Hakkari Hadis Yarışmasının Birincileri, Marmaris'e Gidecek

Hadis Yarışmasının Birincileri, Marmaris'e Gidecek

14.03.2018 - 15:06 | Son Güncellenme:

.

Hadis Yarışmasının Birincileri, Marmarise Gidecek

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde "40 Hadis Yarışması"nda birinci olan öğrenciler, ödül olarak Marmaris'i gezecek.

Haberin Devamı

Gazi ilk ve ortaokulu tarafından Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisinin sunulduğu yarışmada, İlçe Müftüsü Şakir Şahin'in de aralarında bulunduğu jüri tarafından, okulun 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflardaki başarılı 24 öğrenciye hadisler konusunda 7'şer soru yöneltildi.

Yarışmada, 5-6 ile 7-8'inci sınıflar arasında birinci olan ve tam altın hediye edilen iki kız öğrenci Marmaris gezisi ile ödüllendirilirken, diğer öğrencilere de kitap verildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, proğramda yaptığı konuşmada, yarışmada kız öğrencilerin başarısına dikkati çekerek, dereceye giren 6 öğrenciden 5'inin kız olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu sonucun anlamlı olduğunu aktaran Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Daha kadınlar gününü, 8 Mart'ı yeni kutladık. O kutlama programına giderken yine kadına şiddeti haberden okuduk. Ama burada gördüm ki hem yarışmaya katılan kız öğrenci sayısı daha fazla hem de başarı elde eden kız sayısı. İşte bu geleceğin Türkiye'sinde, geleceğin aydınlık yarınlarına kızlarımızın bu ülkeye kattığı katkıyı gösteriyor.

Bu zamana kadar başaramadığımız, istediğimiz sonucu elde edemediğimiz bir dönemde artık kızlarımız her alanda, her ortamda 'ben de varım, ben de yarışıyorum. Bu yarışmada da geride değilim, birinci ben oluyorum' diyor. Bu bizim ülkemiz ve kızlarımız için çok önemlidir."

Yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile şube müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri izledi.