Zimbabve

Zimbabve

Son dakika Zimbabve haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Zimbabve gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Zimbabve haber sayfamızda...

Zimbabve

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 714 zimbabve haberi bulunmuştur.
Gezegen çöküyor! ‘Ey dünya uyan bitmek üzeresin’
Gezegen çöküyor! ‘Ey dünya uyan bitmek üzeresin’ Bilim insanları iklim değişikliğinin, çevre yıkımının, hastalıkların Dünya’yı ve insanlığı felakete sürüklediğini bildirerek “acil önlem” çağrısında bulundu.
5.04.2024 Dünya
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti Botsvana Cumhurbaşkanı, koruma konusundaki bir anlaşmazlık sebebiyle 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti.
4.04.2024 Dünya
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler İtalya, ülkede sayılarının arttığı Afrikalı mültecileri göndereceği ülkeyi açıkladı.
30.01.2024 Dünya
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus sıralamasında Çin başı çekerken ikinci sırada Hindistan ve üçüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor. Kadın ve erkek doğum, ölüm oranları da ülke içerisinde farklılıklar gösteriyor. Dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus sıralaması ve tablosu ile ilgili detaylı bilgilere “Dünya Nüfusu 2024” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Dünya
Mozambik Hakkında Bilgiler; Mozambik Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Mozambik Hakkında Bilgiler; Mozambik Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Mozambik, Afrika kıtasının bir ülkesidir. Uzun yıllar sömürge altında kalmışlardır. Dünyanın en fakir ve gelişmemiş ülkelerinden biridir. Yakın zamanda zengin doğalgaz ve kömür yataklarının keşfedilmesiyle ülke ekonomisi gelişmeye başlamıştır. Mozambik hakkında daha fazla bilgiyi sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
Alper Afşin Özdemir, Global Espor Federasyonu’nun yönetim kuruluna seçildi
Alper Afşin Özdemir, Global Espor Federasyonu’nun yönetim kuruluna seçildi Global Espor Federasyonu’nun Yönetim Kurulu, Riyad’ta toplandı. Yapılan olağan genel kurul sonucunda, Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir, Global Espor Federasyonu Yönetim Kurulu’na oy birliği ile seçildi.
15.12.2023 Diğer
Kemer, 4,2 milyon turist ağırladı
Kemer, 4,2 milyon turist ağırladı Antalya'nın ,Kemer ilçesi, 1 Ocak- 31 Ekim tarihleri arasında 195 milletten 4 milyon 241 bin 925 yerli ve yabancı turist ağırladı. Bu sayı tüm zamanların rekoru olurken, Kemer'e en çok turist yollayan ülke Rusya oldu.
2.12.2023 Ekonomi
Son dakika: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna sert cevap: Bizi bununla tehdit etmeyin
Son dakika: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna sert cevap: Bizi bununla tehdit etmeyin Almanya’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. "İsrail'e borcu olanlar rahat konuşamıyor" diyen Erdoğan, Alman gazetecinin Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye'ye satışıyla ilgili sorusuna ise tarihi nitelikte bir cevap verdi.
18.11.2023 Gündem
263 Nerenin Telefon Kodu? +263 Hangi Ülkeye Ait?
263 Nerenin Telefon Kodu? +263 Hangi Ülkeye Ait? Telefon kodları, ülke ve şehirlere ayrı ayrı verilerek iletişim esnasında ortaya çıkabilecek karmaşıkların önüne geçmektedir. Ancak çoğu durumda aynı sayı hem yurtiçinde bir şehre hem de yurtdışında bir ülkeye bağlanabilmektedir. 263 numaralı telefon kodu da bunlara bir örnektir. Bu kapsamda 263 nerenin telefon kodu? +263 Hangi ülkeye ait sorularının cevaplarını sizler için derledik.
25.09.2023 Telefon Kodu
Polonya-Ukrayna tahıl krizi dünyayı nasıl etkileyecek?
Polonya-Ukrayna tahıl krizi dünyayı nasıl etkileyecek? Polonya, tahıl anlaşmazlığı nedeniyle Ukrayna'ya silah yardımını durduracağını açıkladı. Oysa Polonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Kiev yönetiminin en sadık destekçilerinden biriydi. Polonya-Ukrayna ilişkileri tahıl ihracatı sorunu nedeniyle büyük bir engelle karşılaştı. Peki bu kriz dünyayı nasıl etkileyecek?
22.09.2023 Dünya
‘Türkiye’de ektiğimiz Sıfır Atık tohumu dünyada çınara dönüştü’
‘Türkiye’de ektiğimiz Sıfır Atık tohumu dünyada çınara dönüştü’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı.
20.09.2023 Gündem
Türkevi'nde Sıfır Atık programı! Emine Erdoğan'dan 'Bir adım daha yaklaştık' paylaşımı
Türkevi'nde Sıfır Atık programı! Emine Erdoğan'dan 'Bir adım daha yaklaştık' paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
62 çocuk da aynı şeyi çizdi, dünya şoka girdi! 'Büyük gözleri, yuvarlak ağızları vardı'
