Bilecik 'Halep'e Yol Açın Kampanyası'na Osmaneli'den Destek

'Halep'e Yol Açın Kampanyası'na Osmaneli'den Destek

19.12.2016 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

Halepe Yol Açın Kampanyasına Osmaneliden Destek

Osmaneli Belediyesi ve Üniversiteli AK Partili Gençler (ÜniAk) öncülüğünde, ülke genelinde başlatılan ‘Halep’e Yol Açın’ kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri, büyük bir zulüm ve katliamın yaşandığı Suriye’nin Halep kentine gönderildi.
Osmaneli Belediyesine ait yardım toplama merkezi önünde düzenlenen törene; Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şermin Kahraman, Osmaneli AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti Kadın ve Gençlik kolları üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve ÜniAk’lı öğrenciler, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Suriye’de büyük bir eziyet ve zulüm yaşayan Müslümanlara yardım için düzenlenen kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, "Acı çeken kardeşlerimize bir nebzede olsun yardım etmek için kampanya başlattık. Toplanan yardımları ülke genelinde başlatılan ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyası çerçevesinde bugün uğurluyoruz. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde, ’Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır’ diye buyuruyor. Tırnağımız ağrısa aynı oranda vücudumuzda aynı acıyı çekmektedir. Büyük bir katliamın yaşandığı Halep ümmetin bir parçasıdır. Bütün emperyalist güçler oradaki zulme ve katliama sessiz kalıyor, ama biz millet olarak onlara gücümüz oranında destek olmaya devam ediyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz, Halep’te kuşatma altında olan kardeşlerimiz yalnız değilsiniz. Biz yanınızdayız Her zaman muhtaç, mağdur, darda kalmış, zulüm altında, savaş alanında, sıkıntı içerisinde bulunan herkesin yardımına koşan aziz bir milletiz. İnşallah bu yardımları Halep´teki kardeşlerimize ulaştıracağız. Yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz ve acilen bu savaşın durdurulmasını talep ediyoruz. Kardeşlerimizin yardımlarına dün nasıl koştuysak bugün de koşuyoruz. Elimiz, gönlümüz onların yanında olacak. Suriyeli kardeşlerimizin her daim yanındayız. Elimizden gelen ne imkan varsa hepsini ortaya koyup yardımlarımıza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız seferberlik ilan etti. Gerek gönül seferberliği gerek yardım seferberliği olarak Suriyeli kardeşlerimize Yardımlarımız inşallah devam edecek. Rabbim bu aziz milletimizden razı olsun. Cenabı Allah, Halep’teki kardeşlerimize bir an önce kurtuluşu nasip etsin” şeklinde konuştu.
Bilecik AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şermin Kahraman ise konuşmasında, “İnsanlık bu katliamı kanıksamış durumdadır. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamı bir film gibi izlemektedir. Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yere dönüşmüştür, kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. İnsanlık duyarsız, insanlık kayıtsız, en çokta ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Yardımlarımız inşallah devam edecek. Rabbim bu aziz milletimizden razı olsun. Cenabı Allah, Halep’teki kardeşlerimize bir an önce kurtuluşu nasip etsin” şeklinde konuştu.
Törende konuşan Osmaneli AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca da, Halep’te sivil vatandaşların saldırılar sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti. Başkan Karaca, "Bütün dünya bu duruma sessiz kalmakta. Buna sesi çıkan tek ülke Türkiye. Biz mazlumlara sahip çıktığımız sürece güçlü olacağız. Osmaneli Belediyesi ve ÜniAk olarak Halep’e yardım kampanyası düzenledik. Osmaneli halkımız da düzenlediğimiz yardım kampanyasına büyük destek verdi. Halepli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizde ağırladığımız milyonlarca Suriyeli kardeşimiz var. Onları ülkemizde en güzel şekilde misafir ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, içinde giyim, yiyecek ve çeşitli malzemelerin bulunduğu TIR dualarla yolcu edildi.