayna savaşı eğitimde eksenleri kaydırdı Rusya-Ukrayna savaşı, yurt dışı eğitimde dengeleri değiştirdi. Her yıl yurt dışına 150 bine yakın öğrenci gönderen Rusya’nın pazardaki etkisi azalınca Kanada, İngiltere ve Avrupa ülkeleri gözlerini Türkiye’ye çevirdi. Geçtiğimiz günlerde Kanada’daki üniversitelerin temsilcilerinin gelmesi, IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarının 20 ülkenin 150 eğitim kurumunu bir araya getirmesi Türkiye’yi yeniden cazibe merkezi yaptı.
15.04.2022 Eğitim
Mermer atıkla burs geldi
Mermer atıkla burs geldi Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Merve Turan ve Merve Hilal Aktaş, 2021 Amorf Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda, artık mermer tozlarını kullanarak tasarladıkları aydınlatma elemanı ile “Mermer artıklarının değerlendirilmesi- öğrenci kategorisinde” ödüle layık görüldü.
24.11.2021 Ege
Ukrayna'da yakalanan FETÖ üyesi iki öğretmen hakim karşısında
Ukrayna'da yakalanan FETÖ üyesi iki öğretmen hakim karşısında FETÖ'nün yurtdışı eğitim sorumluları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen örgütün Irak öğretmenlerinde Salih Fidan, "Bu örgütün gerçekten çok kötü işler içinde olduğunu anladım. Böyle bir örgüt ile ilişkili olduğum için çok pişmanım" dedi. Yine Irak'ta Fizik öğretmenliği yaptığını söyleyen sanık Samet Güre ise, "Terör kelimesi ile anılmak istemiyorum. Emniyet güçleri bizi aldığında, kibar davrandılar, korktuğumuz gibi olmadı" diye konuştu.
16.07.2021 Gündem
Toefl Sınavı Nedir? Toefl Sınavına Kimler Girebilir?
Toefl Sınavı Nedir? Toefl Sınavına Kimler Girebilir? Eğitim kurumları ve sınavlar olduğu vakit birçok kişinin karşısına TOEFL çıkar. Özellikle eğitim kurumları ve yapılacak olan sınavlar noktasında büyük bir öneme sahiptir. Peki Toefl sınavı nedir? Toefl sınavına kimler girebilir? İşte bu konu üzerine merak edilenler.
6.06.2021 Eğitim
ABD aşı istiyor Kanada ise diploma
ABD aşı istiyor Kanada ise diploma Pandemi nedeniyle öğrenci kabullerinde pek çok değişikliğe giden ABD üniversiteleri, başvurularda SAT ve ACT gibi önemli sınavları zorunlu tutmazken, öğrencilerde aşı şartı arıyor. Kanada’daki üniversiteler ise geçen yıllara göre daha zor kabul verirken, liselerde yüz yüze sınavlar tamamlanamadığı için Türkiye’den öğrencilerin sonbahar dönemine vize almaları riske girdi.
30.04.2021 Eğitim
'Sen Çal Kapımı' için flaş iddia
'Sen Çal Kapımı' için flaş iddia Hande Erçel ve Kerem Bürsin'in başrollerini paylaştığı, FOX TV'de yayınlanan 'Sen Çal Kapımı' dizisi için final kararı alındığı iddia edildi.
16.03.2021 Cadde
Öğrencilere eğitim bursu ve para ödülü
Öğrencilere eğitim bursu ve para ödülü Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği önderliğinde Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin birlikte düzenlediği mobilya, tekstil ve doğal taşın bir arada kullanılacağı ‘Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nın öğrenci buluşmaları devam ediyor...
14.03.2021 Ege
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları hangileridir?
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları hangileridir? Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Hayat Boyu Öğrenme Kurumları bugün yüz yüze eğitime başlıyor. Koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze eğitime ara verenler arasında olan Hayat Boyu Öğrenme Kurumları için büyük gün geldi. Peki Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları hangileridir? İşte Hayat Boyu Öğrenme Kurumları ile ilgili bilinmesi gerekenler...
11.01.2021 Gündem
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir, hangileridir? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nereler, kimler?
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir, hangileridir? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nereler, kimler? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları arasında Yaygın eğitim programları, yetişkin eğitimi okuma - yazma faaliyetleri, Halk eğitim, Mesleki eğitim, Açık Öğretim okulları, Yüksek öğretim, Yurtdışı eğitim olanakları, engelsiz öğrenim ve e- öğrenme kaynakları yer alıyor. Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarının yüz yüze eğitime başlayacağı bildirildi. MEB tarafından yapılan bu açıklama sonrasında tarih de verildi. Peki Hayat boyu Öğrenme Kurumları ne zaman yüz yüze eğitime başlıyor?