62 çocuk da aynı şeyi çizdi, dünya şoka girdi! 'Büyük gözleri, yuvarlak ağızları vardı' Sabah saat 10.00 sıralarında okulda teneffüs için dışarı çıktılar. Ancak 62 öğrenci de okul binasının yakınında oynarken uzaktaki bir şey dikkatlerini çekti. Onlara göre bunlar uçan gümüş disklerdi. Çocukların iddiaları bununla da sınırlı değildi. Uçan disklerin içinden tuhaf yaratıklar indi ve onlarla iletişim kurdu. Tarihe geçen bu olay ise dünya gündemine bomba gibi düştü.
9.09.2023 Yaşam
Türkiye için AB pazarının korunması stratejik önemde
Türkiye için AB pazarının korunması stratejik önemde Türkiye’deki ihracatçılar açısından AB pazarının korunması stratejik öneme sahip. Şirketlerin, vakit kaybetmeden öncelikli sektörlerin ve hemen ardından listeye alınacak olan kimya ve plastik sektörünün karbon ayak izi raporlamalarını hazırlatmaları, buna göre karbon azaltımına yönelik yol haritalarını ve aksiyonlarını belirlemeleri gerekiyor
4.08.2023 Milliyet Enerji
Economist: Dünyanın en yaşanabilir kenti Viyana
Economist: Dünyanın en yaşanabilir kenti Viyana Beş ayrı puanlamayla belirlenen listede Avusturya'nın başkentini Kopenhag, Melbourne ve Sydney izledi, Suriye'nin başkenti Şam ise yine son sırada yer aldı.
22.06.2023 Dünya
Dünyada en fazla kazandıran Borsa İstanbul oldu
Dünyada en fazla kazandıran Borsa İstanbul oldu Türkiye Sermaye Piyasası 2022 raporuna göre Borsa İstanbul, dünyadaki organize borsalar arasında 2022 yılında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağlayan borsa oldu. Rapor Borsa İstanbul’un rekor getiri sağladığı 2022 yılında dünya genelinde 91 borsadan, 70’inin yılı kayıpla tamamladığını ortaya koydu.
9.06.2023 Uzmanpara
Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada? Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler
Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada? Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler Zimbabve, Orta Güney Afrika'da bulunan bir ülkedir. Zimbabve'nin başkenti Harare, resmi parası ise Amerikan dolarıdır. Ülkede İngilizce dahil birçok farklı dil konuşulur. Zimbabve neresidir, hangi kıtada bulunur ve genel bilgiler nelerdir tüm detayları sizler için derledik.
29.04.2023 Eğitim
Tedavisi ve aşısı olmayan virüs: Marburg! Bulaştığı kişi 9 günde ölüyor
Tedavisi ve aşısı olmayan virüs: Marburg! Bulaştığı kişi 9 günde ölüyor Afrika'da patlak veren ve son günlerde hızla yayılmaya devam eden Marburg virüsü 5 kişinin daha ölümüne sebep oldu.
26.03.2023 Dünya
10 milyon sterline prenseslik rolü!
10 milyon sterline prenseslik rolü! Monaco Prensi Albert’in eşi Prenses Charlene’e boşanma isteğini kamuoyuna yansıtmadan statüsünü sürdürmesi için 10 milyon sterlin ödeme yaptığı iddia edildi.
26.03.2023 Dünya
Tedavisi olmayan virüs salgına dönüştü! Sekiz yeni vaka
Tedavisi olmayan virüs salgına dönüştü! Sekiz yeni vaka Afrika'da geçtiğimiz yaz mevsiminde yeniden hortlayan salgın, 2023'e girilmesiyle üç ülkede daha ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü, bugün pozitif sonuç veren yeni testleri doğruladı.
23.03.2023 Dünya
Dünyanın en mutlu ülkesi: Finlandiya
Dünyanın en mutlu ülkesi: Finlandiya Birleşmiş Milletler’in bu yılki Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Finlandiya listede bir kez daha ilk sırada yer alarak üst üste 6 kez birinci seçildi.
21.03.2023 Dünya
Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı! Türkiye 6 basamak birden yükseldi
Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı! Türkiye 6 basamak birden yükseldi Birleşmiş Milletler'in (BM) 2012'den beri yayımladığı Dünya Mutluluk Raporu'nun bu yılki versiyonu bugün (20 Mart) paylaşıldı.
20.03.2023 Dünya
Arjantin'de enflasyon 3 haneye ulaştı
Arjantin'de enflasyon 3 haneye ulaştı Arjantin'de enflasyon şubat ayında 1991 yılından bu yana ilk kez üç haneli seviyelere geldi.
15.03.2023 Uzmanpara
Madagaskar’ı Freddy Kasırgası vurdu: 4 ölü
Madagaskar’ı Freddy Kasırgası vurdu: 4 ölü Madagaskar’da etkili olan Freddy Kasırgası nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
22.02.2023 Haberler
Her şey 20 dakikada oldu! Tek bir ısırığıyla 17 yaşındaki kızı mezara yolladı
Her şey 20 dakikada oldu! Tek bir ısırığıyla 17 yaşındaki kızı mezara yolladı Dünyanın en zehirli yılanlarından olan Kara Mamba, Zimbabve'de dehşet saçtı. 17 yaşındaki genç kızı sınıfın ortasında ısıran yılan öğrenciler tarafından öldürüldü.
20.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zimbabve ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.