Giresun Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

22.03.2017 - 17:09 | Son Güncellenme:

.

Halk Oylamasına Doğru

GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Görele ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Öztürk, Görele Belediyesi Halı Saha Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğiyle birlikte çift başlılığın ortadan kalkacağını söyledi.

Yeni sistemle beraber kararların erken alınıp, verileceğini, Türkiye’de kolaylıkların olacağını belirten Öztürk, "Bu anayasa değişikliği milletimizin geleceği, teminatı için muhakkak şart. Şu anda mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanını millet seçiyor. Milletten yüzde 50'nin üzerinden yetki alacaksın. Bir tarafta da milletin seçtiği parlamento var. Parlamentodan çıkan başbakan var. İki başlılık. Biz diyoruz ki, iki başlılık olmaz. Bir gemide iki kaptan olmaz." dedi.

Milletvekili Öztürk, yeni sistemle beraber ülkenin ayağındaki prangayı sökeceğini kaydederek,"Şimdi söz milletin önünde. Kalıcı istikrar, hızlı ve etkili icraat, güçlü yasama ve hızlı büyüme için herkesin 'evet' demesi gerekir.” diye konuştu.