Valilik önünde dehşet anları
Valilik önünde dehşet anları Kayseri'de, Valilik önünde yardım alamadığını iddia ederek elindeki jiletle kendine zarar veren şahsı, vali yardımcısı ikna etti. Edinilen bilgiye göre, maddi durumunun iyi olmadığını ve yardım alamadığını iddia eden Ali S. (38), Kayseri Valiliği önüne gelerek kendisine zarar vermeye başladı. Polis ekiplerinin çabasına rağmen ikna olmayan Ali S., Vali Süleyman Kamçı ile görüşmek istedi. Kanlar içerisinde kalan Ali S.'nin yanına Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz geldi. Ali S. ile konuşarak ikna eden Uslanmaz, şahsı Valiliğe aldı. Ali S.'nin bir süre önce cezaevinden çıktığı ve ve Kayseri Valiliği tarafından kendisine yardım edildiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
İnşaat kazısı 4 katlı apartmana zarar verdi
İnşaat kazısı 4 katlı apartmana zarar verdi Adana'da bir kadın, babasından yadigar kalan 4 katlı apartmanın, etrafında yapılan inşaatlardan dolayı zarar gördüğünü her gün ölüm korkusu yaşadıklarını söyledi.Adana Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi 64004 Sokak'ta, Tuba Sendenur Özbir'in babasından kalma 4 katlı apartmanda hem sağ hem de sol tarafına yapılan inşaatlardan dolayı çatlaklar oluştu. Apartmanın hemen yanı başına da yine inşaat çukuru açılmasından dolayı çatlaklar çoğaldı. İnşaatlar nedeniyle yan taraftaki apartmanın istinat duvarı da çöktü. Özbir her gün can korkusuyla yatıp kalktıklarını İstanbul'daki gibi evlerinin çökmesinden korktuklarını söyledi. Özbir, korkudan uyuyamadığını belirterek, "12 metreye varan kazı yapıldı. Hiçbir kazık çakılmadı. Hem malımız, hem canımız tehlikede. Böyle bilinçsiz şekilde yapılan inşaatların durdurulmasını istiyoruz. Çok korkuyoruz. Sabahlara kadar uyuyamıyoruz. Her sabah kalktığımızda yaşadığımız için dua ediyoruz. Ben bu konuyu savcılığa taşıdım. Benim şikayetim üzerine açtıkları inşaat çukurunu doldurmaya başladılar. Burada hala insanlar yaşıyor" diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Seraları hortum vurdu
Seraları hortum vurdu Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün gece yağış sonrası çıkan hortum yaklaşık 20 dekarlık alanda sebze ekili 8 seraya zarar verdi. Manavgat’ın Denizyaka ve Büklüce Mahalleleriyle Çakış Mahallesi Yeniköy mevkiinde dün gece şiddetli yağmurun ardından hortum çıktı. Hortumdan Denizyaka Mahallesi'nden Mustafa Şimşek’e ait 5 dekar biber, Çakış’ta Mithat Çalık’a ait 2.5 dekar sera, İrfan Tutkaç’a ait 3 dekar biber, Hasan Çolpak’a ait 2.5 dekar salatalık ve 2.5 dekar kabak, Hüseyin Gündoıdu’ya ait 1 dekar domates ve 1 dekar salatalık ile Büklüce Mahallesi'nden Mustafa Öz’e ait 3 dekar karpuz ekili sera zarar gördü. Hortumun meydana geldiği mahallelerde Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer ve Tarım İlçe Müdürlüğü görevlileri incelemelerde bulundu. Metin, "Dün Meteorolojiden gelen hava durumu doğrultusunda tüm çiftçilerimize mesaj atıldı. Ama bu tür afetler karşısında kimsenin yapabileceği bir şey yok. Biz her toplantımızda üreticilerimizi TARSİM konusunda bilgilendiriyor ve ürünlerinin sigortasını yaptırmalarını istiyoruz. Çiftçilerimizin gördüğü zarardan dolayı çok üzgünüz. Bir kez daha üreticilerimizi TARSİM konusunda uyarıyoruz. Eğer zarar gören çiftçilerimiz sigorta yaptırmış olsaydı şu an zararları karşılanacaktır" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Mersin'de dolu, sera ve bahçelere zarar verdi
Mersin'de dolu, sera ve bahçelere zarar verdi Mersin’in Silifke ilçesinde dolu yağışı nedeniyle sera ve bahçeler zarar gördü. Silifke ilçesine bağlı, Taşucu, Kum, Kurtuluş, Sökün, Yeşil Ovacık, Akdere, Işıklı, Bahçe köyü, Atayurt, Arkum mahallelerinde yağan dolu badem ağaçlarının çiçeklerine, bakla, seralara ve açıkta yetiştirilen çiçek bahçelerine zarar verdiği öğrenildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bütün yerleşim birimlerini tek tek gezerek sera ve bahçelerde oluşan hasarı tespit etmeye başladı. Burunucu Mahalle Muhtarı Ali Şahin yaptığı açıklamada, “12 dönüm arazimde çilek yetiştiriyordum. Zararımız büyük” dedi. Dolu yağışı ile birlikte ortaya çıkan fırtına ise ağaçları kökünden söktü.
11.09.2019 Yaşam
10 bin yıllık tarihi taşa yazılan sloganı makine ile kazıdılar
10 bin yıllık tarihi taşa yazılan sloganı makine ile kazıdılar Erzurum'un Oltu ilçesi’nde, M.Ö. 9’uncu yüzyıla ait olduğu tahmin edilen insan figürlü, iki kaide üzerinde yatık durumdaki dikilitaşın üzerine siyah sprey boyayla yazılan slogan, spiral taşlama makenesi ile kazındı. Tarihi taşta bu kez kalıcı hasar oluştu. Oltu’nun 25 Mart Gençlik Parkı’ndaki 6 ton ağrılığında 2.7 metre eninde ve 5 metre 20 santim yüksekliğindeki insan figürlü dikilitaşın üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ’Devrimci-Sol’ yazıldı. Yıllar önce Yolboyu Köyü yakınlarında bir kazıda ortaya çıkan ve M.Ö. 9- 10 yüzyıla ait olduğu tahmin edilen dikili taş ilk olarak Oltu Meslek Yüksek Okulu bahçesine konuldu. Burada tarihi eseri kimse göremediği için taş ilçe merkezindeki 25 Mart Gençlik Parkı’na konuldu. Daha öncede üzerine kırmızı boyayla ’23 Mart Meryem- Kerim’ yazılmış ve bu yazı görevliler tarafından boya sökücü ile temizlenmişti. Anıt taşın üzerindeki yazıyı bu kez spiral taşlama ile silmeye çalışan belediye personeli taşta kalıcı hasar bıraktı. Görevli, silme işleminin ardından hasar gören kısmı çamur ile kapatarak yapılan işlemin kamufle edileceğini belirtti. İlçedeki tarihi eserlerin korunamadığından yakınan vatandaşlar ise şöyle dedi: "Her şey gibi anıt taşı da koruyamadık. Zaten duyarsız kişiler bu eserlere zarar veryor. Ancak bu tarihi eserleri koruması gerekenlerin, zarar vereceğini düşünmeden kendilerince önlem almaları bizi daha da üzüyor. Spiral ile taşı kazımak bu dikilitaşa daha fazla ve kalıcı zarar verir. Hangi akılla böylesine bir çözüm bulunmuş. Yazık, günahtır."
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri