Dünya Haley’in yerine ‘Ben olsam bari!’

Haley’in yerine ‘Ben olsam bari!’

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstifası ABD Başkanı Donald Trump tarafından da kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in yerine kimin atanacağı yönünde ciddi tartışmalar başlarken, esprili yorumlara da neden oldu.

Haley’in yerine ‘Ben olsam bari’

Başkan Trump, Haley’in istifasının ardından konuya ilişkin değerlendirmesinde “Ivanka (Trump) da olurdu ama ‘Kızına iltimas geçiyor’ derler” ifadesini kullandı. Kızını BM Daimi Temsilciliği’ne getireceği yönündeki iddiaları reddeden Trump, özellikle ABD medyasının güçlü bir aday olarak öne çıkardığı eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Dina Habib Powell’ı bu görev için değerlendireceğini dile getirdi. Trump, “Dina kesinlikle değerlendireceğim isimlerden biri olacak” diye konuştu. Mısır asıllı, 45 yaşındaki Powell, Trump’ın başkanlığının ilk günlerinde Beyaz Saray’da görev yapmış, daha sonra istifa ederek özel sektörde çalışmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Haley’in yerine ‘Ben olsam bari’

Farklı adaylar!

Nikki Haley’nin istifasının ardından yerine kimin geleceği, özellikle sosyal medyada esprili yorumlara neden oldu. Başkan Donald Trump’ın, Beyaz Saray’da ABD’li rapçi Kanye West ile görüşecek olması spekülasyon yaratırken, bazı Twitter kullancıları, West’in bu makama atanma olasılığına ilişkin esprili yorumlarda bulundu. ABD’li fenomen Kim Kardashian’ın eşi olan rap şarkıcısı West’in, bugün Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile öğle yemeği yiyeceği, Trump’ın damadı Jared Kushner’le görüşeceği belirtilmişti.

Öte yandan, Kuzey Kore ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un dostu olan eski NBA yıldızı Dennis Rodman da, konuya ilgili Trump’ı da etiketleyerek Twitter’da esprili bir paylaşımda bulundu. Ata binmiş şekilde görülen Rodman, arka fonda çalan ABD milli marşı eşliğinde “Haley’nin yerine BM Büyükelçisi ben mi olsam?” diye sordu.