Ankara Hacılarkırı'nın İmara Açılması

Hacılarkırı'nın İmara Açılması

09.12.2017 - 13:44 | Son Güncellenme:

.

Hacılarkırının İmara Açılması

İZMİR (AA) - Avukat Mustafa Kemal Turan, Bornova "Hacılarkırı" olarak belirtilen alanın imara açılmasına ilişkin müracaatları sonucu İzmir 4. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Hacılarkırı olarak belirtilen bölgenin yoğun ağaç dokusuna sahip olduğuna işaret ederek, alanın parça parça imara açıldığını savundu.

İmar kararına karşı bölge halkının da davalar açtığını vurguluyan Turan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bölgeden geçen İzmi·r İstanbul Otoyolu, bu askeri· alan nedeni· i·le yoğun yapılaşmaların olduğu bölgeden geçerek bi·r manada i·lçeni·n yaşam standardını bozmuştur. Maalesef bu günlerde görmekteyi·z ki· bu askeri· alanlar özel şahıslara satılarak plan tadi·latlarına uğramaktadırlar. Bölge halkı bu duruma tepki· vermekte açtıkları davalar i·le otoyol güzergahının neden askeri· alanı gerekçe göstererek yerleşi·m yerleri·nden geçi·ri·ldi·ği·ni· ve madem burası askeri· alan i·di·yse şi·mdi· neden bu askeri· alandan çıkartıldığını sorgulamakta ve bu manada i·dare mahkemesi·nde davalar açarak bölgesel olarak hak arama mücadelesi· yapmaktadır."

Haberin Devamı

Turan, açılan davalar sonucu yürütmeyi durdurma kararı alındığına işaret ederek, "Bölge halkının açtığı İzmi·r 4. İdare Mahkemesi·ni·n 2017/1122 E, sayılı davasında, İzmi·r 4. İdare Mahkemesi·ni·n 2016/1274 esas sayılı dosyasında bu dosya i·le bağlantı kararı veri·lmi·şti·r. Ayrıca bölge halkının bu manada açtığı davalara örnek olarak, İzmi·r 3. İdare Mahkemesi· 2017/1657 E, İzmi·r 3. İdare Mahkemesi· 2017/1424 E, İzmi·r 4. İdare Mahkemesi· 2017/1123 E., İzmi·r 6. İdare Mahkemesi· 2017/694 E, sayılı davaları gösterebi·li·ri·z." ifadelerini kullandı.