Gündem Hakan Fidan için talepte bulunmadık

Hakan Fidan için talepte bulunmadık

06.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmada MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması amacıyla Başbakanlık’tan izin istenip istenmediği konusu bir muammaya dönüştü.

Hakan Fidan için  talepte bulunmadık

Dün basında yer alan haberlere göre Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Fidan’ın mağdur-tanık sıfatıyla ifadesinin alınabilmesi için Başbakanlık’tan izin istendiği iddia edildi. Ancak bu haber, öğle saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Fidan’ın ifadesinin alınması için Başbakanlık’tan yazılı izin istendiği iddiasına ilişkin haberlerle ilgili, “MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadesinin alınması konusunda henüz talepte bulunmadık. Söz konusu haber gerçek değildir” dedi.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının mağdur sıfatıyla ifadeleri alınmıştı. Darbecilerin hedefindeki isim olduğu iddia edilen Fidan’ın ise ifadesine henüz başvurulmamıştı.

İzin gerekiyor

Fidan’ın ifadesinin alınmamış olması, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nda da sert tartışmalara neden olmuştu. Komisyonun CHP’li üyeleri Fidan’ın mutlaka ifade vermesini istediklerini komisyon başkanlığına iletirken, Komisyon Başkanı AKP’li Reşat Petek, Fidan’ın dinlenmesi için Başbakanlık’tan izin gerektiğini, ayrıca o geceyle ilgili MİT Müsteşarlığı’na yazılı soru gönderdiklerini, ancak cevap alamadıklarını da söylemişti.