Trabzon HACIOSMANOĞLU’NUN YÜZÜ GÜLDÜ

HACIOSMANOĞLU’NUN YÜZÜ GÜLDÜ

10.11.2014 - 11:29 | Son Güncellenme:

.

HACIOSMANOĞLU’NUN YÜZÜ GÜLDÜ

Ligde çalkantılı günler geçiren ve teknik direktör Vahid Halilhodzic’in görevine son verilen Trabzonspor’da, Torku Konyaspor galibiyetiyle başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yüzü gülmeye başladı.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Torku Konyaspor’u mağlup eden Trabzonspor’da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yüzü haftalar sonra gülmeye başladı. Sezon başında yapılan flaş transferlerin ardından alınan kötü saha sonuçları sonrası bir türlü yüzü gülmeyen Hacıosmanoğlu, ’dostum’ diye hitap ettiği Vahid Halilhodzic’in görevine son verilmesinin ardından, Torku Konyaspor maçının kazanılmasıyla biraz olsun moral buldu.
SIKINTILI DÖNEM
Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, Halilhodzic yönetiminde ligdeki ilk maçında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda oynadığı maçtan 0-0 berabere ayrılarak yeni sezona puan kaybıyla başlamıştı. Ardından evinde oynadığı Fenerbahçe ile yine golsüz berabere kalan Karadeniz ekibi, deplasmanda İstanbul Başakşehir ve evinde oynadığı Kasımpaşa maçlarından 1-1 beraberlikle ayrılarak, Kardemir Karabükspor’a ise deplasmanda 3-0 mağlup olmuştu. Ligde 5. hafta geride kalmasına rağmen henüz 3 puanla tanışamayan ve topladığı 4 puan ile ligin alt sıralarına yerleşen Trabzonspor, evinde konuk ettiği Mersin İdmanyurdu’nu 3-1 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig’de ilk kez 3 puan ile tanışmıştı. Yine evinde oynadığı Gaziantepspor ile 4-4 berabere kalan bordo-mavililerin, deplasmanda ise Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalması teknik direktör Vahid Halilhodzic ile iplerin gerilmesine yol açtı. Alınan saha sonuçlarının yanı sıra Boşnak teknik adamın yapmış olduğu açıklamaların ise hem futbolcular hem yönetim tarafından tepki görmesi Halilhodzic döneminin kapanmasına yol açtı.
TRABZONSPOR RAHAT BİR NEFES ALDI
Alınan saha sonuçlarıyla hedeflerinin bir hayli gerisinde kalan Trabzonspor’da, yaşanan gelişmelere en çok üzülenlerin başında ise başkan İbrahim Hacıosmanoğlu gelirken, Halilhodzic sonrası kazanılan Torku Konyaspor maçı biraz olsun kendisine nefes aldırdı. Zirveyle de puan farkını koruyan bordo-mavililer, milli maçlar sebebiyle lige verilen arada yeni teknik direktörüyle birlikte çıkışa geçmeyi hedefliyor.
13 GOLÜN 10’U YABANCILARDAN GELDİ
Trabzonspor’un, Spor Toto Süper Lig’de attığı 13 golün 10’u yabancılardan gelirken, 3 golü ise yerli oyuncular kaydetti. Bordo-mavili takımın en golcü ismi ise 5 golle Oscar Cardozo oldu. Karadeniz ekibinde Belkalem, Medjani, Yatabare, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve Sefa gol atan isimler oldu.
BU SEZON YABANCILARIN KATKISI DAHA ÇOK
Trabzonspor ligde istediği sıralamada olmasa da yabancı oyuncuların geçtiğimiz sezona göre takıma gol yollarında daha çok katkıda bulunduğu görülüyor. 2013-2014 sezonunun ilk 9 haftasında Trabzonspor rakip kalelere 8 gol gönderirken, bu gollerin 5’i yabancı oyunculardan geldi. 3 golü ise yerli oyuncular attı. Bu sezon ise yabancı oyuncular 10 gol kaydetti. Bordo-mavili takımda söz konusu dönemler içinde Adrian ve Malouda 1’er gol atarken Henrique ise 3 gol atmıştı. Olcan Adın 1 ve Mustafa Yumlu’nun ise 2’şer golü vardı.
Trabzonspor’un bu sezon gol attığı maçlar ve golleri kaydeden isimler şöyle:
İstanbul Başakşehir 1-1 Trabzonspor: Cardozo
Trabzonspor 1-1 Kasımpaşa: Yusuf Erdoğan
Trabzonspor 3-1 Mersin İdmanyurdu: Belkalem, Medjani, Cardozo
Trabzonspor 4-4 Gaziantepspor: Belkalem, Sefa Yılmaz, Yatabare, Cardozo
Akhisar Belediyespor 1-1 Trabzonspor: Mehmet Ekici
Trabzonspor 3-2 Torku Konyaspor: Cardozo (2), Yusuf