Gündem Hakan Fidan istifa etti

Hakan Fidan istifa etti

07.02.2015 - 00:20 | Son Güncellenme:

Hakan Fidan istifasını başbakana sundu. MİT müsteşarı Hakan Fidan 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere Ahmet Davutoğlu'na istifasını sundu. Peki Hakan Fidan neden istifa etti? Detaylar haberimizde...

Hakan Fidan istifa etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan istifa etti. Hakan Fidan, 10 Şubat'tan itibaren geçerli olacak olan istifasını başbakan Ahmet Davutoğlu'na sundu. Hakan Fidan'ın 2015 genel seçiminde milletvekili adayı olması için istifa ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Kamu görevlilerinin 7 Haziran'daki seçimde aday olabilmeleri için en geç 10 Şubat'ta görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

CNN Türk kanalında konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Fidan'ın milletvekili olmak için istifa etmesini uygun bulmadığını söyledi. Arınç, "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm." diye konuştu.

Hakan Fidan istifa etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat'taki Mali ziyaretinde Fidan’ın AK Parti’den aday olup olmayacağı sorusuna 'Başbakan Davutoğlu ile bu konu hakkında konuştuklarını ve fikrinin Davutoğlu’nda gizli olduğunu' söylemişti.