Cadde Halit Akçatepe'nin sağlık durumu nasıl?

Halit Akçatepe'nin sağlık durumu nasıl?

26.12.2014 - 12:13 | Son Güncellenme:

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Halit Akçatepe hayranlarını üzdü. Birkaç gün önce rahatsızlanan Halit Akçatepe kısmi felç geçirmişti. Beyin damarlarının tıkanması nedeniyle meydana gelen felç konuşma bozukluğunu da beraberinde getirdi. Peki Halit Akçatepe'nin son durumu nedir?

Halit Akçatepenin sağlık durumu nasıl

Vücudunun sağ tarafında kısmi felç oluşan ve konuşma bozukluğu yaşayan usta oyuncu Halit Akçatepe (76) fizik tedaviye başladı.

Haberin Devamı

Ressam eşi Şinasi Bozatlı'nın İstanbul RenArt Sanat Galerisi'nde önceki gün açtığı "Hayatın Renkleri" adlı sergiye katılan Akçatepe'nin kızı Ebru Akçatepe Bozatlı, sergide babasının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Bozatlı, "Babam yüksek tansiyondan kaynaklı kısmi felç geçirdi. Eylül ayında da geçirmişti ve çabuk atlattı.

Ancak 6 gün önce yine rahatsızlandı ve yine kısmi felç geçirdi. Doktorları umutlu. Bu felci de atlatacağını söylediler. Çünkü daha öncekini çabuk atlatmıştı. Rahatsızlıktan hemen sonra fizik tedavisine başlandı. Yakında eski haline döneceğini ümit ediyoruz" dedi.

Doktoru ne demişti?

Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Serdar Kahraman, Halit Akçetepe’nin sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, sanatçının bir hafta önce vücudunun sağ tarafında kuvvetsizlik ve konuşma problemi nedeniyle kendisine ulaştığını söyledi. Kahraman, Halit Akçatepe’yi muayenesinin ardından hastaneye yatırdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Hastamızın beyninde damar tıkanıklığına bağlı olarak giderek belirginleşen bir tablo şeklinde, vücudunun sağ tarafında kısmı felç ve konuşma bozukluğu oluştu. Akçatepe’nin hastaneye yatırıldığı günden itibaren tedavisi başlatıldı. Şu anda durumu stabil hale geldi. Bu basamaktan sonra fizyoterapi basamağına geçilmesi planlanıyor.”

Halit Akçatepe, Eylül ayında da yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Halit Akçatepe kimdir?

1 Ocak 1938 ünye doğumlu olan Halit Akçatepe, ilk kez bir sinema filminde rol aldığında 5 yaşındaydı. Saint Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Akçatepe, Tarık Akan, Filiz Akın, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Münir Özkul ve Kemal Sunal’la birlikte kamera karşısına geçtiği “Tatlı Dillim” filmiyle şöhreti yakaladı.

Yeşilçam’da sayısız filmde rol alan Halit Akçatepe, 1975 yılında rol aldığı “Hababam Sınıfı” filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırdı.