Gündem Ankara'da kritik operasyon! Halit Turgut Yıldız yakalandı

Ankara'da kritik operasyon! Halit Turgut Yıldız yakalandı

20.03.2018 - 16:26 | Son Güncellenme:

Sırasıyla İnterpol Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, Pasaport Daire Başkanlığı ve son olarak ise Erzurum Emniyet Müdürlüğü yapan ve FETÖ soruşturması kapsamında aranan Halit Turgut Yıldız Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla saklandığı adreste yakalandı. Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile meslekten ihraç edilen Yıldız'ın ByLock kullancısı olduğu tespit edilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Ankarada kritik operasyon Halit Turgut Yıldız yakalandı

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında uzun zamandır aranan firari şüpheli eski İnterpol Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Halit Turgut Yıldız, Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Son olarak Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten ve daha önceden çıkarılan KHK ile meslekten ihraç edilen Yıldız'ın ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

2013 yılında Sit alanına konut yaptırmak isteyen 5 emniyet müdürü arasında yer alan ve hakkında soruşturma başlatılan Yıldız'ın Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ndeki panoda bulunan fotoğrafı da kaldırılmıştı. İnterpol Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yer alan daire başkanlıklarında kritik birimlerde görev alan ve son olarak Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan FETÖ şüphelisi Halit Turgut Yıldız saklandığı evde yakalandı. Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Yıldız'ın ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Daha önceden çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile meslekten ihraç edilen Yıldız uzun zamandır aranıyordu.

Haberin Devamı

FETÖ'NÜN SÖZDE İMAMI İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKMIŞTI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevi yaptığı dönemde FETÖ'nün sözde Erzurum Emniyet imamı Ünal Şahin ile Türkçe Olimpiyatları sırasında samimi görüntüleri ortaya çıkan Yıldız'ın elinde olan ABD bayrağı dikkati çekmişti. Diğer yandan 2013 yılında SİT alanında konut yapmak istedikleri için haklarında soruşturma başlatılan 5 emniyet müdürü arasında yer alan Yıldız ile diğer 4 emniyet müdürünün de ilerleyen günlerde örgüt üyesi olduğu anlaşılmıştı.

17-25 ARALIK SÜRECİNİN ARDINDAN MERKEZE ALINMIŞTI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne 2011 yılında gelen Yıldız 17-25 Aralık sürecinin ardından İçişleri Bakanlığı'nca 2014 yılında görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında yer almıştı. Merkeze alınan Yıldız sırasıyla Antalya İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü Büro Amirliği, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Yardımcılığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Yardımcılığı, Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu Bölge Personel Birimi Müdür Yardımcılığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Liberya Misyonu Personel ve Yönetim Daire Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Ruhsat Şube Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol-Sirene Dairesi Başkan Yardımcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar, Hudut ve İltica Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Dışilişkiler Dairesi Başkan Yardımcılığı yapmıştı.

Haberin Devamı