Masum görünüp zarar veriyorlar! Faydalı gibi görünen 6 besin
Masum görünüp zarar veriyorlar! Faydalı gibi görünen 6 besin Sağlık için faydalı olan kimi besinlerin eksikliği birçok sağlık sorununa sebep olabiliyor. Ancak sözde faydalı olduğu için beslenmemize kattığımız bazı ürünler de vücudumuza zarar verebiliyor. Bunların arasında diğer gazlı içeceklerle karşılaştırıldığında sağlıklı görünen ama aslında sizi şeker hastalığına bir adım daha yaklaştırabilecek taze meyve suları da var. İşte sağlık söz konusu olduğunda en az sigara kadar zararlı olan bazı besinler.
17.01.2024 Genel Sağlık
Yeni yılda elinizi bile sürmeyin! Liste belli oldu: Yedikçe zehir etkisi yaratıyor
Yeni yılda elinizi bile sürmeyin! Liste belli oldu: Yedikçe zehir etkisi yaratıyor Bazı yiyeceklerin tadı, kokusu ve görüntüsü ne kadar cezbedici olsa da sağlığa olan zararları nedeniyle kaçınmanız gerekiyor. İşte yeni yıla yepyeni bir beslenme rutiniyle giriş yapmak isteyenler için uzak durulması gereken zararlı besinler, açıklıyoruz!
Zararsız görünüyor ama etkisi öldürücü! Yiyince kalbin her köşesi yağ bağlıyor
Zararsız görünüyor ama etkisi öldürücü! Yiyince kalbin her köşesi yağ bağlıyor Sağlığımız, tükettiğimiz besinlere göre şekillenir. Bu nedenle bazı yiyeceklerden kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Uzmanlar, zararsız görünen yiyeceklerin kalp sağlığına olan zararlı etkilerini anlattı.
Kilo verdiriyor sanıyoruz ama gerçek başka! İçindeki maddeler tek tek ortaya çıktı
Kilo verdiriyor sanıyoruz ama gerçek başka! İçindeki maddeler tek tek ortaya çıktı Bazı besinlerin kilo vermeye yardımcı olacağını düşünüyor olabilirsiniz ancak yanılıyorsunuz. Bunlar herhangi bir tehdit oluşturmuyor gibi görünseler de sessizce pek çok hastalığa yol açabiliyorlar! İşte kilo vermek için tamamen uzak durmanız gerekenler...
Dışarıdan bakıldığında oldukça lezzetli görünüyor ama fazlası ölüme yol açıyor!
Dışarıdan bakıldığında oldukça lezzetli görünüyor ama fazlası ölüme yol açıyor! Sağlıklı olmanın yolu beslenmeden geçiyor. Dışarıdan bakıldığında oldukça lezzetli görünen ama fazlası ölüme yol açan yiyecekler nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.
11.08.2023 Genel Sağlık
Sinsi yiyecekler! Tatları lezzetli ama mideye öyle zararları var ki...
Sinsi yiyecekler! Tatları lezzetli ama mideye öyle zararları var ki... Gün içerisinde severek tükettiğimiz birçok yiyecek bulunmaktadır. Ancak genel olarak bir yiyecek ne kadar lezzetliyse o kadar da zararının dokunamadığı söylemek mümkündür. İşte, lezzetli olmasına rağmen mideye zararlı olan besinler hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
9.08.2023 Genel Sağlık
Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri açıklandı
Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri açıklandı Amerika'da sağlıklı yaşam alanında tüyolar veren eatthis.com insan sağlığına zarar verebilecek dünyanın en zararlı 30 ürünü açıkladı. Açıklanan 30 besinin yanı sıra, ürünlerin içindeki zararlı maddeler de belli oldu. İşte dünyanın en zararlı yiyecekleri...
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri
Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri Genelde farklı yiyecekler denemeyi seviyoruz. Ancak bazı yiyeceklerin sağlığımızı ciddi anlamda tehlikeye attığını unutmamamız gerekiyor. İşte sağlığımızı ciddi anlamda tehlikeye atan o gıdaların isimleri…
Beyni 4 günde bozan besinler
Beyni 4 günde bozan besinler Yeni bir araştırmaya göre; yağlı ve şekerli bir diyet sadece dört gün içinde hafızanıza, dikkatinize ve ruh halinize zarar verebilir.
11.10.2018 Genel Sağlık
Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri
Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri İnsan sağlığına zararlı yiyecekler listesi açıklandı. İnsan vücuduna verdikleri zararların da anlatıldığı o listede hangi yiyecekler var, gelin birlikte göz atalım.
18.07.2018 Genel Sağlık
En zararlı 10 yiyecek
En zararlı 10 yiyecek Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre insan sağlığı için zararlı 10 yiyecek açıklandı. İşte günlük hayatınızda sıklıkla tükettiğiniz zararlı 10 yiyecek türü…
12.04.2018 Genel Sağlık
Kansere davetiye çıkaran 10 besin
Kansere davetiye çıkaran 10 besin Farkında olmadan günlük yediğimiz gıdaların birçoğu kansere davetiye çıkarıyor. Peki bunlar hangileri?
Sosisli sandviçlere dikkat
Sosisli sandviçlere dikkat Hemen her gün severek tükettiğimiz bazı yiyecekler yaşam standardını düşürüp bizi yavaşça ölüme sürükleyebilir.