Gündem Hac kura sonuçları için çekilişler ne zaman yapılacak?

Hac kura sonuçları için çekilişler ne zaman yapılacak?

08.02.2017 - 12:26 | Son Güncellenme:

Hac vazifesini yapmak için kayıt yenileyen ve yeniden kayıt yaptıran hacılar, umutları kura sonuçlarına bağlı. Hacı adaylarının merakla beklediği hac kura sonuçları için geri sayım sürüyor. Peki Hac kura sonuçları için çekilişler ne zaman yapılacak? Gözler Diyanet İşleri Başkanlığı'ından gelecek açıklamada...

Hac kura sonuçları için çekilişler ne zaman yapılacak

31 Ocak’ta kayıt yenileme işleminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de kura çekerek başvuru yapan hacı adaylarının kontenjanını belirleyecek. Türkiye’nin kontenjanı geçtiğimiz aylarda 60 bin kişiden 80 bin kişiye çıkarılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı hac kura sonuçları için geri sayım her geçen gün sürerken vatandaşların Hac ibadeti umudu kura sonuçlarına bağlı olacak. Hac vazifesini yapmak için kayıt yenileyen ve yeniden kayıt yaptıran hacıların toplam sayısının 2 milyona ulaştığı tahmin edilirken hacı adayları şimdi ise hac kuraları ne zaman çekilecek heyecanını yaşamaya başladı. Hac kuraları çekim tarihi ise 23 Şubat olarak belirlenmiş durumda.

Haberin Devamı

HAC NEDİR?

İslam’ın şartlarından biri olup Kabe’yi ve civarındaki ibadet için işaret buyurulan özel yerleri belirtilen vakit içinde usulüne uygun olarak ziyaret edip, yapılması gerekli menasiki yerine getirerek eda edilen farz ibadettir.

HAC NİÇİN YAPILIR?

Her müminin amacı Allah’ın hoşnutluğunu kazanmaktır. Onun rızasını kazanmanın yollarından biri de, peygamberleri aracılığı ile bildirdiği emirleri yerine getirmek, yasaklarından da kaçınmaktır. Allah’ın emirleri insanı iyiye, güzele, doğruya yöneltmek, yasakları ise kötülüklerden uzaklaştırmaktır. Böylece insanı güzel ahlâk sahibi kılarak mutlu olmasını sağlamaktır.

HAC KİMLERE FARZDIR?

Gücü yeten yani zengin ve sağlıklı olan Müslüman’ın hayatında bir kez haccetmesi farzdır. Bir kimseye haccın farz olabilmesi için şu şartların bulunması gerekir:

Haberin Devamı

- Hür, ergin ve akıllı olmak,
- Hacca gidip gelmeye yeterli vakti bulunmak,
- Hacca gidip gelinceye kadar ailesinin geçimini sağlamış olmak,
- Gerekli masrafları karşılayacak kadar zengin olmak,
- Sağlıklı olmak,
- Yol güvenliği bulunmak