Ekonomi Haftanın son gününde dolar ne kadar?

Haftanın son gününde dolar ne kadar?

07.09.2018 - 08:58 | Son Güncellenme:

Dolar/TL, geçen hafta 6.85 sınırına dayanmasının ardından, hafta başında gelen enflasyon verisi ve Merkez Bankası'nın PPK toplantısında politika faizini arttıracağının sinyalini vermesiyle başlayan düşüşünü sürdürüyor.

Haftanın son gününde dolar ne kadar

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın gelecek haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artışı sinyalini vermesinin ardından TL son dönemdeki sert değer kaybına ara verdi.

Hafta başından itibaren 6.60 seviyelerinde seyreden dolar/TL, aşağı yönlü harekete başladı.

Kur şu dakikalarda 6.47 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 7.54 civarında.

Finans çevrelerinde Merkez Bankası'nın gelecek hafta 500 baz puan civarında faiz artışı yapması bekleniyor.

Piyasalarda siyasi açıdan izlenen gündemin başında Tahran'da yapılacak üçlü zirve geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Tahran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir zirveye katılacak. Toplantının ana gündem maddesini İdlib'deki gelişmelerin oluşturması bekleniyor.

Brunson davasındaki gelişmelerin ABD - Türkiye arasındaki ilişkilere yansıması da piyasaların odağında. Bazı analistler Brunson davasını yürüten savcının görev yerinin değişmesinin iyimser bir hava yaratabileceğini vurguluyor.

Küresel piyasalar ise bugün ABD'de tarım dışı istihdam ve saatlik kazançlar başta olmak üzere açıklanacak ağustos ayı istihdam raporundaki verilere odaklandı.

Yurtiçinde de saat 17:30'da Ağustos ayı Hazine nakit dengesi açıklanacak.