Ekonomi Haliç’e dönüşümle 1.057 konut geliyor

Haliç’e dönüşümle 1.057 konut geliyor

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ilgın İnşaat ile Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ‘WE Haliç’le bölgeye 1.057 konut yapılıyor. Konut fiyatları 362 bin liradan başlıyor

Haliç’e dönüşümle 1.057 konut geliyor

Türkiye’nin master planlı ilk dönüşüm projesi’ olarak tanıtılan Ilgın İnşaat ve Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen WE Haliç projesinde satışlar başladı. TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun müteahhit firmalarından olan şirketin ilk markalı konut projesi olan WE Haliç İstanbul Gaziosmanpaşa-Eyüp sınırında hayata geçiriliyor. 1.2 milyar lira değerinde olan We Haliç projesinde 11 blokta 1.057 konut ve 27 ticari ünite yer alacak.

Haberin Devamı

Projedeki konutların yüzde 25’i için ön talep alınırken, bu ön talebin de yüzde 40’ının Ortadoğulu yatırımcıdan geldiği belirtildi. Daire büyüklüklerinin 50 metrekareden başlayıp 290 metrekareye kadar uzandığı projede, metrekare birim fiyatları 5 bin 500 lira ile 7 bin lira arasında değişirken daire fiyatları da 362 bin liradan başlıyor. Projenin teslim tarihi olarak ise 2020 yılı öngörülüyor.

‘Şehirde değişim...’

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 4 yıldır üzerinde çalıştıkları projede hak sahipleri, yatırımcı şirket, belediye ve bakanlık olarak ortak çalıştıklarını dile getirdi. 1999 yılından önce yapılan yapıların riskli ve sağlıksız olduğunu belirten Usta, otopark, altyapı ve mülkiyet sorunlarının çözümü için kentsel dönüşümün gerekli olduğuna dikkat çekerken, “Kentsel dönüşüm bina yıkıp yapmak değil, şehirde değişim yapıyoruz. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olarak algılanıyor ama bunu red ediyoruz. İstanbul’da sorunlardan kurtulmanın tek reçetesi dönüşüm. Elbette dönüşüm adaletli ve şeffaf olmalı. İnsanlara belediye sizin yerinizi alacak, mülkünüz kamulaşacak dendi. Ama biz vatandaşın olduğu yerde kaldığı, yerinde dönüşümden yanayız” dedi.

Haberin Devamı

Taksit erteliyor

Gayrimenkul sektöründe 30 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yanmaz, yeni projelerinin master plan çerçevesinde yapıldığını kaydetti. Yanmaz, “450 milyon lira yatırım yaptığımız projede 400 hak sahibi vardı. Projenin yüzde 43’ü bu hak sahipleri, ilçe belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın” dedi. Projenin şehrin merkezi noktasında yükselmesi ile öne çıktığını belirten Yanmaz, “WE Haliç’te lansmana özel konut almak isteyenler için önemli bir kampanya düzenleniyor. Kampanya ile konut alıcılarına benzersiz 7 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Kampanyada 12 ay taksit erteleme ve WE Ilgın Finans Modeli’yle yüzde ‘0’ faizli 48 ay taksitli ödeme seçenekleri yer alıyor” diye konuştu.

Haliç’e dönüşümle 1.057 konut geliyor

‘Büyük bölümü yeşil alan olacak’

Mahalle kültürünün ön planda olduğu ifade edilen projede 65 derslikli okul, bölgeye ve okula hizmet verecek yurt, Selçuklu mimari konseptiyle inşa edilecek yaklaşık 1.5 dönüm büyüklüğünde ve 2 bin 500 kişilik cami de yer alacak. Projede ayrıca, 3 bin metrekarelik sosyal aktivite alanı bulunacak. 58 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen projenin büyük bölümünün yeşile ve suya ayrıldığı belirtilirken ayrıca daire başına 23 metrekarelik bir yeşil alan düştüğü kaydedildi.

Haberin Devamı