Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz… Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023 Yemek
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’ Türkiye’de de her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenen veganizmle ilgili Vegan Derneği Kurucu Başkanı Ebru Arıman ‘Hayvanlar, beslenme alışkanlıklarımız yüzünden ölçülemez derecede acı çekiyor. Veganlığın temelinde her şeyden önce bu etik tutum yatıyor’ diyor.
2.05.2022 Gündem
Vegan menüye talep artıyor
Vegan menüye talep artıyor Öğrencilerden gelen yoğun taleplerle vegan menü çıkaran üniversite sayısı artıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Yıldız Teknik’ten sonra Ege Üniversitesi de vegan menüye yer verdi. Yemek ücretleri ise 2 TL’den başlıyor, 30 TL’yi buluyor.
15.04.2022 Eğitim
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir)
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir) En sevilen tatil beldeleri arasında yer alan Muğla, aynı zamanda tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muğla, yöresel lezzetleri üzerinden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Peki, Muğla'nın neyi meşhur? En meşhur Muğla yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Muğla'da ne yenir) İşte detaylar.
24.07.2020 Tatil
İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi ve malzemeleri
İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi ve malzemeleri Sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam İmambayıldı yapılıyor. İmambayıldı ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı mükemmel bir yemek... Yeri geldiğinde meze, yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulan imam bayıldı tarifi için malzemeleri sizinle paylaştık. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır?
2.12.2019 Gündem
Festivale özel mönü
Festivale özel mönü Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, dün başladı...
5.04.2019 Ege
Yılbaşı akşamı sofraya çok aç oturmayın
Yılbaşı akşamı sofraya çok aç oturmayın Yılbaşı sofralarında fazla miktarda besin tüketilmesi sonucu yaşanan sağlık sorunları hakkında konuşan Diyetisyen Halime Pulat Demir, “Mide gerginliği tansiyonunun yükselmesine, aşırı yemek sonrasında kalbe daha fazla yük binmesine ve kriz riskinin artmasına yol açmaktadır" dedi.
Veganlar için beslenme önerileri
Veganlar için beslenme önerileri Vegan tarzı beslenme, hiçbir hayvansal ürün ve hayvan kaynaklı diğer ürünlerin tüketimi yapılmayan beslenme türüdür. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, vegan beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.
Yeni yıla ağız tadıyla girin
Yeni yıla ağız tadıyla girin Yılbaşı her türlü endişeyi bir geceliğine askıya alıp her şeyin iyi olacağına inanmak istediğimiz bir zaman. O geceyi iyimserlikle geçirmenin baş koşulu, ağız tadıyla yiyip içeceğimiz bir sofranın etrafında toplanmak...
25.12.2015 Cumartesi
Rotana’dan Christmas'a özel akşam yemeği ve brunch
Rotana’dan Christmas'a özel akşam yemeği ve brunch Konuklarını ayrıcalıklı hizmet anlayışı ile ağırlayan, Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana, özel “Christmas Menüsü” hazırladı.
14.12.2015 Kültür Sanat
Jazz Company’de farklı bir yılbaşı
Jazz Company’de farklı bir yılbaşı İstanbul’un kalbi Taksim’de uzun yıllardır müzik severleri bir araya getiren Jazz Company, İlham Gencer ve İpek Dinç Yüce’nin birlikte sergileyecekleri özel performans ile yeni yıla farklı bir başlangıç öneriyor.
14.12.2015 Kültür Sanat
Balat'ta lezzet turu
Balat'ta lezzet turu Tarihi dokusuyla ön planda olan Balat’ta son dönemde pek çok yeni kafe ve üçüncü dalga kahve de servis eden bir lokanta açıldı. Semtte lezzet turuna çıkmanın tam zamanı
20.11.2015 Cumartesi
Hayalimde yemek okulu kurmak var
Hayalimde yemek okulu kurmak var Karaköy’ün sevilen mekanlarından Lokanta Maya ve Gram’ın sahibi Didem Şenol, “Bence kadın-erkek farketmez, şeflik zor meslek” diyor.
