Dünya Halep’te koridor açıldı aileler kenti terk ediyor

Halep’te koridor açıldı aileler kenti terk ediyor

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Halep’teki onlarca aile insani koridorları kullanarak bölgeden kaçtı. Muhalifler, Esad rejiminin kenti nüfussuzlaştırarak yeni bir taarruza hazırlandığını düşünüyor

Halep’te koridor açıldı aileler kenti terk ediyor

Suriye’de devlete bağlı haber ajansı SANA, onlarca ailenin kuşatma altındaki Halep’ten kaçış için Beşar Esad rejimi tarafından açılan insani koridorları kullanarak bölgeyi terk ettiğini açıkladı. SANA, Halep’ten kaçan Suriyelilerin kentin batısında kurulan barınma alanlarına yerleştirildiğini yazdı. Bazı muhaliflerin ise silahlarını bırakarak teslim oldukları ifade ediliyor. Esad rejimi, üç ay içinde silahlarını bırakarak teslim olan muhaliflerin cezai sorumluluktan sıyrılarak affedileceğini duyurmuştu. Rejime yakın Al Masdar’ın haberine göre, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki Bani Zeid bölgesinde yaşayan en 75 aile Halep’in doğusundaki bölgelerden kaçarak Esad rejimine sığındı. Rusya, Halep’in çevresinde 4 insani koridor açılacağını ve sivil halka barınma imkânı sağlanacağını açıklamıştı. Suriyeli muhalifler, insani koridorların açılmasıyla, 300 bin sivilin yaşadığı Halep’teki nüfusun azaltılmak istendiği ve bunun kenti almak için askeri harekât hazırlığı anlamına geldiği düşüncesinde. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, insani koridor oluşturulması konusunda Türkiye’ye bilgi verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Suriye için umutsuzum’

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, Suriye’nin geleceği hakkında karamsar olduğunu açıkladı. Aspen Güvenlik Forumu’ndan konuşan Brennan, “Suriye’nin tekrardan bir araya gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Çok fazla kan aktı, ben hayattayken birleşik bir Suriye görüp göremeyeğimi bilmiyorum” şeklinde konuştu. Brennan’ın yorumu, üst düzey ABD’li yetkililerin Suriye hakkında yaptığı ender umutsuz açıklamalardan birisi oldu.