8.01.2021 Gündem
SON DAKİKA! Bakan Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması
SON DAKİKA! Bakan Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Kaliteli ve evrensel manada rekabet edebilir bir eğitim sistemi için adım adım 20 yıl sonrasını biçimlendiren kararlar almaya devam edeceğiz." dedi. Bakan Selçuk yüz yüze eğitim ile ilgili de açıklama yaptı.
13.12.2020 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yatırım bütçesini yüzde 94 artırıyoruz
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yatırım bütçesini yüzde 94 artırıyoruz Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesini, 5,8 milyar liradan yüzde 94 artırarak 11,3 milyar liraya çıkartıyoruz." dedi.
3.11.2020 Siyaset
Birleşik Krallık’ta Eğitime Başlamak İçin Geç Değil
Birleşik Krallık’ta Eğitime Başlamak İçin Geç Değil Covid-19 nedeniyle yurtdışı eğitim planlarınızı ertelediyseniz, çevrimiçi eğitimle öğreniminize devam edebilir ve ilerleyen aylarda eğitiminizi yüz yüze almak için Birleşik Krallık’a gidebilirsiniz.
19.11.2020 Advertorial
Son dakika... Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu
Son dakika... Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını  taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını  taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
18.10.2020 Ekonomi
Türkiye’nin doğal taş potansiyeli artacak
Türkiye’nin doğal taş potansiyeli artacak Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olan Türkiye’nin doğal taşlarının ihracat potansiyelini ve Türk doğal taşının prestijli projelerdeki kullanımını artırmak amacıyla düzenlediği AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın sonuçlarını açıkladı.
6.10.2020 Ekonomi
Sen Çal Kapımı oyuncuları kimler? Sen Çal Kapımı konusu nedir?
Sen Çal Kapımı oyuncuları kimler? Sen Çal Kapımı konusu nedir? Sen Çal Kapımı dizisinin yönetmenliğini Altan Dönmez, senaryosunu ise Ayşe Üner Kutlu kaleme yer alıyor. Çarşamba akşamları yayınlanan Sen Çal Kapımı oyuncuları merak ediliyor. Peki Sen Çal Kapımı oyuncuları kimler?
30.09.2020 Cadde
KDV AVANTAJLI FİYATLARI VE PANDEMİYE UYUMLU GENİŞ KAMPÜSÜYLE ATLAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİMDE İDDİALI
KDV AVANTAJLI FİYATLARI VE PANDEMİYE UYUMLU GENİŞ KAMPÜSÜYLE ATLAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİMDE İDDİALI Pandemi kurallarına uygun geniş kampüsü, güçlü eğitim kadrosu ve online eğitimle yüz yüze eğitimi birleştiren hibrit sistemiyle bu yıl ilk öğrencilerini ağırlayacak olan Atlas Üniversitesi, özel eğitim kurumlarını kapsayan ve %8’den %1 oranına düşürülen KDV’nin yansıtıldığı avantajlı fiyatlarla yeni dönemi karşılıyor.
10.09.2020 Advertorial
Virüsle birlikte gelen yurt dışı eğitim fırsatı
Virüsle birlikte gelen yurt dışı eğitim fırsatı Koronavirüs, yurt dışı eğitimde birçok değişikliğe neden oldu. Bu yıl hibrit eğitim modelini uygulamaya hazırlanan pek çok üniversite, öğrencilerin ilgisini çekmek için pandemiye özel indirim ve burs imkânlarını artırdı. Öğrencilere başvurularda evrakların online kabulü, SAT veya ACT’nin geçici olarak istenmemesi gibi kolaylıklar da sağlanıyor.
26.08.2020 Eğitim
Sen Çal Kapımı dizisi konusu nedir? İşte Sen Çal Kapımı oyuncu kadrosu
Sen Çal Kapımı dizisi konusu nedir? İşte Sen Çal Kapımı oyuncu kadrosu FOX TV'nin yeni dizilerinden biri olan ve başrollerini Kerem Bürsin ve Hande Erçel'in paylaştığı Sen Çal Kapımı dizisi, bu akşam ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Peki merakla beklenen Sen Çal Kapımı dizisinin konusu nedir ve oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor? İşte ayrıntılar...
8.07.2020 Cadde
Semih Aktekin kimdir, kaç yaşında? Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin nereli?
Semih Aktekin kimdir, kaç yaşında? Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin nereli? Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Semih Aktekin atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Aktekin'in yaşamı ise araştırılıyor. İşte Prof. Dr. Semih Aktekin'in biyografisi...
24.06.2020 Gündem
Mehmet Ali Özkan kimdir, kaç yaşında?  Mehmet Ali Özkan'ın yeni görevi nedir ve nereli?
Mehmet Ali Özkan kimdir, kaç yaşında? Mehmet Ali Özkan'ın yeni görevi nedir ve nereli? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre bazı illerin valisi değişti. Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan Tunceli Valiliğine, atandı. Tunceli Valisi olan Özkan'ın yaşamı araştırılmaya başlandı. İşte Mehmet Ali Özkan biyografisi...
10.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yurtdışı Eğitim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.