YusufKurçenli

Film yönetmeni ve senarist.
 
Yaşamı
 
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gazetecilik okudu. 1973 ile 1980 yılları arasında TRT'de yapımcı ve yönetmen olarak çalıştı. İlk filmi "Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe"yi 1983 yılında çekti. Daha sonraki yıllarda çektiği birçok film, değişik festivallerde ödüller kazandı. "Baba Evi" ve "Kurşun Kalem" gibi TV dizilerini yönetti. 22 Şubat 2012 günü hayata gözlerini yummuştur. Cenazesi Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.
Ödülleri
7. Ankara Uluslararası Film Festivali 1995, En İyi Özgün Senaryo, Çözülmeler,
7. Ankara Uluslararası Film Festivali 1995, En İyi Yönetmen, Çözülmeler
13. Uluslararası İstanbul Film Festivali 1994, En İyi Yönetmen, Çözülmeler
16. Siyad Türk Sineması Ödülleri 1994, En İyi Film, Çözülmeler
9. Uluslararası İstanbul Film Festivali 1990, En İyi Film, Karartma Geceleri
Filmografi
Yönetmen
Yüreğine Sor (2009)
Gurbet Kuşları (2008, tv dizisi)
Bebeğim (2006, tv dizisi)
Gönderilmemiş Mektuplar (2002)
Kurşun Kalem (2000, tv dizisi)
Çemberler (2000, tv dizisi)
Baba Evi (1997-2001, tv dizisi)
Antika Talanı (1997)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey (1995)
Çözülmeler (1994)
Umut Taksi (1993, tv dizisi)
Taşların Sırrı (1992, tv dizisi)
Karartma Geceleri (1990)
Raziye (1990)
Gönül Garip Bir Kuştur (1989)
Gramofon Avrat (1987)
Merdoğlu Ömer Bey (1986)
Ölmez Ağacı (1984)
Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe (1983)
Savunma (1979, tv filmi)
At Gözlüğü (1978, tv dizisi)[2]
Özgürlüğün Bedeli 1977[3]
Çingene Ali (1977)
Maden (1976)
Düğün Yada Davul (1975) TRT
Yapımcı
Çözülmeler (1994)
Senaryo
Yüreğine Sor (2009)
Gönderilmemiş Mektuplar (2002)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey (1995)
Çözülmeler (1994)
Raziye (1990)
Karartma Geceleri (1990)
Gönül Garip Bir Kuştur (1989)
Gramofon Avrat (1987)
Merdoğlu Ömer Bey (1986)
Ölmez Ağacı (1984)
Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe (1983)
Savunma (1979, tv filmi)
Danışman
Sınıf (2008, tv dizisi)
Fırtına (2006, tv dizisi)


Yusuf Kurçenli biyografisi

Yusuf Kurçenli kimdir?

Yusuf Kurçenli 1947 tarihinde doğmuş olup Sinema Yönetmenilık yapmıştır.



Yusuf Kurçenli ne zaman ölmüştür?

Yusuf Kurçenli 1947 tarihinde doğmuş ve 22.02.2012 tarihinde 65 yaşında vefat etmiştir.

Yusuf Kurçenli nerelidir?

Yusuf Kurçenli Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1947-01-01

  • Son dakika: Oyuncu Yaman Tüzcet hayatını kaybetti Son dakika: Oyuncu Yaman Tüzcet hayatını kaybetti

    Türk tiyatro dünyasının ünlü yönetmeni, oyun yazarı ve oyuncusu Yaman Tüzcet, uzun süredir yaşadığı Avustralya da 76 yaşında hayatını kaybetti.

    11.10.2018, Magazin
  • 25. Uluslararası Adana Film Festivali ne Doğru

    Festivalde geçmiş yıllarda en iyi film ödülü alan eserler, sinemaseverlerle yeniden buluşacak

    09.09.2018, Adana
  • Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün kimdir?

    Tuba Büyüküstün kimdir? Güzelliği ve başarılı oyunculuğuyla büyük hayran kitlesine sahip olan Tuba Büyüküstün hakkında merak edilen bilgiler şöyle...

    29.07.2018, Gündem
  • Tuba Büyüküstün ve Angelina Jolie Los Angeles ta buluştu Tuba Büyüküstün ve Angelina Jolie Los Angeles ta buluştu

    Tuba Büyüküstün Uluslararası Asya Film Festivali’nde jüri üyeliği amacıyla bulunduğu Los Angeles ta Angelina Jolie ile buluştu. Tuba Büyüküstün ve Angelina Jolie Önce Babamı Öldürdüler” (First They Killed

    16.11.2017, Sinema
  • Yakışıklı jönden  halis bir aktöre Yakışıklı jönden halis bir aktöre

    Tarık Akan, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en yakışıklı jönlerinden biri olarak milyonların çocukluk aşkıydı. Kariyerinin ikinci döneminde rol aldığı sol sinemanın başyapıtlarında ise isyanın yüzü oldu...

    17.09.2016, Gündem
  • Kenan Ece kimdir? Kenan Ece kimdir?

