Gündem Haftasonu hava soğuyor, yağış geliyor!

Haftasonu hava soğuyor, yağış geliyor!

18.11.2014 - 10:58 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre hafta sonu tüm yurtta hava soğuyor... Marmara'da hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar inecek. Yarından itibaren yağış bekleniyor.

Haftasonu hava soğuyor, yağış geliyor

Hafta sonu hava soğuyor. Tüm Türkiye'de hava sıcaklıkları azalacak. Marmara'da 14 derecelerdeki hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar düşecek.

Haberin Devamı

Yarın akşam saatlerinden itibaren Trakya, Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege’de başlayacak yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü Batı bölgelerde görülecek yağışların Cuma günü ve hafta sonunda Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Yurdumuzun yarın akşam saatlerinden itibaren Trakya, Marmara'nın Batıve Ege’de başlayacak yağış sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. 20.11.2014 Perşembe günü Batı bölgelerimizde görülecek yağışların Cuma günü ve hafta sonunda Marmara'nın batıile KıEge dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şklinde görülecek yağışn 19.11.2014 Çarşmba akşmı trakya ile Marmara’nın batısında, 20.11.2014 Perşembe günü Marmara’nın doğusu, KıEge, Batı Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağıların 21.11.2014 Cuma günü akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda ise iç ve Doğu bölgelerimizde yağmur ve karla Karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği bekleniyor.

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklakılarının 20.11.2014 Perşembe günü yağışla birlikte Batı bölgelerimizde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerimizde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağılar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması

sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalır

Haftasonu hava soğuyor, yağış geliyor