Teknoloji Haklarından memnun olmayan binlerce AT&T çalışanından iş bırakma eylemi!

Haklarından memnun olmayan binlerce AT&T çalışanından iş bırakma eylemi!

20.05.2017 - 12:00 | Son Güncellenme:

Amerika İletişim Çalışanları sendikasına bağlı 40 bin AT&T çalışanı, sözleşmelerinden memnun olmadıkları için iki gün sürecek iş bırakma eylemi başlattı.

Haklarından memnun olmayan binlerce AT&T çalışanından iş bırakma eylemi

Bugün başlayan ve Pazartesi sona erecek olan eylemde, şirketin operatör ayağında çalışan 21 bin kişi de iş bırakanlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Sendika, 36 eyaletteki AT&T mağazalarının bir kısmının iş bırakma eylemi dolayısıyla kapalı olacağını, bunun da eylemin ses getirmesine katkısı olacağını düşünüyor. AT&T'deki operatör çalışanları yüksek sağlık masraflarını karşılayan sağlık sigortası, maaş artışı, daha iyi çalışam saatleri ve işten çıkarılmama adına şirketten söz istiyorlar.

Eyleme katılan 40 bin kişinin 17 bini AT&T'nin Kaliforniya, Nevada ve Connecticut eyaletlerinde ev telefonu, internet ve kablo internet bölümlerinde, 2 bini ise Kaliforniya ve Nevada'da TV departmanında çalışıyor.

Sendika iletişim direktörü Candice Johnson, çağrı merkezi işlerinin yurtdışına aktarılması ve perakende ticaretinin AT&T dışındaki mağazalara kaydırılmasının işçiler açısında için kilit konular olduğunu söyledi. Johnson, AT&T'yi geçen yıl yaklaşık 13 milyar dolar kazanan "çok karlı bir şirket" olarak nitelendirdi.