Ankara Haleplilerin Kuşatma Bölgesinden Tahliyesi

Haleplilerin Kuşatma Bölgesinden Tahliyesi

16.12.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Dünya, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki doğu Halep’ten sivillerin tahliyesini AA'nın gözünden gördü AA, tahliyenin ilk gününde 460 fotoğrafı 11 dilde uluslararası basına servis etti Hindistan'dan ABD'ye 20 medya kuruluşu, Haleplilerin tahliye sürecini AA fotoğraflarıyla okurlarına ulaştırdı

Haleplilerin Kuşatma Bölgesinden Tahliyesi

HALEP (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki doğu Halep’ten çıkan tahliye konvoylarının, Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline varması, dünya basınına Anadolu Ajansı’nın (AA) fotoğraflarıyla yansıdı.

Haberin Devamı

AA, Halep’ten sivillerin tahliyesinin ilk gününde 460 kare fotoğrafı dünyaya servis etti. Uluslararası medya, sivillerin tahliye öncesinden tahliye noktasına varışlarına kadar geçen süreci AA'nın gözünden çarpıcı karelerle aktardı.

Süreci, Suriye içindeki ve sınır hattındaki çok sayıda foto muhabiri ile takip eden AA, fotoğrafları Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 11 dilde yayımlandı.

Özellikle Halep’in harap hali ve tahliye konvoyunu drone kamera ile yansıtan kareler, önemli basın organlarında yer buldu.

ABD'den The Wall Street Journal, Huffington Post, MSN, Yahoo News, BuzzFeed News, The World Weekly, The Trumpet, Fransa'dan Franceinfo ve Arte, İngiltere'den The Guardian, Hindistan'dan Irony of India, Ürdün'den The Jordan Times, Norveç'ten Morgenbladet gibi kuruluşlar, Halep’ten sivillerin tahliyesini AA fotoğraflarıyla okurlarına ulaştırdı.