Niğde Halisdemir İçin Bursa'dan Niğde'ye Pedal Çevirerek Geldi

Halisdemir İçin Bursa'dan Niğde'ye Pedal Çevirerek Geldi

13.07.2017 - 16:57 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Halisdemir'in mezarını ziyaret etmek için 30 Haziran'da bisikletiyle Bursa'dan yola çıkan öğretmen Karadavut, Niğde'ye geldi Karadavut: "15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve bu ruhu genç nesillere anlatmak adına böyle bir aktiviteye giriştim"

Halisdemir İçin Bursadan Niğdeye Pedal Çevirerek Geldi

NİĞDE (AA) - Bursa'dan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesindeki mezarını ziyaret etmek için bisikletle yola çıkan öğretmen Yasin Karadavut, Niğde'ye geldi.

Haberin Devamı

Bursa'da Gürsu Belediyesinin organizasyonuyla Tophane Saltanat Kapı'dan 30 Haziran Cuma günü yola çıkan Karadavut, Niğde'ye ulaştı. Karadavut'u, Ömer Halisdemir'in heykelinin bulunduğu meydanda, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir karşıladı.

Karadavut, burada yaptığı açıklamada, amacının 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak olduğunu belirterek, "15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve bu ruhu genç nesillere anlatmak adına böyle bir aktiviteye giriştim. 15 Temmuz gecesini yaşamak, o ruha sahip olmak bizim için çok büyük bir ayrıcalık. Selçuklu'dan, Osmanlı'dan ve Türkiye Cumhuriyeti'nden aldığımız 5 bin yıllık tarihimiz var. Bu tarihi şuuru ve milli bilinci sevgili gençlerimize aktarmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Haberin Devamı

İçeride ve dışarıdaki hainlere kesinlikle fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Karadavut, "Hain emelleri olanlar varsa hiç kusura bakmasın bu milletin evladı bitmedi ve hiçbir zaman da bitmeyecektir. Buradan Hasan Hüseyin Halisdemir amcamın ellerinden öpüyorum. Hasan Hüseyin Halisdemir amcam bir evladın cennete gitti, binler, on binler ve yüz binlerce evladın elini öpmek için geldi." diye konuştu.

Karadavut, Bursa'dan Niğde'ye gelirken güzergahındaki bazı türbeler ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığını ziyaret ettiğini söyledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de Karadavut'a gösterdiği duyarlılık ve oluşturduğu farkındalık dolayısıyla teşekkür etti.

Karadavut'un bugün Niğde'de konaklayacağı, 15 Temmuz'da şehit Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrini ve ailesini ziyaret edeceği öğrenildi.