Hakkari Hakkari'de ‘Kadınlar Günü' Etkinliği

Hakkari'de ‘Kadınlar Günü' Etkinliği

08.03.2018 - 17:41 | Son Güncellenme:

.

Hakkaride ‘Kadınlar Günü Etkinliği

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen program büyük ilgi gördü.
Hakkari Valiliği, Hakkari Belediye Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’in eşi Büşra Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü S. Süleyman Dilberoğlu ve çok sayıda kadın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesi, ülkemizde kadının önemi ve yeri, kadına yönelik şiddet, kadın ve erkek eşitliği konuları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 Mart’ta sokağın nabzı slayt gösterimi ise, kadınların büyük beğenisini topladı.
“Doğumdan ölüme, yaşamda kadın olmak” adlı skeç, “Yaşamda kadın” adlı slayt gösterimi, solo şarkılar, sanatçı Melisa Taş, Leyla Uçar ve Berze Erbane Topluluğunun sahne alması, şehit ailesi olan Zarife Altınkul isimli kadına Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak tarafından hediye verilmesinin ardından program sona erdi.