    Ekranların yakışıklı oyuncusu Kenan Ece rol arkadaşı olan Canan Ergüder ile yeni bir aşka yelken açtı. Güllerin Savaşı adlı dizide tanışan Kenan Ece ve Canan Ergüder, dizide başlayan aşklarını evlilikle taçlandırmaya karar verdi. Peki Kenan Ece kimdir? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

    03.08.2016, Gündem
  • Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün kimdir?

    Ekranların sevilen yüzü Tuba Büyüküstün, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi için tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.Tuba Büyüküstün yazısında, Niye mi hiçbir şey yazmadım, yorum yapmadım; içim o kadar acıyor ki, o kadar anlamıyorum ki, ne yazsam o kadar eksik kalacak ki.. Bugün dua ettim hepimiz için, yüce Allah insanı affettsin. dedi. Peki Tuba Büyüküstün kimdir? İşte detaylar...

    20.07.2016, Gündem
  • KISTIRILMIŞ İNSAN PORTRELERİ

    12.04.2016, Cadde
  • “Her ödül yeniden doğuş gibidir” “Her ödül yeniden doğuş gibidir”

    SİYAD’ın bu yıl Onur Ödülü verdiği isimlerden Menderes Samancılar: “Onur Ödülü birçok insan için oyuncunun yaşlanınca aldığı bir ödül gibi algılanıyor, bence öyle değil. İnsanın aldığı her ödül, onun yeniden doğuşu gibidir”

    06.03.2016, Pazar
  • MASALIN SONU HAKİKAT...

    29.01.2016, Cadde
  • Altın bir çağda  kadını yarattı Altın bir çağda kadını yarattı

    ‘Ah Güzel İstanbul’, ‘Gramofon Avrat’ filmlerinin de aralarında olduğu Yeşilçam’ın ‘altın çağının’ başarılı filmlerinin senaristi Ayşe Şasa, dün 73 yaşındayken hayata veda etti...

    17.06.2014, Gündem
  • Usta oyuncuya veda Usta oyuncuya veda

    Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tomris Oğuzalp, dün sabaha karşı 80 yaşında hayatını kaybetti. Tomris Oğuzalp dün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi

    29.10.2013, Gündem
  • “iNSAN AŞKSIZ EKSiK KALIYOR”

    Yeni kuşak erkek oyuncuların başarılı isimlerinden biri o.

    02.06.2012, Cadde
  • Hayatları gibi ölümleri de iz bıraktı

    Bu yılın ilk 5 ayında toplum hayatında yer eden önemli isimler arasında yaprak dökümü yaşandı. Sanat, spor, iş dünyası pek çok ünlü ismini son yolculuğuna uğurladı.

    01.06.2012, Gündem
  • Festival onurla perdelerini açtı Festival onurla perdelerini açtı

    İstanbul Film Festivali dün akşam Lütfi Kırdar’da düzenlenen törenle start aldı. Bu yıl 31.’si düzenlenen festivalin açılışında Sevin Okyay, Ali Özgentürk, Halit Akçatepe ve Ayşen Gruda ‘Onur Ödülü’ aldı

    31.03.2012, Magazin
  • Selvi Boylu Türkiye yi üzdü Selvi Boylu Türkiye yi üzdü

    Kadir İnanır’ın akciğer kanserine yakalandığı haberi tüm Türkiye’yi üzdü. İnanır’ın hastalığı yeneceğine inanan dostları, dualarını eksik etmeyeceklerini söyleyip “Seninleyiz Tatar Ramazan” diyor

    29.02.2012, Magazin
  • Yönetmen Yusuf Kurçenli son yolculuğuna uğurlandı Yönetmen Yusuf Kurçenli son yolculuğuna uğurlandı

    İstanbul’da dün vefat eden yönetmen ve senarist Yusuf Kurçenli’nin cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeni Ulus Mezarlığında toprağa verildi.

    23.02.2012, Gündem
  • ‘Sen rahat uyu’ ‘Sen rahat uyu’

    Atlas Sineması’nda Yusuf Kurçenli’yi son yolculuğuna uğurlayanlar buluştu dün... Yönetmen Yüksel Aksu “Hocam söz veriyoruz meselesi, derdi olan sinema yapmaya devam edeceğiz. Sen rahat uyu” dedi

    24.02.2012, Gündem
  • Sinemadan bir usta daha gitti Sinemadan bir usta daha gitti

    1980’lerde sinemaya başlayan yönetmen kuşağının en önemli temsilcilerinden, dönem atmosferi kurmada ve bu atmosferde siyasi yönü kuvvetli hikâyeler anlatmada usta Yusuf Kurçenli hayatını kaybetti...

    23.02.2012, Gündem
  • Yönetmen Yusuf Kurçenli hayatını kaybetti Yönetmen Yusuf Kurçenli hayatını kaybetti

    Ünlü yönetmen Yusuf Kurçenli İstanbul da hayatını kaybetti..

    22.02.2012, Magazin