Siyaset Halk artık kuklaya değil kuklacıya bakıyor

Halk artık kuklaya değil kuklacıya bakıyor

19.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji Bakanı Albayrak terör olaylarına ilişkin olarak “Milletimiz artık zararın kimden geldiğini biliyor” dedi

Halk artık kuklaya değil kuklacıya bakıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber’de katıldığı programda özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK: PKK’nın 15 Temmuz’dan sonra sesi soluğu çıkmıyordu. Bir örgüt görevini ifa ederken kenarda bekleyip ondan sonra tekrar düğmeye basarak harekete geçtiler. Bugün itibariyle artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Halkımız artık kuklaya değil kuklacıya bakıyor. Bugün siyasete karşı herhangi bir müdahalenin artık arkasında kimin olduğu yönünde çok net bir tablo var. Ola ki diyelim, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımın saçının bir teline zarar gelse bundan sonra milletimiz kimden geldiğini bilecek şekildedir.

BUGÜNÜMÜZ DÜNDEN DAHA İYİ: ‘Korkuyu korkutmak, ölümü öldürmek’ diye bir söz var ya toplum olarak biz bunları aştık. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi alayları gelsin artık millet bütün olarak bir resim ortaya koydu ya tarihin şanlı sayfalarından yırtıp parçalarcasına ortaya çıktı ya bundan ötesi lafı güzaftır. Bugünümüz dünden daha iyiydi, yarınımızda bundan daha iyi olacak.

Haberin Devamı

RUSYA İLE İLİŞKİLER: Rusya ile bundan sonraki süreç 24 Kasım öncesi olduğu gibi kazan kazana dayalı, bölgesel ekonomik barışa da katkı yapacak şekilde sürecektir. Bakanlığımızın yürüttüğü Akkuyu projesi başta olmak üzere ve doğalgazdaki ilişki ile Türk akımı projesinin de 24 kasımdan önceki seviyeye gelmesi için önemli toplantılara başladık. Sinop’ta ise Japon devleti ve Fransa şirketleri ile devam edegelen ikinci nükleer projemiz var.

İSRAİL’LE KAZAN-KAZAN: İsrail’in oluşturduğu kaynak rezervi farklı ülkelere ulaştırma çerçevesinde geliştirdiği bir proje var. Biz her ülke ile yaptığımız aynı kazan-kazan çerçevesini iki tarafın menfaatlerini ve bölgesel barış için süreci başlatacağız.

KABIMIZI YIRTACAĞIZ: Biz enerjide dışa bağımlı ülkeyiz. Çok net. Petrol ve gazımızın yüzde 95’i ithal. Yerli kaynaklarımızı bir kenara çıkarmamız lazım. Birilerinden emir alıp Türkiye’yi karıştırmaya çalışan birileri nasıl varsa, enerjide de var. Yüzde 12-13’lerde yerli kömürün elektirik üretiminde payı var. Avrupa’da bu oran yüzde 35 yüzde 40 larda. Türkiye’de kömür mü yok? Var. Son 12-13 yılda çok önemli keşiflerde bulunduk. Buna dayalı çok büyük kömür rezevlerine ulaştık. 2023 Türkiye’si diyorsak, biz artık kabımızı yırtacağız. Daha yoğun keşiflerde bulunup, yeraltı zenginliklerimizi keşfetmek zorundayız.

Yazarlar