Gündem Halk otobüsünde dehşet 4 ölü

Halk otobüsünde dehşet 4 ölü

28.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuzla-Cevizlibağ seferini yapan 500T hat numaralı otobüste çıkan yangında 4 yolcu can verdi. Kapıların açılmadığı otobüste can pazarı yaşanırken vatandaşlar camlardan tahliye oldu

Halk otobüsünde  dehşet 4 ölü

İstanbul’da Tuzla’dan Cevizlibağ’a giden bir halk otobüsü dün henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. TEM otoyolu Kavacık mevkiinde seyir halindeyken motor kısmından yükselen alevler otobüste büyük panik yaşanmasına neden olurken, sürücü Zeynel Abidin Arslan frenin tutmaması nedeniyle aracı yolun sağ tarafındaki bariyerlere çarptırarak otobüsü durdurdu. Yaklaşık 100 metre boyunca bariyerlere sürte sürte ilerleyen otobüste yaşanan patlamalar nedeniyle alevler hızla yayıldı.

15 yolcu yaralandı

Haberin Devamı

Sürtünme nedeniyle kapılar tam olarak açılmayınca araçta adeta can pazarı yaşandı. Aracı terk etmek için çıkış yolu arayan yolcular otobüsün camlarını kırdı. Kırılan camlar ve kısmen açılan kapılardan çok sayıda yolcu tahliye olurken, 4 yolcu alevler arasında kaldı.
Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hemen otobüse ve yaralılara müdahale etti. Kazada yaralanan 15 yolcuya ilk müdahaleyi ambulans ekipleri yaparken, itfaiyenin yaptığı söndürme çalışmasının ardından 4 yolcunun feci şekilde yanarak öldüğü anlaşıldı.

‘Şoför sohbet ediyordu’
Yolculardan Muteber Çiftçi, annesinin mezar ziyareti için gittiği Tuzla’dan döndüğünü belirterek “Seyir halindeyken bir anda patlama oldu. Kendimizi dışarı attık. O arada da içeride kalan yengem, Tevrat Barışık hayatını kaybetti” diye konuştu. Çifti, olay sonrası sağlık ve yardım ekiplerinin, ilk müdahale için geç kaldığını da öne sürdü.
Kazada yaralanan 30 yaşındaki Yunus Aktaş da şunları söyledi: “Otobüs sağ şeritte giderken şoför yanındaki iki kişiyle yol boyunca sohbet ediyordu. Şoför arkadaş sağa kırıp emniyet şeridine girdiğinde ‘Ne yapıyorsun sen’ diye bağırdım. O sırada zaten hiç bana bakmadan refüje girdi. 10 saniyelik bir olay. Depo mu patladı? Nasıl oldu bilemedim? Sadece şoförün yanındakilerle sohbet etmesinden kaynaklanan bir durum. Otobüste bütün koltuklar doluydu ayakta da kişiler vardı. Sağ tarafta komple kadın ve çocuklar vardı. Yangının içinde kalan muhtemelen kadın ve çocuklar.”

Otobüs 2013 model
Yangın sonrası otobüsten çıkarılan cesetler cenaze aracına konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri de araçta inceleme yaparken, yangına ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldı. 2013 model olduğu öğrenilen otobüsteki yangının neden kaynaklandığı yapılacak soruşturma sonucu ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

‘Frenler tutmadı’

Otobüs şoförü Zeynel Arslan, seyir halindeyken yangının bir anda çıktığını belirterek “Arkadaki motor kısmından çıkan dumanları görünce otobüsü durdurmak istedim. Ancak frenler tutmayınca bariyerlere çarparak durabileceğimi düşündüm. Otobüsün yönünü sağa çevirip bariyerlere çarparak durdum. Kapıları açıp ben de dışarı çıktım” dedi.