Gündem Hâkim Başer de tutuklandı

Hâkim Başer de tutuklandı

02.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eşi, çocuğu ve avukatıyla birlikte Bakırköy Adalet Sarayı’na gelen 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin eski hâkimi Mustafa Başer, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Hâkim Başer de tutuklandı

Hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim olan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin eski Hakimi Mustafa Başer, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek ve silahlı örgüt üyesi olmak iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 63 polisin dosyalarında tahliye kararını veren ve ardından açığa alınan Hakim Mustafa Başer sabah saat 09.15’te Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu.

Haberin Devamı

‘Karar hukuka uygun’

Başer, ifadesinde özetle şunları söyledi:

“Usul hükümleri gereğince, bir mahkemenin kararını bir başka mahkeme veya hakimliğin yok sayması gibi bir usul yoktur. Bu şekilde bütün mahkemeler kendiliğinden işe el atıp karar veremezler.”
Savunmasında neden tahliye kararı verdiğini, ilgili yasa maddelerine değinerek ayrıntılı olarak anlatan Başer, “Ya hukukçu kimliğimi elime alarak, karar vererek çoluk çocuğumun sıkıntı çekmesini göze alacaktım ya da ben görmedim, ben duymadım gibi hukuki olmayan gerekçelerle karar verecektim. Benim de çoluk çocuğum var. Bir karar veriyorsunuz. Korktum... Ama çoluğumun çocuğumun yüzüne bakabilmek için hukuka uygun bir karar verdim.
İfadesinin ardından, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Mustafa Başer, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Haberin Devamı

Özçelik’le aynı suçlama

Eski 32. Asliye Cez Mahkemesi Hakim Mustafa Başer, adliye önünde yaptığı basın açıklamasının ardından kendisini kapıda bekleyen polislerle birlikte içeri girdi. Hakim Başer, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik’in “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “silahlı örgüt üyesi olmak” suçlarından tutuklanmasına karar vermişti.