Ege Haksız kazanca izin vermeyin!

Haksız kazanca izin vermeyin!

26.07.2017 - 03:14 | Son Güncellenme:

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, tarımın yapısal sorunlarına dikkat çekti, bu konuda politika üretilmesi gerektiğinin altını çizdi, “Türk tarımı için tek yol var, antibiyotik kooperatifleşme” diye konuştu

Haksız kazanca izin vermeyin

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın göreve yeni başladığını hatırlattı, tarımın yapısal sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Fakıbaba’nın asıl mesleğinin doktor olduğunu, enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılması gerektiğini iyi bildiğini belirten Eskiyörük, “Türk tarımı için antibiyotik kooperatifleşmedir. Küçük aile işletmeleri kooperatif çatısı altında birleştirilerek sürdürülebilirliği sağlanmalıdır. Bakanımızın fakirlerin babası olacağına eminim” dedi.

Haberin Devamı

‘Yol haritası olmalı’Eskiyörük, plansız üretim nedeniyle oluşan dalgalanmaları fırsata çeviren haksız kazanç sağlayan kişilere izin verilmemesi gerektiğini belirtti, “Desteklemeler, üreticiye yardım anlayışıyla para kazandırmaya yönelik olmalıdır. Bakanlığımız, tüm yapısal sorunların ancak kooperatifçilikle çözüleceğine inanır ve bu yönde politika uygularsa Türkiye kısa zamanda ihracat yapan güce ulaşır” diye konuştu. Kooperatifleşmenin yol haritası olarak benimsenmesi gerektiğinin altını çizdi.