18.07.2015 Ekonomi
Yer yerinden oynadı
Yer yerinden oynadı Dünyaca ünlü 37 şef kısa süreliğine hayatlarını değiştirdi ve diğerinin restoranında yemek pişirdi. Onlardan biri olan Fulvio Pierangelini, hünerlerini Mikla’da sergiledi
11.07.2015 Pazar
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlar
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlar Has Merdum Restoran Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunuyor. Şef Ahmet Özdemir “Menüde son 200 yıldaki yemekler de, 400-500 yıllık yemekler de var” diyor
18.04.2015 Pazar
Yılbaşı geceniz kabusa dönmesin
Yılbaşı geceniz kabusa dönmesin Yeni yıla enerjik merhaba diyebilmek ve ertesi gün daha rahat uyanabilmek için yılbaşı gecesi yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.
Bursa'nın yöresel yemekleri
Bursa'nın yöresel yemekleri Bursa, zengin tarihinin kentin sofra ve lezzet kültüründe de izleri olan bir yer.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Çocuklara özel yılbaşı sofrası
Çocuklara özel yılbaşı sofrası Yılbaşı yaklaştıkça giyilecek kıyafetler kadar hazırlanacak sofralar da düşünülür ve konuşulur. İnternet araştırmaları yapılır, çeşitli tarifler alınır ve özel sofralar kurulsun istenir. Birden aklımıza bir soru takılır. Peki çocuklar bu gecede ne yiyecek?
31.12.2013 Ebeveyn
YGS'ye girecekler dikkat!
YGS'ye girecekler dikkat! YGS'ye girecekler dikkat! Sınavdan önce dışarıda yemeyin, yağlı yiyeceklerden uzak durun. Sınav sabahı kahvaltıyı atlamayın, mutlaka kuruyemiş tüketin
23.03.2013 Gündem
Anadolu’dan İstanbul’a lezzet köprüsü
Anadolu’dan İstanbul’a lezzet köprüsü Beş yıl önce bugünlerde kapılarını açmış Galata’daki Kiva. Felsefelerini “Kendimiz olmak, kendi değerlerimize sahip çıkmak” diye özetliyorlar...
2.02.2013 Cadde
“Bir oyun yönetsen de ben de sana asistanlık yapsam, bütün ayak işlerine de koşarım”
“Bir oyun yönetsen de ben de sana asistanlık yapsam, bütün ayak işlerine de koşarım” Yaşamın en güzel paylaşım noktalarından biridir yemek buluşmaları. Sevdiklerinizle, ailenizle, dostlarınızla özlemlerinizi giderirsiniz. Hazal ile pek özlemişiz birbirimizi. Ece’de yemekte buluştuk; bir sohbet, muhabbet... Tabii ki mekanların da etkisi çok önemli. Ece’nin atmosferi ve güzel yemekleri buluşmamızı daha da değerli kıldı.
2.02.2013 Pazar
Köşk’te ilk kez Muharrem iftarı
Köşk’te ilk kez Muharrem iftarı Alevi ve Caferi inancına sahip kesimlerin temsilcileri, Köşk’te ilk kez verilen Muharrem iftarında buluştu. Gül, “Aleviler bugüne kadar ihmal edilmiş. Kucaklaşma yıllar önce sağlansaydı bugün çok daha başka noktalara olurduk” dedi
26.11.2012 Siyaset
“Kebap gibi bir lezzet varken beşamele bulanmış bir yemeği tercih etmem”
“Kebap gibi bir lezzet varken beşamele bulanmış bir yemeği tercih etmem” “Çadırdan Saraya Osmanlı-Türk Mutfağı” kitabının yazarı Engin Alkın: “İstanbul’u kebapçılar sardı deniyor ama onlar hakiki yemekler. Gönül ister ki kebaplar gibi farklı yemekler de sunulsun”
10.11.2012 Pazar
En hesaplısından en lüksüne... İftar
En hesaplısından en lüksüne... İftar Ramazan için birçok mekan özel iftar menüleri hazırladı. Her keseye ve her zevke uygun bir seçenek bulmak mümkün...
20.07.2012 Cumartesi
SiZi KOLAYCA AVUCUNUN iÇiNE ALIYOR
SiZi KOLAYCA AVUCUNUN iÇiNE ALIYOR Conrad Otel’in doğru bir hamleyle lobinin hemen üzerindeki terasa konumlandırdığı Meze Grill...
16.07.2012 Cadde