Gündem Hakim ve savcıların tercihi batı oldu

Hakim ve savcıların tercihi batı oldu

21.04.2016 - 11:39 | Son Güncellenme:

Hakim ve savcılar yaz kararnamesi öncesi açılan tercihlerde daha çok batı illerini istedi. Hakkâri, Şırnak, Van ve Diyarbakır gibi illere talep düşük kalırken, Nusaybin ve Yüksekova gibi ilçelere ise tek tercih bile gelmedi.

Hakim ve savcıların tercihi batı oldu

HSYK, 6 Haziran’da yayımlayacağı hâkim ve savcılara yönelik yaz kararnamesi öncesi yerleri açıkladı.4 bin hâkim-savcıyı kapsaması beklenen kararname öncesi açıklanan liste tercihlerin daha çok Batı illerinden yana olduğunu ortaya koydu ancak Doğu’da da Muş ve Bitlis gibi illere talep, ihtiyacın çok üzerinde oldu.Hakkâri, Şırnak, Van ve Diyarbakır gibi illere talep düşük kalırken, terör operasyonlarının halen devam ettiği Nusaybin ve Yüksekova gibi ilçelere ise tek tercih bile gelmedi.

Haberin Devamı

Yargı mensupları, özellikle son günlerde DAEŞ mevzilerinden atılan füzelerle sarsılan Kilis’e de talep listelerinde yer vermedi. Gözde tercihlerden Gaziantep’in İslahiye İlçesi için 29, Muğla ve ilçeleri için 700, Balıkesir’in tatil beldesi Burhaniye İlçesi için 310 hâkim ve savcı atanma talebinde bulundu.

RAKAMLARLA TALEPLER

DİYARBAKIR........................İhtiyaç 61...... Talep 2
KİLİS...................................ihtiyaç 17...... Talep 2
GAZİANTEP-İSLAHIYE........İhtiyaç 1........ Talep 29
MUĞLA VE İLÇELERİ...........İhtiyaç 30...... Talep 700
BALIKESİR-BURHANİYE.....İhtiyaç 20...... Talep 310
SÖKE...........................................................Talep 288
ANKARA......................................................Talep 600
AYDIN..........................................................Talep 537

Haberin Devamı

BAĞLAYICI DEĞİL

2016 yılı adlı yargı ana kararnamesini hazırlayan HSYK için hâkim ve savcıların atanmak istedikleri yerlere ilişkin taleplerinin bağlayıcılığı bulunmuyor. Talebi olmayanlar da kararname kapsamına dahil edilebilecek. Bazı isimler ise zorunlu olarak talepleri dışındaki adliyelerde görevlendirilebilecek. (Habertük)