Dünya Halep kuşatması kırıldı

Halep kuşatması kırıldı

06.08.2016 - 18:14 | Son Güncellenme:

Suriye'de rejimin tüm güçleriyle saldırdığı kentte muhalifler yedinci günde çemberi yarmayı başardı. Halep'in güneyindeki Ramuse bölgesinin büyük bir kısmıyla Hava Teknik Okulu el değiştirdi.

Halep kuşatması kırıldı

Suriyeli muhalifler, Şam rejiminin ablukası altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinde başlatılan operasyonun yedinci gününde kent üzerindeki kuşatmayı kırdı. Reuters haber ajansı, tank süren muhaliflerin fotoğrafını Halep'ten tüm dünyaya servis etti. Gözlemciler ve resmi medya, henüz kentteki kuşatmanın kırıldığını doğrulamıyor.

Haberin Devamı

Fetih Ordusu, Halep kuşatmasını kırma operasyonunun yedinci gününde, kentin güneyindeki Ramuse bölgesinin büyük bir bölümüyle Hava Teknik Okulunun kontrolünü sağladı.

Fetih Ordusu'nun çatışmalarda Ramuse kavşağını, fırını ve petrol istasyonunun denetimini sağladığını aktaran yerel kaynaklar, muhaliflerin bir haftada rejim saflarında savaşan aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 150 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Rejimle mücadele eden Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam ve Ahraru'ş-Şam da, Halep üzerindeki rejim kuşatmasının kırıldığı haberlerini doğruladı.

Fetih Ordusu, Halep'in güneyinde gerçekleştirdiği operasyonlarda şu ana kadar üç köy, dört tepe, 10 tank ve bir füze birliği ile bir bölgenin kontrolünü sağlamış, kentin güneyindeki çatışmalarda ise altı tank ile bir iş makinesi ve üzerinde makineli tüfek bulunan 25 aracı imha etmişti. Muhalifler, dün Ramuse bölgesinde stratejik öneme sahip Topçu Okulu, Silahlandırma Külliyesi ile Beyanat Külliyesi'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Haberin Devamı

Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.