Gündem ‘Halı sahaya adam bulmak için aradım’

‘Halı sahaya adam bulmak için aradım’

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın sanıklarından eski astsubay Mustafa Can Mengül’ün, hassas olan muhabere cihazlarının sarsılmaması için Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş’in ikinci makam aracıyla Ankara’ya geldiğini söyledi.

‘Halı sahaya adam  bulmak için aradım’

600 saatlik uçuşu olan pilot eski üsteğmen Halil İbrahim Yurdusev ise 15 Temmuz’da halı sahada maç yaptığını, suçlandığı telefon görüşmelerinin
halı sahada maç için adam bulabilmek amacıyla yapıldığını söyledi.
Adımı saymışlar
Sanık eski Üsteğmen Halil İbrahim Yurdusev, 15 Temmuz’da Akıncı’da bulunmadığını, gece yapılan hiçbir faaliyetten haberi olmadığını öne sürdü. 15 Temmuz’dan 13 gün sonra 28 Temmuz’da hakkında verilen ifadeler nedeniyle tutuklandığını ifade eden Yurdusev, iddianamede 15 Temmuz’da akşam saatlerinde çok fazla telefon görüşmesi yaptığının yazdığını, bunun nedeninin de o geceki halı saha maçının organizasyonu için yaptığı telefon görüşmeleri olduğunu öne sürdü.
Halı saha ayakkabılarının filodaki dolabında olması nedeniyle akşam saatlerinde filo nöbetçi çavuşunu arayarak, ayakkabılarını dışarıdaki kameriyeye bırakmasını istediğini, maç yapacak kişi bulamadıkları için de filoda görevli birçok kişiyi arayarak maça adam aradığını savunan Yurdusev, “TAİ’nin halı sahasında maçımızı yaptık, 22.00-23.30 saatleri arasında halı sahada olduğuma şahit olarak 13 kişi gösterebilirim. Hakkımda ifade veren kişiler neden benim ismimi vermiş bilmiyorum, filodaki kadrolu öğretmen pilotların isimlerini sayarlarken adımı saymışlar” dedi.