Zorunlu Karşılık

Zorunlu Karşılık

Son dakika zorunlu karşılık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zorunlu karşılık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zorunlu karşılık haber sayfamızda...

Zorunlu Karşılık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.920 zorunlu karşılık haberi bulunmuştur.
Seçim sonrası bankalarda mevduat faizleri yükseldi! Aylık 55 bin TL’ye varan getiri
Seçim sonrası bankalarda mevduat faizleri yükseldi! Aylık 55 bin TL’ye varan getiri Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık son faiz artışının ardından bankalarda mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Pek çok banka mevduat faizlerini bir iki puan daha artırdı. Peki şu anda faizler ne durumda? 1 milyon TL’yi mevduata yatıran aylık ne kadar kazanç sağlıyor? İşte detaylar...
5.04.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Mevduat sahipleri dikkat: Dövizden dönüş yapana yüksek faiz! Bankalar oranları güncelledi
Mevduat sahipleri dikkat: Dövizden dönüş yapana yüksek faiz! Bankalar oranları güncelledi Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Ekonomi
'Zorunlu karşılıkları indirmek için alan var'
'Zorunlu karşılıkları indirmek için alan var' Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Xuan Changneng zorunlu karşılık oranlarını (RRR) indirmek için yeterli alan olduğunu söyledi.
21.03.2024 Uzmanpara
Mevduat faizlerinde yükseliş hız kesmiyor! Önemli bir eşik daha aşıldı: Aylık getiri 45 bin TL oldu
Mevduat faizlerinde yükseliş hız kesmiyor! Önemli bir eşik daha aşıldı: Aylık getiri 45 bin TL oldu Geçtiğimiz haftalarda yüzde 50 seviyesini aşan mevduat faizleri yukarı yönlü ivmesini sürdürüyor. Bankalarda mevduat faizleri önemli bir eşiği daha aştı. Peki şu anda 1 milyon TL’yi mevduata yatıran kişinin aylık kazancı ne kadar? İşte detaylar...
19.03.2024 Ekonomi
Çin Merkez Bankası faizi değiştirmedi
Çin Merkez Bankası faizi değiştirmedi Çin Merkez Bankası (PBOC), Kasım 2022'den bu yana ilk kez orta vadeli politika kredisi operasyonundan nakit çekerken beklentilere paralel olarak temel politika faizini değiştirmedi ve yetkililer kur istikrarına öncelik vermeye devam etti.
15.03.2024 Uzmanpara
'Çin faiz indirimine gidebilir'
'Çin faiz indirimine gidebilir' MIB Securities'in Perakende Araştırma Müdürü Sonija Li, ABD ekonomik verilerinin dezenflasyonda ilerleme göstermeye devam etmesi halinde Çin Merkez Bankası'nın bir yıllık orta vadeli kredi kolaylığı faizinde gerçek bir indirim riski gördüğünü söyledi.
12.03.2024 Uzmanpara
Bankalarda faizler kritik eşiği aştı! İşte faiz oranlarındaki yükselişin tek nedeni
Bankalarda faizler kritik eşiği aştı! İşte faiz oranlarındaki yükselişin tek nedeni Mevduat faizlerinde yükseliş yeniden hızlandı. Bankalarda faiz oranları yüzde 50 seviyesinin de üzerine çıktı. Peki Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasına rağmen bankalarda mevduat faizleri neden yükseliyor? Ekonomist Muhammet Bayram ‘bunun tek nedeni var’ diyerek beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
12.03.2024 Ekonomi
TCMB'den zorunlu karşılık adımı
TCMB'den zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.03.2024 Uzmanpara
Tüketici ve ticari kredilerle ilgili yeni adım! Kredi faiz oranları daha fazla yükselir mi?
Tüketici ve ticari kredilerle ilgili yeni adım! Kredi faiz oranları daha fazla yükselir mi? Merkez Bankası’ndan tüketici ve ticari kredilerle ilgili dikkat çeken bir adım geldi. Bankalarda tüketici ve ticari kredilerde aylık büyüme sınırı aşağı yönlü revize edildi. Peki karar ne anlama geliyor, artık bankalardan kredi çekmek daha da zorlaşacak mı? Şu anda piyasada konut, tüketici, ticari ve taşıt kredilerinde faiz oranları ne durumda? İşte detaylar...
7.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
6.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımları
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımları Merkez Bankası sıkı para politikasını destekleyici yeni ilave sıkılaşma adımlarını açıkladı. İhtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, Türk lirası ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.
6.03.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımlarına yönelik açıklama
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımlarına yönelik açıklama Merkez Bankası (MB) sıkı para politikasını destekleyici yeni ilave sıkılaşma adımlarını açıkladı. İhtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, Türk lirası ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.
5.03.2024 Ekonomi
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama Merkez Bankası Yeni Başkanı Fatih Karahan yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.02.2024 Haberler
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan yılın 1. Enflasyon Raporu toplantısında yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahminini yüzde 14 olarak açıkladı.
8.02.2024 Uzmanpara
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama
Enflasyon tahmini belli oldu! Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili açıklama Merkez Bankası Yeni Başkanı Fatih Karahan yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan mevduat ve kredi faizleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı karara göre 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak.
5.02.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak
Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 1 aydan uzun vadeli Türk lirası mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına üç ayda bir faiz uygulanacağını açıkladı.
4.02.2024 Ekonomi
Borsa güne yatay başladı
Borsa güne yatay başladı Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0.07 oranında yükselişle 8480 puan seviyesinden başladı.
31.01.2024 Uzmanpara
'Çin zorunlu karşılık oranını indirebilir'
'Çin zorunlu karşılık oranını indirebilir' Citi China Economics analistleri bir araştırma notunda Çin'in muhtemelen bu yıl zorunlu karşılık oranında daha fazla indirim göreceğini ve ilk indirimin şubat ayı başlarında olabileceğini belirtti.
31.01.2024 Uzmanpara
Çin'de imalat sektörü aktivitesi daraldı
Çin'de imalat sektörü aktivitesi daraldı Çin'de imalat sektörü aktivitesi daralmaya devam etti, ancak bileşik PMI 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
31.01.2024 Uzmanpara
KKM’ler için zorunlu karşılıklara indirim
KKM’ler için zorunlu karşılıklara indirim Kur korumalı hesaplar (KKM) için zorunlu karşılık oranı, 6 aya kadar vadede yüzde 30’dan yüzde 25’e indirildi.
31.01.2024 Ekonomi
Borsa güne yükselişle başladı
Borsa güne yükselişle başladı Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0.48 oranında yükselişle 8512 puan seviyesinden başladı.
30.01.2024 Uzmanpara
Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi yükseldi
Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi yükseldi Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi Wall Street'i takip ederek teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseliş gösterdi.
30.01.2024 Uzmanpara
Rusya'nın yuan kullanımı arttı
Rusya'nın yuan kullanımı arttı Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina ihracat ödemelerinde yuan kullanımının toplam ödemelerin yüzde 34,5'ine ulaştığını bildirdi.
30.01.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu Karşılık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.