Ordu Hafriyat Atıkları İle Çevreyi Kirletenlere Uyarı

Hafriyat Atıkları İle Çevreyi Kirletenlere Uyarı

08.11.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

.

Hafriyat Atıkları İle Çevreyi Kirletenlere Uyarı

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler mahallelerde çevreye gelişigüzel atılan hafriyat ve kalorifer küllerini toplamaya devam ederken uyarıları dikkate almayanlara ise cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçenin Dolunay ve Mustafa Kemal Paşa Mahallelerinde çevreye izinsiz ve kontrolsüz şekilde atılan hafriyat atıklarını ve kalorifer küllerini topladı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli site önlerinde yoğun olarak gözlemlenen inşaat atıkları ve kalorifer küllerinin aşırı görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek, “Bu konuda özellikle inşaat sahiplerinin inşaat atıklarını etrafa atmaları hoş olmayan bir durum. Çevreyi kirletmenin, çevre kanununa göre ağır cezaları var, bu konuda söz konusu ilgililerin mağduriyet yaşamamaları için Büyükşehir Belediyesinin Evkaf Mahallesi’ndeki hafriyat döküm sahasını kullanmaları gerekmektedir. Temiz bir Fatsa için herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Gerek inşaat sahipleri gerekse de site sakinleri biriktirdikleri atıkları belirttiğimiz gibi Büyükşehir Belediyesinin Evkaf Mahallesi’ndeki hafriyat döküm sahasına götürmeleri gerekiyor. Bu konuda Belediyemizi aramaları durumunda biz bu atıkları döküm bedeli ile alma konusunda yardımcı oluyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen yine de çevreyi kirletenler tespit edilirse ekiplerimiz cezai işlem uygulayacak” dedi.