Gündem Hakkari Valiliğinden "çatışma" açıklaması

Hakkari Valiliğinden "çatışma" açıklaması

19.05.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

Askeri kaynaklar: ‘Bu tam bir deli saçmasıdır. Bir askerin parmağı kanasa bunun üstü örtülemez, birkaç astsubayın öldüğü söylenen bir çatışma gizlenebilir mi? Askerlerin aileleri susar mı?’

Hakkari Valiliğinden çatışma açıklaması

Hakkari Valiliğinden "Hakkari'de polis ile asker arasında çatışma çıktı" yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye üç gündür çok çarpıcı, bir o kadar korkutucu ve endişe verici bir iddiayı gizlice konuşuyor. Bu iddianın kaynağı PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF haber ajansı...

İddiaya göre kısa süre önce Hakkari Yüksekova’da operasyon çıkmak isteyen özel tim polisleriyle buna karşı çıkan askerler arasında çatışma çıktı ve 3 astsubay ile 5 polis yaşamını yitirdi.

HDP lideri Demirtaş dünkü Mersin mitinginde ilk kez bu iddiayı dile getirdi. İşte Demirtaş’ın o sözleri:

“Bu haber daha kamuoyuna yansımadan ben de böyle bir şey duydum. Bunun gerçek olduğuna dair ciddi veriler var. Çünkü isimler var. Hatta yaralılardan bazılarının yattığı hastanelerin isimleri var. Bursa’da bile bir yaralının yattığı, tedavi gördüğü söyleniyor. Fakat hükümet bunun üstünü nasıl örter, nasıl kapatır? Bu meselenin üstüne gideceğiz. Nedir, neyin nesidir? Orada da Ağrı Diyadin’e benzer bir provokasyon girişimi mi oldu? Hükümetin bunların üstüne gitmesi lazım.” Hükümet üstüne gider mi, bilinmez. TSK’nın ne diyeceği, ne yapacağı daha bir merak konusu benim için.”

Haberin Devamı

VALİLİK SON NOKTAY IKOYDU

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı ve görsel medya organlarında, Hakkari sınırları içerisinde asker ve polisin çatıştığı, yaralananların ve ölenlerin olduğu, bunların gizlendiği şeklinde haberler yer aldığı belirtilerek, "Bu yönde yapılan haberler asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.