Dünya Halepli çocuk insanlığı utandırdı

Halepli çocuk insanlığı utandırdı

18.08.2016 - 11:02 | Son Güncellenme:

Suriye'den insanlığı utandıran fotoğraflar gelmeye devam ediyor. İşte hava saldırılarında yaralanan ve ambulansta sessizce tedavi olmayı bekleyen 5 yaşındaki Halepli çocuğun fotoğrafı...

Halepli çocuk insanlığı utandırdı

Suriye'deki iç savaş 5'inci yılını geride bıraktı. Yüz binlerce sivilin katledildiği ülkede, son dönemde en yoğun bombardımana Halep ve çevresi maruz kalıyor. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği katliamlardan yürek burkan fotoğraflar, feryatlar gelmeye devam ediyor..Halep'teki hava saldırısında yaralanan ve ambulansta sessiz bir şekilde bekleyen Umran onlardan sadece birisi. 5 yaşındaki Umran'ın fotoğrafı, minik bedeni sahile vuran Aylan bebek kadar yankı uyandırmadı ama insanlığı utandırmaya yetti.

Haberin Devamı

Minik Ümran'ın fotoğrafını ilk olarak Telegraph muhabiri Raf Sanchez Twitter'da paylaştı. Ardından binlerce kez retweet edildi ve kısa sürede uluslararası basının ilgisini çekti.

İŞTE O GÖRÜNTÜ...

Sanchez, ambulansla hastaneye kaldırılan 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in hastanede tedavi edildikten sonra çekilen fotoğrafını da tweet attı. Başından yaralanan Ümran, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Halep Medya Merkezi (AMC) tarafından yayınlanan görüntülerde, hastaneye kaldırılan küçük çocuğun küskün ve sessiz duruşu dikkat çekerken, dün düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 83'e ulaştığı, aralarından 21'inin çocuk olduğu kaydedildi. Saldırıların bir çoğu, pazar yerlerine ve yerleşim merkezlerine yapılıyor.