Ayasofya Camii üçüncü günde de ziyaretçi akınına uğruyor
Ayasofya Camii üçüncü günde de ziyaretçi akınına uğruyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 24 Temmuz'da kılınan 'Cuma Namazı'nın ardından ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, açılışının üçüncü gününde yoğun ziyaretçi akınına uğradı.
26.07.2020 Haberler
Safranbolu'ya ziyaretçi akını
Safranbolu'ya ziyaretçi akını Dünyanın "en iyi korunan 20 kenti" arasında gösterilen Karabük'ün Safranbolu ilçesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yeni normalleşme dönemine girilmesiyle ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
19.07.2020 Haberler
Yılbaşı tatilinde Abant'a yoğun ilgi
Yılbaşı tatilinde Abant'a yoğun ilgi Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı, yılbaşı tatilinde ziyaretçilerin akınına uğradı.
1.01.2020 Haberler
Tuz Gölü'ne ziyaretçi akını
Tuz Gölü'ne ziyaretçi akını Türkiye'nin önemli göllerinden ve ülkenin tuz ihtiyacını büyük oranda karşılayan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
11.09.2019 Haberler
Uludağ'a ziyaretçi akını
Uludağ'a ziyaretçi akını Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da, hafta sonu ve yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor. Uludağ’a tatile gelenler kayak pistlerine akın etti.
11.09.2019 Haberler
Cumalıkızık'ta hafta sonu yoğunluğu
Cumalıkızık'ta hafta sonu yoğunluğu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisini bozulmadan günümüze taşıyan Cumalıkızık, hafta sonu yüzlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Merkez Yıldırım ilçesine bağlı köy iken, sonradan mahalle statüsüne geçen yaklaşık 700 nüfuslu Cumalıkızık, tarihi, kültürel ve doğal değerleriyle özgün yapısını koruyor. Son yıllarda çekilen dizi ve filmlerin ardından popülerliği artan mahallede, tarihi evlerin yanı sıra yürüyüş yolları, müze, 55 yeme-içme mekanı ile 130 hediyelik ürün tezgahı bulunuyor. Uludağ'ın eteklerinde yer alan mahalleyi hafta sonu tatilini fırsat bilerek ziyarete gelen yüzlerce kişi, tarihi evlerde kahvaltı yapıp, gezme fırsatı buldu.
11.09.2019 Yaşam
Tarihi Sinop Cezaevi'ne ziyaretçi akını
Tarihi Sinop Cezaevi'ne ziyaretçi akını Şair Sebahattin Ali’nin unutulmaz “Aldırma gönül aldırma” şiirini yazdığı, bir dönem “Anadolu'nun Alkatrazı” tabiri ile tanınan ve 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen Tarihi Sinop cezaevi, her yıl 100 binleri ağırlıyor. Sinop’un en önemli turizm değerlerinden biri olan Tarihi Sinop Cezaevi gelen turistlerin ilgi odağı oluyor. Yazılmış şiirleri ve şarkılarıyla gelenlerin dikkatini çeken cezaevinde birçok ünlünün de mahkum olarak yattığı biliniyor."Aldırma Gönül’ şarkısının yazıldığı cezaevi” Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, “Sinop geçmişine baktığımız zaman medeniyetlerin üst üste kurulduğu tarihi kültürü zengin bir şehir. Tarihi M.Ö 700’e dayanan çok eski bir şehir. Şehir zamanla el değiştiriyor, bu netice de Selçuklu döneminde yapılan iç kısımda kalan iç kale dediğimiz yere bir hapishane inşa ediliyor. Bundan sonraki aşamada 1878-1879 yıllarından 1997 yılına kadar cezaevi olarak hizmet veriyor. Sinop Cezaevi gelenin dönmediği tarihi bir cezaevi ve burada pek çok ünlünün yattığı ve çok anısının bulunduğu bir cezaevidir. Tanınmışlardan ‘Aldırma Gönül’ şarkısını yazan Sabahattin Ali’yi söylemek mümkündür” dedi. “Cezaevinin meşhur olmasının sebebi, buradan hiç kimse firar edememiş olmasıdır” “Sinop’un cezaeviyle anılması kulaklara pek hoş gelmese de bu bir vakadır” diyen İrfan Göz şöyle devam etti: “Sinop denildiği zaman akla cezaevi ister istemez geliyor. Şu anda tarihi cezaevi Sinop’ta en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Cezaevinin meşhur olmasının sebebi, buradan hiç kimse firar edememiş olmasıdır. Deniz dalgaları cezaevinin duvarlarına vuruyormuş ve o sesler mahkûmlar tarafından duyuluyormuş. Onun için bu cezaevi kaçışı olmayan, gelenin cezasını çekmeden çıkamadığı bir cezaevi olmuştur. Yani o zamanki ulaşım şartları ve sıkı bir güvenlik oluşturulması, hücre şartlarının ağır olması Sinop Cezaevini bu şekilde meşhur kılmıştır. Sinop Cezaevine o zaman ki şartlarda
11.09.2019 Yaşam
Herkes Ömer Halisdemir'in mezarına gitti
Herkes Ömer Halisdemir'in mezarına gitti 15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabri, arefe günü ziyaretçi akınına uğradı.
11.09.2019 Haberler
Günübirlikçiler Uludağ'ı kilitledi
Günübirlikçiler Uludağ'ı kilitledi Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, haftasonu günübirlikçilerin akınına uğradı. Yaklaşık 10 bin aracın geldiği Uludağ’da trafik sıkıştı, Oteller Bölgesi ve Milli Park girişi önünde uzun kuyruklar oluştu.
2.02.2014 Gündem
Günübirlikçiler Uludağ'ı kilitledi
Günübirlikçiler Uludağ'ı kilitledi Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, haftasonu günübirlikçilerin akınına uğradı. Yaklaşık 10 bin aracın geldiği Uludağ’da trafik sıkıştı, Oteller Bölgesi ve Milli Park girişi önünde uzun kuyruklar oluştu.
2.02.2014 Gündem